Reklama

Reklama

Dave Chappelle: Sticks & Stones

(relácia)
Trailer
Komédia / Stand-up
USA, 2019, 65 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Sticks & Stones je americká stand-up komediální show z roku 2019, kterou napsal a hrál komik Dave Chappelle a režíroval Stan Lathan. Speciál, který produkovali Chappelle i Lathan a distribuoval Netflix, je podrobně popsán jako provokativní pohled na přílivovou vlnu skandálů celebrit, krizi opioidů a dalších vymožeností současné doby. (sator)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (24)

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Bavil som sa, napriek tomu, ze som od Dave-a videl lepsie kusky. Mnoho trefnych a pravdivych poznamok o tom, ako sa od dobroty "ubijame vlastnou demokraciou". ;) Kto ma nadhlad a trochu rozumie pomerom, o ktorych pan "tocil", ten si to uzije. Velmi sa mi pacila myslienka pri interupciach, v ktorej ku vysostnemu pravu zien prisiel Chappelle s originalnym pravom muzov v tejto veci. ;) Dufam, ze ti ostatni si casom rozsiria obzory mimo ich vlastnu bublinu. Odporucam. ()

Sdoom 

všetky recenzie používateľa

Na rovinu přiznám, že mě překvapila míra toho, z čeho všeho si někdo dovolí v Americe dělat srandu a eště to protlačit na Netflix. Občas je tlačení na pilu zbytečné, občas jsem se kvůli neznalosti některých reálií nechytal, ale jinak tuhle show můžu doporučit každému, kdo má rád kvalitní a hlavně nekompromisní stand-up. Dave Chapelle se s nikým a ničím nepáře a dost často se trefuje do černého (někdy i doslova). (Netflix, orig.) ()

Reklama

sator

všetky recenzie používateľa

Sticks & Stones je americká stand-up komediální show z roku 2019, kterou napsal a hrál komik Dave Chappelle a režíroval Stan Lathan. Special, který produkovali Chappelle i Lathan a distribuuje Netflix, je podrobně popsán jako „provokativní pohled na přílivovou vlnu skandálů celebrit, krizi opioidů a dalších vymožeností současné doby. ()

ChArLeNe 

všetky recenzie používateľa

Niekto tu nechápe humor, ako BoredSeal, čo sa týka alphabet people vtipu. V komunite je hierarchia ako opisoval, a navzájom sa nevedia akceptovať. Chapellová pointa čo sa týka vtipkovania o pedofílii mala ukázať absurdnosť toho, žeby 20 rokov nikomu nepovedali, že mali také "zážitky" s najslávnejšou osobou na svete. Tu je to vysvetlené lepšie. Zaujímavé, že LN nevzbudilo pobúrenie ako sa snaží normalizovať pedofíliu slovami "sex, milenci, medové týždne" a oprah, ktorá vypustila, že "keď máš 7 a niekto ti hladí penis, tak je to príjemné", ale keď komik o tejto kauze vtipkuje pretože im neverí, tak to zrazu nie je v poriadku. A BoredSeal, vtipy o černochov pričom komik je beloch také už boli - 1, 2, 3, 4. Nejde o to, či je komik beloch či černoch a rozpráva vtipy o druhej rase, ale o to, či ten vtip je dobrý a či ho vie dobre podať. Černosi o sebe vtipkujú neustále, George Carlin vtipkoval o belochov a dokonca povedal rasovú nadávku na N. Podľa mňa vtipy o druhej rase vedia černosi podať lepšie, preto je ich viac a sú akceptovanejšie. // Mne osobne sa páčilo ako Dave spieval pesničku svojho kamaráta Princa. Čo mi vadilo, bolo, že stand-up bol krátky, a potrebovalo to viac sa pustiť do cancel culture a metoo. Tiež sa nedotkol rôznych hlúpostí, ktoré robí lgbt komunita a čím veľa ľudí štve proti sebe (aj veľa samým alphabet ľuďom sa to nepáči), mohol byť na ne prísnejší no viac sa pustil do RKellyho - a ja teraz poviem nepopulárny názor: "RKelly vinný" je presne to, čo média, cancel culture a metoo chcú aby ste si mysleli, pretože vedia, že ľudia sú leniví a mienku si vytvoria na základe bulváru a jednostranných "dokumentov". Nie je žiadna nová videopáska, je to tá istá páska (len pravdepodobne rozdelená na 2 časti), ktorá prešla rukami príliš veľa ľuďmi kým sa dostala k polícií, aby sa mohla považovať za dôveryhodnú. Ak tá páska je detská pornografia, tak prečo sa predávala a šírila bez toho aby polícia zatvárala tích, čo ju predávali a šírili? Tie ženy priznali, že klamali o svojom veku a používali falošné občianske. Jedna z nich povedala, že mala trojku so 14-ročnou, tak prečo proti nej nie sú vznesené žiadne obvinenia? Chcú len RKellyho a to smrdí. | Vidím, že dr.horrible svoju osobnú nenávisť voči mne pretláča aj do svojich komentároch, musí mať chlapec ťažký život. ()

Fifer 

všetky recenzie používateľa

Jako vždy Vice, Daily Beast a všechna americká levicová média jsou na nohou. Všichni samozřejmě doporučují vyhnout se tomuto odpornému stand-upu obloukem, a právě proto bude nesmírně populární. Pohled typického zastánce politické korektnosti je jasný: pokud se tomu směješ, schvaluješ to. A to je samozřejmě hloupý nesmysl. Chappelle schválně natůroval do ještě okatějšího extrému, aby tahle média naštval. Je evidentní, že mu jde o svobodu slova a že toto vystoupení nelze brát jako názor na cokoliv. Tenhle stand-up není terapie ani politický komentář. Dokonce si Dave v mnoha pasážích protiřečí. Nejprve tvrdí, že nevěří obětem M. Jacksona, a posléze vtipkuje 5 minut na téma Jackson mi vykouřil péro. Z toho je zřejmé, že brát ho za slovo je nesmysl. Chtěl udělat stand-up o svobodě slova. Velké FUCK YOU všem SJW strážcům morálky. A to se mu podařilo. DODATEK: Daveovi se povedlo, to co chtěl. Jeho stand-up se stal určitým symbolem doby. Několik pravicových novinářů upozornilo na fakt, že kritika vesměs hodnotí jeho stand-up jako odpad. Chappelle ukazuje na neuvěřitelně tlustou bariéru mezi levicovými novináři a diváky. Jak americká levice vězí ve své bublině a marně hledá k lidem cestu skrze to, že lid poučuje, jaký by měl být. Jistě byste mohli argumentovat Babovřesky, tedy nějakým filmem, které publikum miluje a kritika zatracuje. Jenomže tak jednoduché to není, Chappellovi fandí mnoho vzdělaných lidí, kteří mají vkus, takže ta hranice vězí jinde. Ta hranice je politická. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (2)

  • Dave Chappelle nesprávně uvádí, že Kevin Hart byl vybrán jako hostitel 80. ceny Akademie. Hart byl  vybrán jako hostitel 91. ceny Akademie. (sator)
  • Necháte-li na Netflixu nepřerušovaně běžet závěrečné titulky, automaticky se přehraje tajný, nevyhledatelný speciál Davea Chappelleho s názvem „Epilog: The Punchline“. (sator)

Reklama

Reklama