Reklama

Reklama

Agatha Christie's Poirot - Season 4 (1992) (séria)


Detektív Poirot: Vraždy podľa abecedy (S04E01)

(epizóda)
  • Slovensko Vraždy podľa abecedy (viac)
Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
Veľká Británia, 1992, 1 h 43 min

Obsahy(1)

Poirot má o starosť navyše. So zločincami už čosi zažil, ale prípad, ktorým sa zaoberá teraz, ho prekvapuje a zároveň desí. So železnou pravidelnosťou totiž Poirot dostáva oznámenia o plánovaných vraždách podpísané šifrou ABC. Páchateľ nenecháva nič na náhodu. Mená obetí a miesta útokov nasledujú neomylne v abecednom poradí. A aj keď je Poirot a inšpektor Japp informovaní, páchateľ im stále uniká. Obetí stále pribúda a vrah úraduje ďalej. Čas hrá proti nim, ale Poirot už odhalil súvislosť medzi zavraždenými. Všetky obete navštívil skromný podomový predajca. (STV)

(viac)

Recenzie (86)

laepus 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po detektivní stránce vynikající záležitost - skvělá neotřelá zápletka, která se nikdy neomrzí a je dívatelná i podesáté. Charaktery postav jsou srozumitelné - není jich ani málo ani hodně a všem vévodí Alexandr Bonaparte Cust... No a ta závěrečná scéna s krokodýlem... škoda mluvit, jen se příjemně usmívat. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Rozhodně jeden z nejlepších dílů "Hercula Poirota", kde se ukazuje, že Agatha měla skutečně parádní dar pro psaní detektivních příběhů a zde prezentovala opravdu unikátního vraha. Ten stojí za to, stejně jako celá zápletka, která je parádně vygradována a neskutečně dobře vymyšlena. Tady opravdu dlouho nebudete vědět, kdo zabíjí a proč. ()

Reklama

maoc 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší TV Poirot. Vygradovaná atmosféra, čitelné vedení případu, kdy je opravdu možno se při sledování dobrat z náznaků i faktů výsledku společně (nebo i před) Poirotem. To u ostatních dílů není zvykem. Zamrzí možná poněkud nevěrohodné nebo spíše málo nenávistné chování usvědčené osoby. Tam bych čekal více patosu a psycho jednání, krátký útěk se schovkou mi neseděl. Jinak ale brilantní detektivka ze staré školy. Ani Japp a Hastings tentokrát nebyli jen směšní příštipkáři, ale skutečně přispěli k zdárnému vedení případu. ()

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Keď vedľa seba postavíte túto verziu a tú s Johnom Malkovichom, tak ide prekvapivo o dosť iné poňatia. Zápletka samozrejme zostala a i scenáre sú si dosť podobné, ale rozdiely sú nemalé. Verzia s Malkovichom mala „rúhaciu“ (ale skvelú!) flashbackovskú pasáž a temnú, drsnú a depresívnu atmosféru. Malkovichovo vyšetrovanie ABC vrážd pôsobilo (nielen po vizuálnej stránke) filmovejšie. A bolo dlhé. Miestami až príliš. Verzia so Suchetom je povedzme klasickejšia, vizuálne predsa len o dosť chudobnejšia, samozrejme podstatne kratšia a tak nejako, ehm, veselšia? To je asi silné slovo, ale kým u Malkovicha by ste sa humoru ledva-ledva dorezali max. v pár scénkach s Rupertom Grintom, Suchetovo poňatie je, ako skoro každý diel, v ktorom David účinkoval, tak akosi feel good paradoxne napriek všetkým tým drsným vraždám a chladnokrvným, psychopatickým vrahom (za čo séria môže vďačiť predovšetkým postavám suchý Japp a jemne pomalší Hastings). Ako pri Malkovichovom spracovaní, i tu musím zopakovať, že identita vraha je perfektne premyslená. Krokodíl! ()

akisha 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Předloha je jedním slovem geniální. Zpracování je jedním slovem parádní. Vždycky mě mrzelo, že Hastings a spol. později vymizel, tady je aspoň vidět, jak moc dodával Poirotovi vtip (scénky se smrdutým krokodýlem) a jak se oba skvěle doplňovali. Ale vrah ABC patří k nejlepším Agathiným nápadům, o tom žádná... ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama