Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 2
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvorcovia:

Michael Waldron

Predloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hudba:

Natalie Holt

Hrajú:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(12)

V seriáli Loki od Marvel Studios odohrávajúcom sa po udalostiach filmu Avengers: Endgame nepredvídateľný záporák Loki (Tom Hiddleston) pokračuje vo svojej role boha falošnosti. (Disney+)

Recenzie používateľa ViktorS k tomuto seriálu (3)

Loki (2021) 

Seriál Loki je určite jedným z najlepších seriálov, čo Marvel ponúka a v súčasnej dobe, kedy vypúšťa filmy ako na bežiacom páse sa jedná o jeden z mála kvalitných počinov. Páči sa my celkový koncept, ktorý sa nám seriál snaží ukázať a celkovo to ako funguje. Je tu aj slabší detektívny nádych čo ako fanúšik detektívok oceňujem. Najviac však oceňujem ako sa tvorcom podarilo vytvoriť takýto seriál plný komplexných zápletok, ktoré zo začiatku môžu pôsobiť jednoznačne, ale následne ako sa vyvíja dej, si divák uvedomí ich zložitosť a prepojenosť. Je to skrátka veľmi nápadité a divák len čaká čo sa stane neskôr. Prvá séria nám ukázala nové prostredie, skúmali sme to, ako funguje, aká je tam hierarchia. V druhej sérii sme už riešili problémy, ktoré toto miesto spôsobilo, aj keď je to trochu diskutabilné. Postavy sú skvelo zvolené, prechádzajú si vývojom, ktorý je najviac badateľný na hlavnom hrdinovi Lokim. Ten si nakoniec začne uvedomovať iné priority a bude sa snažiť vyriešiť množstvo problémov aby zachránil priateľov. Takéto emocionálnejšie zobrazenie na mňa skrátka pôsobí dobrým dojmom. Tom Hiddleston je proste skvelý v tejto úlohe. Som rád, že Owen Wilson sa ukázal vo svojej roly, ktorú som u neho ešte nevidel. Zahral ju veľmi dobre. Prekvapilo ma ale nakoniec, ako bol vykreslený Ten kto zostáva, pretože som si to predstavoval s ním úplne inak, ale ako stále písem, bolo to veľmi zaujímavé. Aj ostatné postavy boli dobre zvolené. Vytvorili pekný tím, pri ktorom by som si vedel predstaviť aj ich vlastný seriál, ale ktovie. Celkovo seriál Loki ale nie je dokonalí, sú to menšie či väčšie chybyčky krásy, ale v rámci Marvelu je to kvalita, ktorú odporúčam vidieť každému, kto sa aspoň trochu zaujíma do Marvel sveta. ()

Season 1 (2021) (S01) 

Prvá séria Lokiho bola celkom dobrá. Síce bola o niečom trochu inom, ako som pôvodne čakal, ale nesklamalo ma to. Prvé tri časti mali veľmi slušnú eskaláciu a každou ďalšou epizódou sa zvyšovala aj moja zvedavosť a teda aj nadšenie zo seriálu. Práve tretia časť sa mi páčia zo všetkých najviac. Mala zaujímavé sci-fi prostredie a pre problém, ktorý museli hlavný hrdinovia riešiť napätú atmosféru až do samotného záveru, do ktorého potom tvorcovia zvolili peknú pieseň. Celkovo tu v seriáli boli zaujímavé lokácie aj keď škoda, že väčšinou len z prostredia Zeme. Druhé tri časti trochu stratili na tempe, ale stále boli pozerateľné. Diváka tam drží v záujme hlavná zápletka, ktorá slúži ako taká ukážka toho, kam bude MCU ďalej smerovať. Musím teda povedať, že dosť zaujímavé, ale predsa len to mohlo byť o niečo lepšie. ()

Season 2 (2023) (S02) 

Druhá séria Lokiho je v mojich očiach o niečo lepši ako prvá. V postate hneď od začiatku je tu stanovený jasný problém, ktorý treba vyriešiť. Lenže aj keď to miestami vyzerá jednoznačne, tak postupom seriálu si začneme uvedomovať, že ten problém, ak sa to tak vlastné môže volať, je oveľa komplexnejší. Mňa len udivuje ako tvorcovia dokázali nakoniec celú tu problematiku skĺbiť do tejto skvelej druhej série. Všetko nie je dokonalé, ale to sa ani nedá. Občas bolo tempo trochu pomalšie a nudnejšie, ale často bolo plné napätia a očakávania z toho, čo bude ďalej. Každou časťou sme sa dozvedeli čosi viac a výsledok bol proste úžasný. To pravé Marvel Sci-fi. Prekvapivé bolo pre mňa, ako bola nakoniec vykreslená postava Toho kto zostáva, a celkovo bolo úžasné sledovať ako sa Loki snaží vyriešiť celú problematiku a zachrániť priateľov. Keď si divák myslel, že to najhoršie už bolo, prišlo ešte niečo horšie a Loki to opäť musel riešiť. Jeho postava si prešla veľkou zmenou k dobru, rovnako tak aj ostatné vedľajšie postavy. ()

Súvisiace novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (viac)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (viac)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (viac)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (viac)

Reklama

Reklama