Reklama

Reklama

John Wick 4

  • Česko John Wick: Kapitola 4 (viac)
Trailer 7

John Wick (Keanu Reeves) je za porušenie pravidiel kódexu stále na úteku a Komisia ho chce zlikvidovať za každú cenu. Výška odmeny vypísanej na jeho hlavu neustále rastie a zo starých priateľov sa stávajú noví nepriatelia. Zvyšuje sa aj počet najmocnejších hráčov podsvetia, ktorí mu idú po krku v zbesilej jazde od New Yorku cez Paríž, Osaku až po Berlín. V štvrtej kapitole John Wick možno konečne nájde cestu von – využitím ustanovenia kódexu, podľa ktorého získa slobodu a pokoj, ak sa zúčastní jedného špeciáleho duelu. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (18)

Trailer 7

Recenzie (832)

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Po jedničce, určitě nejlepší díl. Trochu jsem se bál té délky, prdel mám teď zarytou v křesle tak, že budu muset pár minut přemýšlet, jak vůbec vstanu. Ale z těch skoro tří hodin, je 80% jen akce, takže to parádně odsejpá. Top scéna za mě ta v Berlíně - Adkinse, jsem vůbec nepoznal, až po skočení jsem si vyhledal, jakou tady měl vůbec roli a málem to se mnou šlehlo, hah, tak to se fakt povedlo ! A samozřejmě i ta scéna kde je pohled na místnosti ze shora, to bylo fantastický ! Každopádně, jsem celkem zklamaný, že už je offiko oznámen pátý díl, jelikož tak jak to zde končí, tak by to mělo i zůstat. Momentálně, nejakčnější Hollywood. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Jako plnohodnotný film se smysluplným a výživným dějem to dost pokulhává, ale jako absolutně oddaný fan-service plný fantastických akčních sekvencí a eye candy gadgetů to přesně splňuje to, co skalní příznivci očekávají. Ať už to je pasáž z Japonska, Berlína, nebo Paříže, všechno world-class úroveň. Famózní výprava, nasvícení a samozřejmě kaskadérská práce a ladění soubojů. Lahůdkový Scott Adkins, charizmatický Donnie Yen a pochopitelně Reeves, který toho mnoho nenamluví, ale pere se dosytosti. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

John Wick je určite jedna z najlepších sérií súčasnosti, ale po predchádzajúcom diely, ktorý ma síce bavil, ale dejovo už nič zaujímavé neponúkol a prišlo mi, že sa tvorcovia začínajú dosť opakovať som už bol pri očakávaní najnovšieho pokračovania radšej trochu opatrný a ešte pri takejto epickej dĺžke, ale vôbec nebolo treba, párne diely sa mi tu páčia viac, než tie predchádzajúce. Neviem, či táto stopáž bola až tak nevyhnutná, možno od opakovaných pozretí trochu odradí, ale to nič nemení na tom, že som sa tu vôbec nenudil, čo ma teda prekvapilo, stále sa tu niečo deje, menia sa lokácie, prakticky je film rozdelený na niekoľko kapitol v odlišnom prostredí, ktoré majú svojho záporáka alebo výraznú postavu, no hlavne už John Wick konečne vie, čo má urobiť, aby sa z tejto nepríjemnej situácie dostal a tak na rozdiel od predchádzajúceho dielu ma aj zaujímalo, ako sa to bude celé vyvíjať. A navyše je tu niekoľko mojich obľúbených prvkov, ktoré mám v akčnom žánri veľmi rád, hlavne taký ten samurajský kódex, kedy sa aj vzájomní nepriatelia môžu rešpektovať a niekedy si aj pomôcť. S obsadením som tentoraz teda mimoriadne spokojný, okrem klasickej zostavy siahli po asi tých najlepších, čo mohli a tak je tu Donnie Yen, ktorý je už roky môj veľký obľúbenec a je to presne ten typ záporáka a zároveň priateľa, ktorého mám veľmi rád, k tomu Scott Adkins v dosť nezvyklej úlohe, ale tohto svojho záporáka si užil a ešte k tomu Hirojuki Sanada, ktorý ťahá prvú fázu filmu. A aj záporák Bill Skarsgård to dobre zahral a je dostatočne nepríjemný, aby som sa tešil na záverečné zúčtovanie. Ale keďže to nie je žiadny bojovník, jeho pravou rukou je talentovaný Marko Zaror. A bavil ma aj bojovník so psom, ktorý má tiež zaujímavú postavu. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je perfektná. Je jej tu plno, všetky akčné sekvencie sú už očakávane skvelo, ale aj celkom nápadito natočené a plne prehľadné, ale aj poriadne dlhé. A možno aj preto to už nestojí takmer len na samotnom Wickovi, ale je to viac tímová akcia a každý dostane veľa priestoru sa predviesť. Už úvod v Osake je jedna z najlepších akčných scén celej série, tá spolupráca Reevesa, Sanady a jeho filmovej dcéry je úplne okulahodiaca, ale cez niekoľko ďaľších akčných scén sa dostaneme až k úžasnému finále, ktoré je bezpochyby vrchol celej série. To sú prakticky štyri úplne odlišné dlhé akčné scény hneď za sebou. Vynikajúce Shanzelize, kde tá kombinácia bitiek, prestreliek a havárií už asi nemohla byť lepšia, parádna akcia z herného pohľadu a ešte celá akcia na schodoch. Toto sa nesmierne vydarilo a veľmi som si to užíval. Vizuálne a technicky je to opäť špičková kvalita a často sa vydarí aj výber hudby, to je radosť pozerať. Takže ja som veľmi spokojný, nečakal som až takto dobré pokračovanie s takouto skvelou akciou a ešte to uzavrie aj výborný záver, takže by to bol veľmi dôstojný záver série. Ak teda skutočne bude. 83% ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Pokud jsem dal čtyři hvězdy Extraction, pak je musím dát i Wickovi, ale moc už se mi teda nechtělo. Ono, ne že by tam bylo málo akce. Té je tam až až, možná dokonce více než by bylo záhodno. A začne to svižně hned v úvodu. V podstatě každých 10 m pohybu Johna nějakým směrem znamená haldy mrtvých, které se v celkovém součtu dají počítat v řádu nižších stovek... Asi to byla pro mne smůla, že jsem si tenhle čtvrtý díl dal po obou dílech Extraction. Tam je to co se týče killů nemlich to samé. Tady mi to lámání krků a rány do hlav už po chvilce začaly nudit. Fascinovala mne diskárna v Berlíně, kde ačkoliv se mezi tančícími rubou chlápci se sekyrkama (proč se sekyrkama jsem nepochopil), dav trsá v rytmech techna a blikajících stroboskopů dál jako by se nechumelilo. Možná měli tanečníci nachumeleno kdo ví, ale faktem je že prchat začali až když Wick opouštěl s důkazem v dlani taneční parket. Scénka z Paříže by zase mohla skvěle posloužit v rámci nějakého pořadu BESIP, proč přecházet rušné komunikace pouze na přechodu pro chodce. I zde doprava nepochopitelně jezdila ač se na kruháči dělo opravdu lecos. Inu uspěchaná a hektická je ta dnešní společnost a málokdo se věnuje dostatečně tomu, co se děje kolem vozu. Závěr mi konečně trochu spravil chuť a musím říci, že všeho už bylo tak akorát, takže jsem rád, že to čtyřkou končí. Od doby co Johnovi zabili štěňátko uteklo už 9 let a je asi načase se posunout někam dál. Jináč má Keanu můj respekt! Na těch skoro šedesát vypadá pořád dobře i pružně. Dávám tedy za 4 vlčáčí kousance. * * * * ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Vlastne uz docela nuda. Tahle serie me nikdy nejak extra nebrala, ale kazdej dil dokazal prijit s necim zajimavym, nicmene ctyrka uz krome jedny naprosto libove ze shora nasnimany akce nenabizi naprosto nic zajimavyho. Je fajn, ze i pres naprosto silenou stopaz je tak 80% casu akce, jenze ta uz proste neni nicim zajimava. Reeves si natrenoval zhruba tri pohyby, ktery tu predvadi porad dokola, stovky no name zabijaku pobihaj zmatene po place, pripadne cekaj, az na ne prijde rada, aby behem deseti sekund naprosto tuctove zhebli, po chvilce uz clovek dokaze odhadnout, co a jak se bude dit a ve chvili, kdy vidite uz asi tak po paty vsemoznejma neonama nasvicenou lokaci, kam se riti opet dalsi halda budoucich mrtvol, zacinate si rikat, jestli si z vas tvurci delaj prdel nebo to myslej vazne. A to ani nezminuju ty skoro az wtf momenty typu neprustrelnejch obleku, Wickovo skok z tretiho patra, kotrmelec asi tak z 300 schodu, to, ze obyvatelstvo vsech mest je bud slozeny jen ze zabijaku a nebo slepcu, ktery nevidi, ze se okolo nich zabiji a tak dal tancujou, jedou autem a podobne, ackoliv metr od nich litaj haldy mrtvol a podobne. Co se tyce hercu, zajimava je tu mozna tak dvojice McShane a Fishburne, ty maj aspon nejaky charisma, Skarsgardovo zaporak je tragickej, Yen je sice fajn jako vzdy, ale to by z nej tvurci nesmeli udelat slepce, na kteryho z nejakyho duvodu vsichni spolehaj. Nejvic asi pobavil Adkins v roli tlustyho nemcoura, skoda, ze tu nebyl delsi dobu.  No a Keanu hraje ten svuj klasickej standard. Ne ze by teda mel co hrat, scenar filmu vysel tak na dve stranky, jednotlivy postavy jen furt dokola opakujou stale stejny prupovidky, takze po chvilce clovek skoro s jistotou odhadne, co z nich vypadne. A i celkove dej, minimalne v prvni pulce nedava v podstate moc smysl, trochu se to rozjede az kdyz se vymysli duel. Abych ale jen nekritizoval, natoceny to je docela dobre, sem tam se povede i pekna hudba a akce je misty fajn drsna a krvava, ale znova bych si to uz nepustil. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (27)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Vzhledem ke propracované mytologii série má mnoho lidí sklony předpokládat, že byla po úspěchu prvního dílu rozmyšlena coby běh na dlouhou trať. Podle režiséra Chada Stahelského to tak ale rozhodně není: "Po třetím dílu jsme už vlastně chtěli skončit, ten závěr měl být otevřený – nemělo jít o příslib dalšího pokračování. Ale pak jsme ho jeli propagovat a zrovna jsme byli v Japonsku. Obvykle tam bydlíme v Imperial Hotelu, kde mají skvělý skotský bar. A tak v něm sedíme, popíjíme, vzpomínáme a říkáme si, co nás bavilo a co bylo super… a co by mohlo by být super a čím bychom se ještě pobavili. A tak jsme se postupně dostali k tomu, že se nám chce napsat ještě jeden scénář…" (NIRO)
  • Natáčení probíhalo na poušti Wadi Rum v Jordánsku, Berlíně, v Paříží ve čtvrti Montmartre (bazilika Sacré-Cœur), v japonské Ósace, New Yorku v USA a ve Studio Babelsberg v Postupimi (Německo). Natáčelo se od 28. června do října 2021 (produkce probíhala už v srpnu 2020). (noelcoward73)

Súvisiace novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (viac)

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečky Any de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo… (viac)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (viac)

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

19.09.2023

Jak poznáte, že už má herec nějaké role plné zuby? Tak třeba tak, že při natáčení na kolenou prosí režiséra, aby ho zabil. Tedy alespoň ve filmu. Přesně to byl údajně případ Keanu Reevese (Matrix,… (viac)

Reklama

Reklama