Reklama

Reklama

Kadiaľ tečie rieka

  • Československo A rieka tečie (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

V magickom prostredí lesov a potokov Montany vyrastajú dvaja odlišný bratia pod prísnou výchovou svojho otca - presbyteriánskeho duchovného. Ich otec ich od malička vedie k láske k rybolovu a literatúre. Zatiaľ čo starší sa snaží napĺňať predstavy svojho otca, no zostáva iba priemerným spisovateľom a rybárom, mladšiemu rebelantovi neunikne žiadna ryba. Film je príbehom o vzťahu otca a syna, o bratskej i ľúbostnej rivalite o skutočných hodnotách v ľudskom živote v citlivej réžii Roberta Redforda. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (163)

frashmaker 

všetky recenzie používateľa

Tak my zde všichni doporučovali tento film o rybaření a ač jsem nic nečekal, dostal jsem přesně to co jsem chtěl. Rybaření se věnuji už 13 let a tohle pro mě byl nádherný nesplněný sen. Zvláštní na tomto filmu je však to, že člověk celou dobu a každým okamžikem očekává nějaký zvrat a ten příjde až když s ním už nikdo nepočítá. ()

stuplik20 

všetky recenzie používateľa

Ako píše "golfista" niekomu sa tento kúsok Redfordovej práce páči iným nie. Ja sa pripájam k prvej skupine čiže sa mi páči akým štýlom Redford točí a ako skrz kameru dokál zachitiť tento príbeh. Myslím že je to aj vec toho či chodíťe na ryby alebo nie :) ... každý kto obľubuje samotu ,prírodu a ten zvláštny pokoj pri rieke vie o čom teraz práve táram. Netradičný pohľad na ľudský život a veci ,ktoré ľudí spája od malička a sú k tomu upätí bez ohľadu na problémy. Záverečných pár minút ma utvrdilo v tom že tento film nie je len holý scenár bez emócií ,ale prinesie tým čo chcú chvíľku na zamyslenie. Konečné hodnotenie 4*. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Príbeh, odohrávajúci sa v nádhernej krajine pri rieke plnej rýb. Príbeh, ktorý svojím pomaly plynúcim tempom dáva divákovi dosť času nato, aby si ho náležite vychutnal. Príbeh, ktorý vyznávačov akčných scén asi nijako neosloví, ale priaznivcov pekných rodinných príbehov určite áno. Príbeh režírovaný Robertom Redfordom a s Bradom Pittom v druhej hlavnej úlohe. Nádherný príbeh, Pittova postava je jedna z mojich najobľúbenejších a jeho osud ma vážne dojal. Dovolím si citovať slová jeho brata: "V tej chvíli som vedel úplne jasne, že som bol svedkom dokonalosti ... môj brat stál pred nami na brehu rieky, akoby sa ani nedotýkal zeme - slobodný a nezávislý, ako umelecké dielo, ale ja som si práve tak jasne uvedomoval, že život nie je umelecké dielo, a že tento okamih nebude mať dlhé trvanie ... ". Krásny film. ()

Šakal 

všetky recenzie používateľa

Pro jednoho (nudný) film o ničem, pro druhého film „o všem“. Troufám si tvrdit, že R. Redford do tohoto snímku otiskl střípky ze svého dětství resp. života a proto jeho vyprávění vychází nikoliv z úst, ale ze srdce. Jako malé chlapce, nás společně s bratrem, vzal na snímek otec do kina a já si, jako začínající zapálený rybář, užíval všechny ty scény společného muškaření, přičemž síla příběhu byla pro mě, úměrně mému věku, obestřena tajemstvím. Po více než dvaceti letech, jsem se k Redfordově volně plynoucí řece, s občasnými zrádnými peřejemi, roztodivnými kameny, vytvarovanými působením vody a času a skrývající pstruhy, vyrážející za nastraženou muškou vrátil, abych pochopil. „Nakonec všechny věci stejně splynou v jedno a odplaví je řeka. Ta, která běží přes kameny už od stvoření světa. Přerušená snad jen potopou. Na některých kamenech leží věčné kapky deště. Pod těmi kameny jsou slova a některá ta slova jsou jejich. Stále se tam vracím“. Děkuji Roberte, ze srdce. 100% ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

PRED ZHLIADNUTÍM FILMU NEČÍTAŤ OBSAH - JE V ŇOM SPOILER (udalosť, ktorá sa odohrá až v posledných desiatich minútach). __ Dve hodiny bez pointy, bez ničoho. Áno, dámy a páni, to je Robert Redford. Presne takého ho my všetci milujeme. Vôbec nič prevratné, nič srdcervúce. Jednoducho štát Montana, hory, rieky - všetky prírodné krásy. Precízne podaná réžia, ktorej nelze absolútne nič vyčítať. Ak by ste sa ma spýtali prečo som vlastne nedal piatu hviezdu, pravdepodobne budem len zaryto mlčal. Naozaj, skutočne, vážne nepoznám odpoveď. __ Ale z akého dôvodu som dal tie štyri? Už pre nedávno spomínanú réžiu, čaro rybárčenia/horských riek a bratské puto dvoch (sympatických) antoným. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v Granite Falls (Wyoming), Bozemanu a Livingstonu (Montana) od 17.6 do 31.8.1991. (Tygrys)

Reklama

Reklama