Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prezidentem navržený kandidát na post ministra zahraničí Robert A. Leffingwell (Henry Fonda) musí nejprve obstát při vyšetřování vedeném senátní komisí. Místo objektivního posouzení jeho způsobilosti pro úřad státního sekretáře však pomalu vyplouvá na povrch všechna špína nejvyšší americké politiky a je už jenom otázkou času, kdo první draze zaplatí za svou někdejší minulost. (dopitak)

(viac)

Zaujímavosti (5)

  • Gene Tierney (Dolly Harrison) sa v roku 1955 kvôli osobným a psychickým problémom takmer na sedem rokov stiahla z hereckého života, aby sa mohla liečiť (trpela bipolárnou afektívnou poruchou). Jej herecký comeback prišiel až s týmto filmom. (ČSFD)
  • Charles Laughton (senátor Seabright Cooley) v dobe nakrúcania trpel rakovinou obličiek a bol to jeho posledný projekt. Zomrel šesť mesiacov po premiére, v decembri 1962. (ČSFD)
  • Prvá mainstreamová snímka natočená po Druhej svetovej vojne, ktorá ukázala gay bar. (ČSFD)
  • Názov filmu je odvodený z americkej ústavy, konkrétne z II. článku - oddiel 2, kde sa píše. "Americký prezident môže nominovať a po porade a súhlase senátu aj menovať, veľvyslancov, iných verejných ministrov a konzulov, sudcov Najvyššieho súdu a všetkých ostatných úradníkov Spojených štátov.“ (ČSFD)
  • Film existuje aj v počítačom kolorovanej verzii. (Svadbos)

Reklama

Reklama