Reklama

Reklama

Starosta štvrte Sanità

  • Česko Starosta z rione Sanità (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Antonio Barracano je "muž cti", ktorý vládne štvrti Sanità v Neapole podľa svojich vlastných zákonov. Keď sa mu jedného dňa syn pekára Rafiluccio zdôverí so zámerom zabiť svojho otca, Don Antonio v mladom mužovi spoznáva tú istú túžbu po pomste, ktorou bol v mladosti posadnutý, a ktorá z neho urobila to, čím je dnes. Rozhodne sa syna s otcom zmieriť a zachrániť tak oboch. Film je modernou adaptáciou divadelnej predlohy neapolského dramatika a spisovateľa Eduarda De Filippa. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Don Antonio nie je zlý starosta. Naozaj sa stará o spravodlivosť vo svojom okrsku pod svahmi Vezuvu. Nevadí, že je trochu mafián, jeho šalamúnske rozhodnutia robia divy, lebo sa teší akejsi autorite krstného otca. Až kým nenarazí na tvrdšiu palicu, a práve vtedy film pomaly prestáva byť zaujímavý. –––– Muž je mužom, keď pochopí, že prišiel čas zmeniť rozhodnutie. ()

brasek 

všetky recenzie používateľa

Zo začiatku nudná komorná dráma, pripadalo mi to ako zmeska nakrútených fádnych rozhovorov. V strede príbehu sa filmárom podarilo slušne vygradovať jednu zápletku, dokonca je tam miestami aj taká správna gangster atmosféra.  Žiaľ rýchle však krivka zaujímavosti padá smerom dole a finále snímku je absolútna blamáž. Muž proti mužovi? Nič také tam ani nie je. ()

Galéria (15)

Súvisiace novinky

MittelCinemaFest 2019 začíná

MittelCinemaFest 2019 začíná

27.11.2019

Středoevropský festival italského filmu v Česku již po sedmé představí to nejzajímavější, co aktuálně italský filmový průmysl nabízí. Od 28. 11. do 9. 12. si MittelCinemaFest 2019 užijí i diváci v… (viac)

Reklama

Reklama