Reklama

Reklama

Space Dogs

(festivalový názov)
  • Česko Space Dogs (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Príbeh o tom, ako sa moskovský pouličný pes dostal do vesmíru a vrátil sa ako duch. Túlavý pes Lajka bol prvou živou bytosťou, ktorú človek vyslal do vesmíru, a teda aj na istú smrť. Legendy hovoria, že jej duch sa vrátil na Zem a odvtedy sa potuluje po uliciach Moskvy. Film Space Dogs ide po jej stopách, zo psej perspektívy sledujeme dobrodružstvá jej potomkov: dvoch pouličných psov v súčasnej Moskve. Je to príbeh plný vrúcneho priateľstva, no aj neúprosnej brutality, popretkávaný dosiaľ nezverejnenými archívnymi zábermi zo sovietskej vesmírnej éry. Čarovný príbeh prieskumníkov objavujúcich nepoznané zákutia. (MFFK Febiofest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

Azrael515 

všetky recenzie používateľa

Trve fvckin doom. Zaujimalo vas niekedy co znamena ''psi zivot" (i ked mozete byt macka, pripadne clovek)? Ako by to vyzeralo, ak by mal Disney doomersku diviziu? Ide o podobenstvo o kolobehu zivota alebo kritika antropocentrickej perspektivy? Narativny experiment dokumentujuci kazdodennost moskovskych poulicnych psov prekladany faktickymi utrzkami zo sovietskeho vesmirneho programu. Druha rovina ma skor poeticky, ergo alegoricky charakter. Ak ano, mozno sa jedna o existencionalne cvicenicko.. Tazko povedat. Film obsahuje jednu extremne explicitnu scenu a rozhodne nieje pre kazdeho. No vzhladom k ostatnym hodnoteniam mi neda podotknut, ze sa jedna pravdepodobne o najposobivejsiu projekciu poslednych rokov. Raw, heavy and dark. ()

Hellboy 

všetky recenzie používateľa

Film o dvou toulavých psech žijících v současné Moskvě, s několika prostřihy do minulosti - údajně dříve neviděné záběry z prostředí sovětského raketového programu divákům přibližují osud Lajky. Hlubší poselství v tom ale není, což je značné zklamání. Většina stopáže se odehrává v současnosti a je to dost velká nuda. Záběry z archivů jsou poutavé, ale zas tak moc jich není a srovnání-paralely se současností moc nefungují. V jednu chvíli je film brutální na hranici únosnosti - hned v první čtvrtině je jeden dlouhý, šestiminutový(!) záběr, v němž pes zardousí kočku. To jsem fakt odvracel zrak. Pak je tam pár lehce drastických záběrů zachycujících operace kosmických psů v minulosti. Ale povětšinou je to nuda, kterou jen občas protne voice-over s nějakou přemoudřelou poznámkou. Film začíná skvěle, myšlenka... zajímavá. Ale tohle fakt nemá hloubku, nemá to co divákovi dát. ()

Reklama

Galéria (8)

Súvisiace novinky

Dny evropského filmu startují již za pár dní

Dny evropského filmu startují již za pár dní

14.06.2020

Dny evropského filmu (DEF), které se zaměřují výhradně na současný evropský film, letos představí 40 filmů z téměř 30 evropských zemí. Hlavní část programu DEF proběhne od 16. do 23. června v Praze,… (viac)

Reklama

Reklama