Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Slavnou autorku hororů přiláká k návratu její rodné město, kde zjistí, že zlý duch, který ji trápí ve snech, teď dělá pořádnou spoušť ve skutečném světě. (Netflix)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (76)

Mr.Apache 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dal jsem zatím jen první díl a jestli zvládnu další, je ve hvězdách. Janžurka je sice fajn, ale co naplat, je to prostě Janžurka. Na stará kolena už holt tolik nevyděsí, i když dělá, co může. (A teď vážně: Co chcete napsat k něčemu, co odhaluje demenci, nedostatek ambicí a totální prázdnotu současného filmového / seriálového horroru tak moc, jako Marianne?) ()

Makky 

všetky recenzie používateľa

Marianne mi fúkla obrovský vietor do plachiet hororového nadšenia a dokázala navodiť veľmi nepríjemné pocity. Úvodné časti zniesli najprísnejšie kritériá a vďačíme za to najmä Mireille Herbstmeyer, ktorej démonické stvárnenie postavy navodzovalo zimomriavky. Tvorcovia neuniesli ťarchu hlavnej linky a nedokázali príbeh dostatočne obohatiť zaujímavejšími vedľajšími postavami a hoci každá časť mala svoje momenty, seriál som dopozeral zo zotrvačnosti. Technicky ide o mimoriadne vydarený projekt, kamera a strih sú na špičkovej úrovni. Marianne možno dieru do sveta neurobí, vďaka Netflixu sa však dostane určite k veľkému množstvu divákov... a to je dobre. 3/4* ()

Reklama

cocrHeLL 

všetky recenzie používateľa

Po neklidném začátku neklidný konec. Od moderního hororu s vymítáním či posednutím už stabilně moc neočekávám a v prvních 52 minutách jsem se neklidně vrtěl na fleku s očima upřenýma k obrazovce. První díl byl totiž, řekl bych, dost solidně natočená znepokojivost a od toho se až do konce neupustilo. Až na pár výjimek bylo docíleno výsledného efektu skvělou filmařskou prací a nikoliv lacinými triky, na které jsem velice alergický. Frantíci Samuel Bodin a Philip Lozano se na netflixu teda ukázali v dobrém světle. A jejich tvorbu budu sledovat i nadále. ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Tak francúzska netflix tvorba prekvapila a ponúkla ozaj dobrú osem dielnú sériu. Seriál bol dostatočne temný a hororový. A trochu aj pripomínal hru Alan Wake. Ale tá 5 epizoda bola dosť odveci, opäť sranda z katolíkov, farár si zapáli v spovednici alebo odseknuta hlava Krista bola úplne cez čiaru. Posledná epizóda ma presne názov dňa ktorý som to dopozeral, žeby náhoda ? Sklamalo finále ale o trochu lepšie ako The Haunting of Hill House. 3,5* ()

bari68 

všetky recenzie používateľa

Prvá epizóda tohto seriálu sa vyvýjala a rozbiehala tak, že som bol nadmieru spokojný a čakal ďalší ,,Haunting of Hill House,,. Bohužiaľ mi tento optimizmus dlho nevydržal a s pribúdajúcim časom sa z toho stala zbytočne naťahovaná a nechcene úsmevná rozprávka pre dospelých, ktorá bola navyše plná nesympatických hlavných postáv. Je veľmi zlé, keď diel trvajúci niečo málo cez pol hoďky dokáže aj nudiť. Samozrejme záver scenáristicky otvorený pre druhú sériu ( ktorú už asi sledovať nebudem ). ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (6)

  • V čase 19:30, kdy se děti věší na provazech, zazní ústřední melodie z počítačové hry „Little Nightmares“. (Extrakritik)
  • Na konci epizody hraje píseň „Hey“ od Pixies. (Duoscop)

Reklama

Reklama