Reklama

Reklama

Agatha Christie's Poirot - Season 4 (1992) (séria)


Detektív Poirot: Spona na topánke (S04E03)

(epizóda)
  • Československo Spona na topánke (viac)

Obsahy(1)

Bankár Allister Blunt a Hercule Poirot sa stretli iba teraz. V čakárni zubnej ambulancie. Okrem nich je k doktorovi objednaný ešte pán Amberiotis a nepokojný mladý muž Frank Carter. Posledná v poradí, Mabelle Sealová, sa však vyšetrenia nedočkala. Zubár je síce v ambulancii, ale už nepatrí medzi živých. Všetko vyzerá na samovraždu, ale Poirot je príliš skúsený na to, aby sa uspokojil s tak ľahkým vysvetlením záhady. Navyše pán Amberiotis zomiera na predávkovanie novokaínom a Mabelle Sealová záhadne zmizne. Príliš veľa otázok zamestnáva myseľ slávneho detektíva, ktorý čoskoro začne prichádzať na podivuhodné súvislosti. (STV)

(viac)

Recenzie (62)

Cheeter 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Na detektivku jsem ve včerejším programu narazil prakticky náhodou, ale řekl jsem si, že si jí musím pustit. Malý kousek mi sice utekl, ale i tak jsem bavil. Asi to mohlo být i mojí únavou, ale z vraždy jsem měl hlavu slušně zamotanou. Zápletka se mi tak vyloženě líbila. Samozřejmě po odhalení vraha se zdá být všechno samozřejmé, nicméně ta cesta k odhalení jednoduchá nebyla. ()

chlievik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jedna z tých lepších Poirotovských epizód (horných 30%). Záhada, ktorá nie je nevylúštiteľná, nemusí mať človek mega IQ aby pospájal nasúkané a pozakrývané fakty, stačí, ak je dostatočne pozorným na ľudské tváre... ale nebudem prezrádzať tým, čo tento úlet detektíva Poirota ešte nevideli. Klasický Japp s (pre Poirota) hnusným lacným anglickým čiernym čajom s mliekom, klasické posedeníčko s rozhovormi s podozrivými a so svedkami, spletité časové slučky, typické hodenie zločinu na nevinného mladého anglického fašistu, dvojitá zámena úloh, malé detaily, ktoré bežnému pozorovateľovi uniknú, spona na topánke a predovšetkým geniálne Poirotove myšlienky. Ale stačí sa dívať, ak máte dobré oko, riešenie vám neujde. Mne ušlo, samozrejme :) keďže furt analyzujem, a obvykle nájdem dve-tri možné kombinácie, možnosti, riešenia, z ktorých jedno častokrát aspoň čiastočne sadne, len neviem ktorá možnosť to bude, no tentoraz mi to žiaľ nestačilo, lebo mi ušla tá dvojitá zámena, a tiež aj mám problém si zapamätať mená protagonistov, takže mi to ušlo, najmä kvôli tým menám som niekedy kúsoček pomalší :( :)) ()

Reklama

otík 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tato delší epizoda z roku 1992 je trochu slabší Poirotovka. Dlouho se vůbec nic neděje, a i když pak se stanou 3 vraždy, úplně chybí napětí a alespoň něco originálního. Navíc celá pointa je tentokrát hodně těžkotonážní a horko těžko drží dohromady. Přesto závěrečné Poirotovo rokování u kulatého stolu stojí zato. Mírný nadprůměr. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Staršie diely sa mi nezdajú až tak pútavé ako tie novšie, avšak tento je v tomto smere svetlou výnimkou. Dômyselne, ba priam až geniálne premyslená vražda tu narazí na šedé bunky mozgové H. Poirota. Tento tuhý boj tu vyvrcholí v nádherne vysvetlenom rozuzlení s extra prídavkom šarmantnosti H. Poirota. Veľká spokojnosť. 85/100 ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mám naprosto přesně stejné pocity, když vcházím do zubařské ordinace jako tento slovutný detektiv. Takže i on je pouze člověk. Nicméně, zubaře považuji za nutné zlo, které musíme všichni chtě nechtě podstupovat. Tento příběh je velice zamotaný a komplikovaný, ovšem chyřte vymyšlený. Ale žádný zločin není dokonalý. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (1)

  • Ve 22. minutě čte Poirot (David Suchet) knihu „Classic Myth And Legend“ od autora A. R. Hopea Moncrieffa. (JenYu)

Reklama

Reklama