Reklama

Reklama

Agatha Christie's Poirot - Season 10 (2005) (séria)


Detektív Poirot: Po pohrebe (S10E03)

(epizóda)
  • Slovensko Po pohrebe (viac)

Obsahy(1)

Cora si nikdy veľmi nedávala pozor na reči. A zrejme práve to sa jej stalo osudným. Ale dalo sa vôbec robit niečo inak? Jej brat je tesne po smrti a rodinka sa schádza na jeho pohrebe. A Cora Gallaccio si pokladá obyčajnú rečnícku otázku, či náhodou jej brat nebol zavraždený. Krátko potom je nájdená zavraždená spôsobom, kde nikto nemôže pochybovať o tom, že to bola vražda. Teraz je podozrivý z vraždy ktokoľvek z jej rodiny a práve rodinný právnik zavolá svojho dobrého priateľa Poirota, aby tento prípad raz a navždy vyriešil... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (69)

Lupes 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Český název je hodně zavádějící a vede zcela špatným směrem. Mistrně natočená poirotovka, která si sice jako za starých dob libuje v převlecích, ale tentokrát to není na škodu. Motiv je perfektně ukryt, postav dostatek, vztahy složité, příběh i rozuzlení uvěřitelné. Vraha je mi tentokrát docela líto a možná jej odhalíte dříve než na konci. Stačí si všimnout trapného podřeknutí, nebo si uvědomit, že to podstatné se stalo After the Funeral. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nikam sa nevyvíjajúci príbeh a až záverečné odhalenie prinesie trochu života do siahodlhých konverzácií. Nečakanosť identity vraha som trochu očakával aj pri všetkých hereckých pretvárkach a klamstvách, ktorými sme boli zásobovaní po celý čas. (8.12.2013) –––– Na druhýkrát som si to vychutnal viac, našťastie po necelých dvoch rokoch som si už napamätal rozuzlenie, takže zvyšujem z 3* na 4*. (13.9.2015) –––– V zrkadle sa človek vidí ináč, ako ho vidia ostatní. ()

Reklama

Eeve 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade chcem poznamenať, že jediné, čo ma na tomto filme takmer zhodilo zo stoličky a poriadne dalo pozauši, bol...slovenský dabing :) fúú, prežila som, idem komentovať :) štandardná poirotovka, takisto priemerne spracovaná, konečné odkrytie vraha nečakáte, ale i tak to nijak neprekvapí, čo len podporuje môj názor, že sa miestami, dosť často, môžete pristihnúť, že sa nudíte do frasa! Ako TV film vhodný výhradne na jednorazové pozretie... ()

vecnaAmbra 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Typicky Poirotovské, záver bravúrny, aj keď väčšinu času som mala pocit, že postavy sa len tak presmrádzajú hore dole ako nejaké figúrky na šachovnici a hneď od začiatku vidíme, že zúčastnení majú medzi sebou akési tajomstvá na ktoré nemáme šancu prísť. Pri týchto rodinných dieloch naozaj človeka napadne či tí milenci nie sú náhodou príbuzní, ale ani náhodou si nespomeniete z ktorého kolena. Ešte tieto menšie výtky- SPOILERY: Poirot s právnikom vedeli, že závet je falošný a teda neplatný a aj tak ďalej delili zariadenie medzi príbuzných, neviem či možno len naoko aby pozorovali ich reakcie? Skutočný závet ukrytý v domčeku veľkom asi ako štvrť izby? Tak to je fakt "inteligentné" miesto na zbavenie sa závetu. Šanca, že by akéhokoľvek smrteľníka napadlo, že pod plátnom je ukrytý vzácny obraz je podľa mňa skoro nulová- ale tak- toto je Poirot ). ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Výborný příběh, na kterém tahle detektivka stojí, se na konci jeví téměř prvoplánovitě vyřešený, ale to je jen tím, jak je to dobře napsáno. Jednoduché odhalení je dáno spíše tím, že si myslíte, že to celou dobu bylo jasné, ale ve skutečnosti tomu tak není Skvělé postavy, známější jména a výtečný Poirot, který je stále skvěle sebestředný. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama