Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clark Griswold (Chevy Chase) je muž, ktorý sa stal symbolom roztomilo najnešikovnejšej a najneúspešnejšej americkej hlavy rodiny. A to napriek tomu, že jediné, čo si Clark celý život praje, je spokojná a šťastná rodina. Žiaľ, on sám je kráľom smoliarov a všetko, na čo siahne, sa končí katastrofou... Jediné, čo je schopný vyvolať, je totálny chaos a skaza. Stačí mu totiž niekoľko sekúnd a úplne bežná situácia sa zmení na pohromu. Jeho manželka Ellen (Beverly D'Angelo) sa už zmierila s osudom a s vďačným pochopením prijíma akékoľvek manželovo snaženie, kým jeho dve deti - Rusty (Anthony Michael Hall) a Audrey (Dana Barron) - už stratili vieru v oteckove schopnosti a jeho plány ich už vopred privádzajú do zúfalstva. Podobne je to aj v prípade dovolenky, na ktorú Clark nechce ísť lietadlom, ale autom, aby mohol rodine ukázať nádheru americkej krajiny. Ako ináč - aj teraz ich od prvej chvíle prenasleduje smola. Prvé rozčarovanie ich čaká vo chvíli, keď namiesto objednaného športiaku dorazí stará rachotina. Množstvo komplikácií spôsobí rodine aj mŕtva teta Edna (Imogene Coca), ktorú treba dopraviť k bratrancovi Eddiemu (Randy Quaid). Clarkovi chýbajú peniaze, hotely sú veľmi drahé a akoby to nestačilo, uprostred púšte auto „vypustí dušu“ definitívne... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (243)

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Stejně je to nádhera, když se zrodí takový film, který sice zveličuje všechny vysmívané vlastnosti, ale ve výsledku je skutečnější než kdejaké supevážně brané drama. Navíc je to ohromná prdel. To potom uběhne několik desetiletí a film ze svého kouzla neztratí vůbec nic. Clark je jediný hrdina svého druhu. Možná ještě kutil Tim, ale ten zůstává hodně daleko za ním. ()

horor2 

všetky recenzie používateľa

Chevy Chase jako Clark Griswold? Kdo by ho neznal? :-D Všechno na co sáhne nebo myslí dobře, dopadne vždy katastrofou, při které si člověk ucvrkne nebo se totálně vysměje :-) Scéna, kdy si splete pokoj a místo toho, aby šel za manželkou, jde úplně do cizího pokoje do cizí postele, byla k posraní :-D ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Prijemna, ale pre mna hodne nudna americka komedia z 80s rokov 20. storocia. Oplati sa ju vsak spomenut, prerazil nou Chevy Chase aj beverly D´´Angelo. Herci su mne neznami, a film do priemeru akurat potiahla ta naha sexica. Auto Ford LTD Country Squire bolo naschval navrhnute tak aby bolo ćo najskaredsie a co najodpornejsie. Svoj ucel splnilo az moc dobre .- este dobre ze taketo popolnice nebrazdili nase cesty. Pre mna najlepsi Harold Ramys je suverenne Caddyshack. 74 % ()

YumiOkami 

všetky recenzie používateľa

originalni a vtipna komedie, ktera me neprestala ani na chvili prekvapovat. — patologicky lhar (a mozna i sociopat) clark griswold bere rodinku do kalifornie. behem 2 tydnu nabouraji, zabijou psa, svezou (mrtvou) tetu do phoenixu, ztrati zavazadla a z clarka se stane zlodej a terorista. proste takovy normalni, pohodovy vylet s rodinou.♥️ || ❝𝐘𝐨𝐮'𝐫𝐞 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐟𝐮𝐧, 𝐚𝐧𝐝 𝐈'𝐦 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐟𝐮𝐧... 𝐖𝐞'𝐫𝐞 𝐚𝐥𝐥 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐬𝐨 𝐦𝐮𝐜𝐡 𝐟𝐮𝐜𝐤𝐢𝐧𝐠 𝐟𝐮𝐧 𝐰𝐞'𝐫𝐞 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐧𝐞𝐞𝐝 𝐩𝐥𝐚𝐬𝐭𝐢𝐜 𝐬𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫𝐲 𝐭𝐨 𝐫𝐞𝐦𝐨𝐯𝐞 𝐨𝐮𝐫 𝐠𝐨𝐝𝐝𝐚𝐦𝐧 𝐬𝐦𝐢𝐥𝐞𝐬!❞ 🚘🏜🗺 ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Určite sa griswoldovská púť naprieč Amerikou dala okoreniť aj viacerými príhodičkami, no aj napriek tomu a hlavne vďaka Chevyho šarmu sa z tohto road filmu stala jedna z klasík svojho druhu. Všetko to príde reálne a úprimné, trošku mi vadil naťahovaný záver v parku, ktorý mohli pojať svižnejšie. Čo je však podstatnejšie, že aj keď som Vacation už videl niekoľkokrát, stále sa mi nezunovali. 80%. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (20)

  • John Hughs napsal scénář za 4 dny. (Kamkon)
  • Scenár vznikol na základe článku "Vacation 58", ktorý bol uverejnený v National Lampoon v septembri 1979. (m.a.t.o.)
  • Exteriérové zábery Griswoldovcov na cestách sa točili tri mesiace, a to v Kalifornii, Arizone, Colorade, Misouri a Illinois. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama