Reklama

Reklama

Obyčajní ľudia

  • Česko Obyčejní lidé (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Niektoré filmy sa pozerajú. Tie druhé sa cítia. Táto rodina sa na prvý pohľad javí ako celkom "obyčajná". Dobré finančné zázemie, korektný a spravodlivý otec Calvin (Donald Sutherland), vždy pekne upravená matka Beth (Mary Tyler Moore) a dospievajúci syn Conrad (Timothy Hutton). Ako je potom možné, že mladý Conrad sa odrazu celkom zrúti? Zistiť to má doporučený psychiater, ktorý sa spolu s Conradom vydá na cestu odhaľovania jednej veľkej rodinnej tragédie. Pred našimi očami sa odkrýva tajomstvo, ktoré z obyčajného robí niečo celkom iné a ani Conrad si nemôže byť istý, na čo všetko si ešte spomenie. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (186)

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Je vôbec možné, že jediný úžívateľ majúci T.Huttona v Top10 nechápe, prečo dostal za ORDINARY PEOPLE Oscara? Jeho Conrad je totiž jednoznačne najzaujímavejšou postavou v Redfordovej mozaike obyčajných ľudí podstupujúcich to najťažšie, čo si pán Boh mohol vymyslieť. A v opakovaných tónoch geniálneho Pachelbelovho Canonu in D (ktorý je naopak z toho najkrajšieho, čo pán Boh kedy vymyslel) je Conradova bolesť ešte intenzívnejšia. Ďalší prekliato dobrý a neprekonaný debut! ()

Freemind 

všetky recenzie používateľa

Redford měl varlata z titanové slitiny, když si jako debut vystřihl takový kus. Skvostný, citlivě vedený snímek s bezchybnými hereckými výkony (Sutherland!). Obzvláště hezky a jemně byla postupně odhalována postava matky, egocentrického, středostavovského plaza, který váží každý problém svých blízkých hlavně otázkou "co na to řeknou sousedi?" ()

Reklama

petaspur 

všetky recenzie používateľa

Calvin Jarrett žije 21 let ve šťastném vztahu se svou manželkou Beth. Alespoň si to myslí. Snaží se spravedlivě řešit konflikty mezi manželkou a synem Conradem, který trpí pocitem viny i za věci, které nespáchal. Postupně odhalovaná rodinná tragédie vysvětluje chování jednotlivých postav a je jisté, že vzájemné vztahy mezi nimi projdou (zejména díky psychiatrem uvolněným Conradovým emocím) velkým očistcem. Skvělý film. ()

Rocky88 

všetky recenzie používateľa

Na začátku se zdá, jako kdyby už byl každý s událostmi minulými srovnán, jen ten Conrad je tak trošku na hlavu. Nicméně v průběhu filmu zjišťujeme, že není vše tak, jak na první pohled vypadá. . . Výborná psychologická sonda, navíc ozdobená opravdu skvělými hereckými výkony. Škoda pomalejšího rozjezdu. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Rezisersky debut CervenehoForda sa fuckt podaril. Obycajny pribeh v neobycajnom filme o prapricinach rodinneho zazemia. Medziludske emocie a vztahy sa riesia na prijatelnej urovni /ziadna samoucelnost ako v tej francuzskej konine Docela Obycejny pribeh/. Herci vyborni a najma sa mi pacilo zobrazenie nepredvidatelnosti Conradovho najblizsieho okolia. Pan CervenyFord ukazal rezisersky talent : 76 % ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (16)

  • Mary Tyler Moore, nominovaná na Oscara za Nejlepší herečku v hlavní roli, odehrála ve filmu méně minut, než Timothy Hutton, vítěz mužské vedlejší role. (D3VIL)
  • Elizabeth McGovern študovala počas natáčania na konzervatóriu. Vedenie školy jej povolilo opúšťať školu len na víkendy. Bolo to prvý raz kedy táto škola žiakovi umožnila natáčať počas školského roka. (fishki)

Súvisiace novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (viac)

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (viac)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (viac)

Reklama

Reklama