Reklama

Reklama

Storož

Recenzie (12)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Bez ohľadu nato, že snímky od Bykova nemajú najlepšie hodnotenia od mojej "maličkosti", vždy sa mi jeho námety páčili, pričom "Storož" je opätovne zaujímavou sondou, ktorá solídne nahliada do dnes zmýšľajúcej spoločnosti, ktorá žije mimo realitu. Film ako taký bude baviť najmä tých, ktorí nemajú problém s pomalším dejom. Ostatní budú zívať. Čo mňa osobne potešilo najviac, bol posun Bykova v podobe potlačenia extrémneho "preháňania" vo vývoji deja. Dám štvrtú .. ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Bykovovy filmy mám hodně rád, ale ten kluk ušatá začíná přešlapovat na místě. Hlídač je oproti jeho předchozím filmům slabý jak čaj a to už Fabrika nebyla bůhví co. Bykov se sice drží své osvědčené šablony a točí filmy o volbě mezi svědomím a přežitím, ale tohle už nebylo ani promyšlené, ani dokončené a to nemluvím o naprosto průměrném herectví. ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Moje první srážka s Bykovem v podobě Hlupáka dopadala na výbornou a ani Storož k tomu nemá daleko. V depresivním prostředí opuštěného sanatoria žije osamělý hlídač stíhaný svými osobními démony a jednoho dne mu do jeho bezútěšnosti vpadne opilá žena a brzy po ní i její manžel. I oni mají ve své minulosti traumata a škraloupy a obojí je postupně dohání. Rozklad manželství, rozpad člověka, milostný trojúhelník, naděje i beznaděj a poučka o tom, že na světě jsou lidé, kteří by se okrádat neměli. To všechno je seskládané do úhledného celku na zasněženém pozadí. Bykov si to napsal, zrežíroval i zahrál a uspěl ve všech bodech. 85% ()

Daddko 

všetky recenzie používateľa

Psychologická ruská dráma v réžii a zároveň v hlavnej postave s Jurim Bykovom. Dej sa odohráva v starej sovietskej zotavovňi ako ich pamätáme za socíku. Počas zimy bez hostí, jediným obyvateľom je Сторож -Strážca. Všetko to navodzuje pochmnúrnu náladu vrátane obeseného psa Strážcu. Bežný pokľudný život mení postupný príchod manželov Very a Stasa autom hodné Novorusov. Žijú v silnom strese, zomrel im 2 ročný syn a Stas si privlastnil lup celého gangu čo je neodpustiteľné. Ako inak, zaváňa to kriminálnymi činmi, neskôr aj manželským trojuholníkom na ruský spôsob. Hodné pozretia je operácie Stasa s guľkou v brucha, kde chirurgickými nástrojmi ex chirurga Strážcu sú kuchynský nôž, 2 upravené vidličky, krajčírska ihla a niť. A postrelený Stas už na druhý mláti Strážcu aj svoju manžeklu a to prosím bez dopingu vodečky. Film sa končí vyrovnávaním účtov bývalých členov gangu, ktorí získali informáciu kde je Stas.... ale to už prenechám divákovi. Psychodráma nie je môj obľúbený žáner, ale 4 dám. Bykov u mňa boduje. ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

Klasika Bykov. Pár postav, malý prostor. Každá postava má neskutečnou hlubinu a drží si linearitu. Postavy tím, že se střetnou, tak vytvoří děj, zamotaný, psychologicky propracovaný, epicky se rozvíjející k vyvrcholení na konci. Vcelku si postačil ve filmu s ústřední trojicí. Mentálně rozloženou alkoholičkou, jejím mužem a správcem sanatoria. Láska. Záplaty na duši. Mafie. Každý si nese svůj kříž a svůj příběh. A jde tu o - jak jinak - život. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo taktiež v skutočnom sanatóriu Sosnovy Bor v meste Solotcha neďaleko Riazaňe. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama