Reklama

Reklama

Agatha Christie's Poirot - Season 6 (1994) (séria)


Detektív Poirot: Nemý svedok (S06E04)

(epizóda)
  • Slovensko Nemý svedok (viac)

Obsahy(1)

Emily Arundelová mala pocit, že jej príbuzní tak túžia po dedičstve, že by najradšej urýchlili jej smrť. Poirot jej dal dobrú radu: najlepší "liek" na rodinu, ktorá čaká na smrť je zmeniť závet a rodine oznámiť, že sa na dedičstvo teší márne. Emily skutočne zomrela. Išlo o prirodzenú smrť alebo starej dáme niekto pomohol na druhý svet? To je práve úloha, ktorú musí Hercule Poirot vyriešiť. A nie je to také ľahké, ako sa spočiatku zdalo. (STV)

(viac)

Recenzie (90)

vecnaAmbra 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tie dve hysterické stareny mi liezli na nervy, ale Poirot našťastie všetko berie s jemu vlastnou gráciou a inteligenciou. Inak časť so všetkým ako sa k Poirotovi sluší a patrí, naviac sympatický psík. Celá táto šiesta séria mi pripadá ako to najlepšie z Poirota z ešte stále 90 rokov, ku ktorým prechovávam určitú nostalgiu. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zatiaľ môj najlepší Poirot. Je tu všetko to najlepšie od A. Christie - Poirot i so svojimi bonmótmi, zaujímavá krimi záhada, napínavé vyšetrovanie vraždy a páchateľ, ktorého by ste čakali najmenej. Ono vôbec, záhada okolo vraždy pani Emily nebola vôbec jednoduchá a rozlúsknuť ju chcelo riadne ponapínať mozgové závity, Poirot sa veru zapotil, aj keď zase na druhú stranu sa dá povedať, že mu pomohla náhoda a bystrý psík. Fantastický diel. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ešte som nevidel zle natočenú časť s mojím, čím ďalej obľúbenejším detektívom a ani táto nie je výnimkou. A. Christie musela byť buď sama iniciátorkou týchto prípadov, ale bola naozaj génius, pretože zosnovať každý prípad do takej enormne zamotanej situácie a zobraziť toľko možností motívov, nechápem. Navyše ten psíček je naozaj kúzelný. 85%. ()

Lupes 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Co říci o detektivce, kde vrah se přizná, ledva se naň uhodí? Kde vše je založeno na jediném postřehu, který navíc nic nedokazuje? V závěrečném "kolečku" lze bez problémů obvinit jinou osobu a logice by to vůbec neublížilo. Vrahem mohl být skutečně kdokoli, důkazy se nekonaly a zbyly pouze otázky, které jsou možná v knize zodpovězeny, ale tipoval bych, že scenárista ji nečetl. Za vtip a obrazovou originalitu tohoto dílu dva body, ale jen proto, že je srovnatelný s jinými ranými díly. Jinak ale kazí průměr skvělé 6. sérii. ()

akisha 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Poiroti se Suchetem se dají zřetelně oddělit na starý do roku 2000 a nový od roku 2000, který mají úplně odlišnou atmosféru. Tenhle spadá do kategorie starý, což znamená víc vtipu + Hastings, Japp a Lemonnová. Příběh na Agathu klasickej, kvalita průměrná (rozuměj cyklus HP se Suchetem má průměr kolem 80%). Nejlepší jsou ovšem ty dvě trhlé baby senzibilky, co fanscinovaně sledují, jak oběť umírá a její duše uniká "do éteru". ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (3)

  • Foxteriér Bob se ve skutečnosti jmenoval Snubby. (Sebi236)
  • Při rozuzlení říká Hercule Poirot (David Suchet), že všechny formy fosforu (bílý, černý, červený fosfor) jsou jedovaté. Pravda ale je, že jedovatý je jen bílý. (Sebi236)

Reklama

Reklama