Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (séria)


Peklo (S01E02)

(epizóda)

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina hlasuje, jestli ve hře pokračovat, nebo ji ukončit. Jenže realita venku může být stejně nemilosrdná jako hra samotná. (Netflix)

Recenzie (53)

javlapippi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Čakal som pokračovanie v krviprelievaní, ale preživší hráči si slobodne a tak nejako veľmi tesne demograticky odhlasujú ukončenie herných radovánok, aby na nich po návrate do svojich civilných životov o to viac dopadla bezútešnosť a bezvýchodiskovosť ich nemajetných a zadĺžených osudov a oni sa ešte radi vrátili k vidine zisku alebo smrti. Miestami že až sociálna dráma, Ind nedostal pol roka výplatu, severokórejská emigrantka potrebuje hotovosť na prevedenie zvyšku famílie cez hranice, stará trhovnica sa nevedomky hrdí úspešným synom defraundantom, ovšem najviac ma pobavila scéna, kde sa na polícii pokúša hlavný hrdina popísať a udať celú hru. Druhý diel rovnako kvalitný. ()

Igy007 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Na rozdíl od většiny z Vás si myslím, že tento díl je pro celek velice užitečný. Dodává seriálu na komplexnosti, kterou zmiňuje uživatel Eliott. Příležitost pochopit ty lidi, z úchylné střílečky se stává něco, co můžeme pochopit. Někdo je až tak v hajzlu, že hraje vabank. Zažít to nechceme, ale vcítit se můžeme. P.S.: žeru ty růžové overálky. ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Velké překvapení a pochopitelný propad v hodnocení. Většina krvelačných fanoušků totiž vyhlížela pokračování jedničky, ale tvůrci se rozhodli pro zcela nečekaný vývoj příběhu a za to plusové body. Dovolit si v takhle nastavené minisérii takovýhle obrat, to chce koule. Po druhém dílu je jasné, že celý příběh je braný mnohem více zeširoka a s mnohem větším důrazem na x postav, než jsme si zprvu mysleli. A že nakonec hra samotná nemusí být a možná ani nebude to hlavní oč tu běží. ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

První část plně ukázala, v čem tkví hra o obrovský finanční obnos a kdo je do hry pozván. Žádná prča to rozhodně není a tak není divu, že se dle pravidel, mnohý ozve s vůlí hru ukončit. Jenomže v reálném životě to není o moc lepší. Rozhodnutí na konci této části je tedy jasné. Do děje také vstupuje nová postava, u které to vypadá, že by mohla zamíchat kartami.  Atmosféra se pevně drží v neblahém tajemnu, co bude dál. Vlivem prostředí a dějovým vývojem o něco pomalejší, ale je to přirozeně nevyhnutelné. Pevný scénář i přesto drží divácký zájem o osudy daných protagonistů, kteří svojí osobní charakteristikou rozhodně nejsou nezajímaví. Dobře se vyvíjejí, hlavně v oblasti vzájemných vztahů. Netflix ve své rasové politice ani zde neustoupil a i mezi Korejce nechal naroubovat osoby tmavé pleti. Kupodivu vynechal africký typ a hrdě do děje vsadil Pákistánce. ()

Danken07 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak ako v prvej epizóde, tak aj tu sa tvorcovia zameriavajú na charaktere, ktoré sú vybudované. Réžia je taktiež skvelá. Žiadny záber nie je zbytočný a herecké výkony sú skvelé. Soundtrack je taktiež úžasný. Tu sa však musím zastaviť a začať kritizovať logiku tejto epizódy. Fakt, že ich vypustili von nedáva žiadny zmysel. Samozrejme, to, že pôjdu na políciu neznamená, že im všetko automaticky uveria, ale symbol na vizitke by mal byť aspoň trochu podozrivý. Nielenže ho naša tajná organizácia rozdáva len tak, ale ani sa neobťažujú si ho zobrať naspäť. A čo sa stane, keď nájdu tieto vizitky blízki mŕtvych hráčov alebo polícia? Čo by sa stalo, keby si niekto z hráčov zapamätal meno mŕtvych hráčov a potom to oznámili na polícii? Alebo by sa niekedy v minulosti stretli a poznali sa? Ako veľmi ich sledujú? To, že ich na konci sledoval jeden policajt je asi najvtipnejšie. A to si nikto nikdy nezapchal ústa predtým plynom? Aký bezpečnostný systém v tom aute majú, aby im zabránil niečo podobne? Je toto vážne po prvýkrát, čo niekoho napadlo zapchať si ústa? ()

Galéria (23)

Reklama

Reklama