Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 1
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvorcovia:

Michael Waldron

Predloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hrajú:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(12)

V seriáli Loki od Marvel Studios odohrávajúcom sa po udalostiach filmu Avengers: Endgame nepredvídateľný záporák Loki (Tom Hiddleston) pokračuje vo svojej role boha falošnosti. (Disney+)

Recenzie používateľa Motinski k tomuto seriálu (2)

Loki (2021) 

Loki je riskantný krok od Marvelu. Chápem ľudí čo ho budú milovať, chápem ľudí ktorým nesadne. Je odlišný, často bizarný, uletený, zvláštny a dosť stojí na nečakaných zvratoch. Nevyhol sa klasickým seriálovým chybám, nie každá časť je rovnako dobrá a veľa krát sa dej zbytočne naťahuje.(Toto platí skôr v 1.sérií). Najväčšie prekvapenie bol pre mňa Owen Wilson, dlhé roky ho nemusím a konečne som od neho dostal postavu ktorej som to žral. Od filmov je seriál oveľa viac komornejší, no stále osudový a dôležitý pre budúce smerovanie MCU. Bavil som sa, ide o niečo úplne iné ako som čakal, scenár je prekvapivý, prostredie originálne a Tv produkciu nie je poznať. Loki je miestami úplne iná postava ako predtým a ajkeď mi to to začiatku vadilo, na konci sa Tom Hiddleston stal mojím obľúbencom. A to by som pár rokov do zadu určite nepovedal. Toto musím Marvelu uznať ako nečakaný úspech, chytľavý a zábavný, v 1. sérií mierne pomalejší, v 2. mierne zložitejší, ale s tajomnou zápletkou čo odkrývate postupne a baví vás to. 1.séria  7/10  2.séria  8/10 ()

Season 2 (2023) (S02) 

Po Endgame u mňa Marvel radikálne stagnoval. Minimum filmov a seriálov malo autorskú viziu a väčšinou išlo o všeobecné sklamania ako u fanúšikov tak laikov. (česť výnimkám). No a potom tu máme Lokiho. Seriál ktorý prišiel z čista jasna a dokáže fungovať samostatne bez ohľadu na to že sa stále nachádza v širšom univerze. 2. séria potvrdila kvality prvej, je osobitá, prešpikovaná vizuálnymi detailmi, nenútene vtipná, silná v charakteroch, zvratoch a celkovo v scenári. Ten je miestami až zbytočne zložitý, čo pri podobných experimentoch s časovými paradoxami býva bežné, no chvíľu už mi liezlo na nervy že neviem čo sa naozaj deje. Občas som mal dokonca pocit že sledujem marvelácky Tenet. Dost mi vadila aj postava Sylvii (hlavne v prvej polovici), no inak som bol spokojný. Celá séria je ambicióznejšia ako hocičo od MCU za dlhé obdobie. Záver bol totálny banger a keby mi niekto povedal pár rokov späť že Tom Hiddleston bude jeden z mojich obľúbencov, vysmejem ho. Lokiho seriálová púť je týmto uzavretá (aspon dúfam) a určite sa k nej niekedy opätovne vrátim. Jediná slabšia časť mi prišla tretia, no ostatné epizódy, ajkeď nie sú dokonalé, vyvolávali pocit že sledujem malý zázrak čo sa týka súčasných komiksoviek. 8/10 ()

Súvisiace novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (viac)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (viac)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (viac)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (viac)

Reklama

Reklama