Reklama

Reklama

Bež!

  • Slovensko V zajatí (viac)
Trailer 2

Pred materinskou láskou sa nedá uniknúť. Z bezpečného prístavu matkinho náručia sa však niekedy môže stať smrtiaca hrozba. Mladé dievča Chloe o tom vie svoje. Je na vozíku a vyrastá osamote, izolovaná od sveta, iba so svojou milujúcou mamou. Ich vzťah a život sa môže zdať bežným ľuďom zvláštny, možno až znepokojujúci, nikto však nemôže mame Diane uprieť urputnú snahu chrániť svoju dcéru, starať sa o ňu až do roztrhania tela a mať ju pre jej vlastné dobro stále pod dohľadom. Chloe má množstvo zdravotných problémov, potrebuje starostlivosť na plný úväzok a s oddanou mamičkou tvorí zohratú dvojicu. Keď sa však v sedemnástich chystá na vysokú, začne odhaľovať čoraz desivejšie tajomstvá. Namiesto odpovedí na otázky sa od svojej mamy dočká len ďalších obmedzení. Chloe je pripútaná k invalidnému vozíku, z oceľovo pevného materinského objatia však musí za každú cenu utiecť. Odpovede na jej otázky sú totiž ešte strašnejšie, než si dokázala predstaviť. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (228)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $3,207,375▐ Režisér Aneesh Chaganty sa začína dobre profilovať, len tak ďalej. Začína mi pripomínať Shyamalana. Sarah Paulson zas začína byť riadnou "filmovou" mrchou. Výborne vygradovaný taký skoro komorný thriller. /75%/ ()

tron 

všetky recenzie používateľa

S prižmúrenými očami musím dať 4*, pretože to má viac plusov, ako mínusov, ale nedávam ich s čistým svedomím, ale len preto, aby som Run odlíšil od vyložene priemerných trilerov, spomedzi ktorých predsa len vykúka a je jednookým medzi slepými. Plusy: výkony Sarah Paulson a Kiery Allen, zábavný mix Misery, MacGyveraPsycha, množstvo mrazivých scén, napínavé finále, veľmi slušný pofinálny dojazd a šialený twist, ktorý všetko prevráti naruby. Mínusy: hoci sú scény mrazivé a napínavé, zároveň sa jedná o obrovské a predvídateľné klišé (odkiaľ mohla vedieť, že šla do lekárne?). A hoci onen zvrat je fakt desivý a nepríjemný, hoci som sa skutočne snažil, nakoniec som neuveril, že by niečo také bolo možné (SPOILERY Z čoho žila? Dostávala na dcéru peniaze od štátu? Ak áno, ako je to možné? Štát predsa musel vedieť o úmrtnom liste jej dcéry. SPOILERY). ()

Reklama

David.Darco 

všetky recenzie používateľa

Mám dojem že niekto neustrážil scenáristu, ktorému sa páčil Invisible man a Misery. Run má jednu zásadnú chybu. Nemá atmosféru, alebo inak "postrádá* mysteriózny nádych. Ten problém pramení v nešťastne zvolenom uvoľňovaní informácií. Kde vás na začiatku poteší, že film začína hneď a vy nemusíte v podstate moc dlho čakať, prepracuje sa od náznakov k faktom príliš rýchlo a vyplytvá tak všetky esá už v polovici stopáže. Tých "disturbing" scén tam je tým pádom žalostne málo. Predpokladám, že scenárista sa pozrel na svoju predlohu a zistil, že to čo napísal nestačí na celovečerný film a tak sa dámy a páni namiesto dôsledne budovanej a konzistentnej atmosféry dostávame k tuctovému a úplne zbytočnému zvratu. Ten bol pre mňa míľnikom, kedy ma prestal film zaujímať, postavy vo mne prestali vzbudzovať akékoľvek sympatie či odpor a v podstate to išlo už celé viac-menej do kopru až po úsmevný, no opäť absolútne tuctový záver ako z každého tretieho thrilleru. Škoda. Malo to potenciál a malo to ambíciu vrámci filmov s podobnou zápletkou rozobrať tému rodičovstva, práv a ochrany detí a tak podobne. Ale je to len napolifunkčnýpolotovar. Keď chcete vidieť fakt dobrý film tohoto rázu, pustite si Misery keď napadne sneh, alebo bude vonku fujavica. 3tiu hviezdičku dávam najmä z úcty k mladej herečke, ktorá je vážne ochrnutá a teda jej prekonávanie samej seba je na celom filme zrejme najpôsobivejšie. 2,5* P.S. Chaganty je omnoho schopnejší režisér, ako scenárista. Viď. Searching (forma víťazí nad obsahom) a tak isto aj tu. ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Run je takový zcela průměrný thriller (o hororu se nedá moc mluvit), který ale od začátku jede ve svém tempu a až do konce (díkybohu) vůbec nenudí, na druhou stranu ale ničím výjimečným ani nenadchne. Celkově téma i mnoho prvků je doslova vykrádačka The Act, občas se najde i originální a chytrá scénka, ale film jede v hodně průměrných kolejích a ničím nevybočuje. Film je vlastně taková "2 women show", kdy obě hlavní postavy nečekaně dobře udržují divákovu pozornost, Sarah Paulson je stejný pošuk jako v Ratched a Kiera Allen je ve svém debutu překvapivě dobrá a uvěřitelná. Má to pár logických nedostatků a chyb, ale vůbec mi to nevadí a jako napínavý thriller na jeden večer to poslouží dostatečně dobře a nenáročné diváky to slušně vtáhne. ()

Damarus 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že to v průběhu nehází tolik udiček jako třeba rejžova prvotina, ale i tak se jedná o dobrou podívanou. Obzvlášť cenim to, že hlavní postava dělá logický a chytrý rozhodnutí, což se u takovejchhle filmů zas tak často nevidí. Sice jsem chtěl dát tři hvězdy, páč mě konec tikterak neuchvátil, ale za výkon Kiery Allen a za pár výbornejch napínavejch scén, jsem tu čtvrtou přece jen vyškrábal.. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (16)

  • Psychologická porucha, s ktorou by bola Diane (Sarah Paulson) diagnostikovaná, sa nazýva Fiktívna porucha uložená inému (FDIA), historicky známa ako Munchausenov syndróm v zastúpení (MSbP). (Arsenal83)

Reklama

Reklama