Reklama

Reklama

Agatha Christie's Poirot - Season 13 (2013) (séria)


Veľká štvorka (S13E02)

(epizóda)
  • Česko Velká čtyřka (viac)
TV spot 2

Obsahy(1)

Svet stojí na prahu 2. svetovej vojny a pre zmiernenie napätia usporiada Mierová strana slávnostnú recepciu, na ktorej má svetoznámy veľmajster v šachu  Ivan Savaranoff predviesť svoje umenie. Recepcie sa zúčastnia významné osobnosti spoločenského života. Hneď v úvode šachovej partie Savaranoff skolabuje a je na mieste mŕtvy. V spoločnosti nastane panika a na scénu vstupuje Hercule Poirot, ktorý už tuší, že šachovému majstrovi niekto k smrti dopomohol. Podozrenie padne na Veľkú štvorku, tajomnú stranu, ktorá má údajne na svedomí viacero zločinov. (STV)

(viac)

Videá (2)

TV spot 2

Recenzie (75)

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Všetci značne zostarli, len Poirot je bezo zmeny. Zvláda tak zvláštny, trochu komický útek hore schodmi a nemôžem pri takomto obrate pochváliť, ako sa tvorcovia nezvládnutým spôsobom inšpirovali Sherlockom. Príbeh vyznieva v záverečnom objasnení dosť pritiahnutý za vlasy vrátane motívu aj vykonania. Pochváliť sa dá atmosféra, ktorá je na túto sériu nezvykle čínsky temná. –––– Copak vy nehrajete šachy? – Ne, mně je mnohem bližší domino. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ne, už jen proto, že se zde skutečně objevuje Velká čtyřka, tady Poirot, Hastings, Japp a Lemon, si tenhle díl zaslouží co možná nejvyšší hodnocení. Tohle setkání prostě stojí za to, navíc když máte seriál nakoukaný a víte, že tohle je skutečně poslední setkání této čtveřice. Příběh mě maličko ve svém finále zklamal, ale Poirot tady rozehrál skutečně velkou hru, stejně jako jeho protivník. ()

Reklama

petrik11 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Rozvláčnené, prekombinované, ale herculovsky bravúrne zvládnuté. Až na tú intuíciu s výbuchom. Zároveň som sa zhrozil, keď som videl ostatných hercov. Sakra roky bežia. Poirot nám roky pozvoľna "starol", ale je to šok vidieť po rokoch Hastingsta, Jappa či slečnu Lemonovú. Asi sa dlho do zrkadla nepozriem. ()

Lupes 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Poirot má bohužel tentokrát pravdu. Mnoho povyku pro nic. Zbytečná fraška, málo uvěřitelná, o to současnější. Thriller za každou cenu, včetně pohřbu Poirota, jemuž nikdo nevěří. A efektní závěr, včetně bomby. Útěchou je snad jen to, že literární předloha je tentokrát ještě horší a spíš než Agathu Christie připomíná Iana Fleminga. Zlaté krásné doby jemných psychologických fines a vztahových propletenců... ()

adamulefa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je super vidieť Poirota, slečnu Lemonovú, kapitána Hastingsa a inšpektora Jappa po 10 rokoch znova spolu v jednej miestnosti. Je ale škoda, že prípad a samotný príbeh je z tých najslabších a zároveň najviaczavlasypritiahnutých. Taktiež mohli dať Hastingsovi a hlavne Lemonovej viac dialógu a zmyslu tu byť... Stále to ale stojí za pozretie. Prečo? Slabá časť Poirota je stále úžasná oproti bežným kriminálkam ! ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama