Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wayne (Robert Redford) a Eileen (Helen Mirrenová) Hayesovci prežívajú pravý americký sen. Vychovali dve deti a od základov vybudovali úspešnú firmu. Na svojej úspešnej životnej ceste však museli mnohé obetovať. Keď vo všetkých ohľadoch priemerný gauner Arnold Mack (Willem Dafoe) Waynea unesie a požaduje za neho výkupné, obráti sa život celej rodiny hore nohami. Kým Wayne vedie najdôležitejšie rokovanie svojho života, usiluje sa Eileen v spolupráci s agentmi FBI zabezpečiť jeho záchranu. Ich vzťah v boji o Wayneov život prechádza zásadnou skúškou, ktorá bude určite prospešná obom. To však len v prípade, ak Wayne prežije... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (68)

SallyZen 

všetky recenzie používateľa

Nuda.... Nebejt Redforda s Defoem tak to pošlu rovnou do odpadu. Za každýho jedna hvězdička. Jinak mě to vůbec nebavilo. Stopáž snímku není vůbec dlouhá, ale měl jsem kolikrát chuť to vypnout. Nakonec jsem to dokoukal a o nic bych nepřišel kdybych klikl na červené tlačítko na ovladači. Už ten název mě deptá, jelikož jsem viděl další dva filmy s tímto názvem a s jistotou můžu říci, že je to ten nejslabší "Únos". 30% ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Aneb kterak si Robert s Willemem vyrazí na čundr lesem. Jeden vyfasuje príma botasky, druhý zas okouzluje fešáckým knírkem. Mezitím se banda chlápků z FBI za pomoci příručky Mladého sviště snaží pomoci bezradné Helen, na níž vlastně až do samotného závěru není patrné, jestli svého muže miluje nebo nesnáší. Zato Willem je průhledný jako list papíru a chudák Robert dostal podobný prostor, jako dnes Plzeň na Nou Campu. Sečteno podtrženo; průměr. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Uzivatel genetiuque mal pravdu : Ziadny bezduchy vykrik do tmy sa nekonal, ono lae nejde ani o filmovy kult, po ktoreho zhliadnuti by od zurivosti ocervenel i taky Frank Capra ze jo. podla poctu hodnoteni /k 2. 12 2018 tam vidim 1025 hodnoteni/ to asi neoslovilo masy a podla mna ide o Jan Bruggeho pokus o fryler s trochou nejakeho toho priemerneho gangstra v podani Willema Dafoea /Posledni Pokuseni Krista/. Nedam 4 hviezdy, lebo nudy bolo na moje pomery az moc, v strede vladli vatovo plane plky a CervenyFord /Butch Cassidy a Sundance Kid, Tri dny Kondora, Podraz/ spolu s Helen Mirren /RED - ve vysluzbe a extremne nebezpecni/ zase nijako neoslnili. Ono je to priemerny film, s miernym nabehom do podpriemeru. Kazdopadne scenar tuctovy, takych sa pisu stovky, ak nie tisice . 60 % ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Tento nemecko-americký dramatický triler fanúšikovia Roberta Redforda príliš nemilujú. Naozaj sa môže stať nevydareným filmom taký film, v ktorom účinkujú Helen Mirren, Redford, Willem Dafoe, Matt Craven a Alessandro Nivola? Ako sa to vezme. Vyložene nevydarený asi/ani nie, ale priemerný a s nábehom na slabý áno. Pokusy o psychológiu (dialógy, komorné ladenie, stereotypný dej) nestoja za veľa, no aspoňže sa skúsení herci starajú o solídnu remeselnú fušku na nedeľu večer (hoci nepresvedčivú a celkovo chabo vystavanú). ()

Jizni Tlapa 

všetky recenzie používateľa

"Miluješ mě?Pak mám vše co potřebuju"...Kéž bych mohl mluvit stejně, jako hlavní hrdina...já však čekal mnohem více. Po zajímavém úvodu a namlsání diváka v podobě legend v ústřední trojici se "obět" dočká za doprovodu průměrné kamery a střihu jen nic neříkající výpravě do středu divočiny. Ani hudební doprovod nemá co nabídnout, a tak tím oním pomyslným nadprůměrem tituluji hlavně závěr, který je nadmíru neočekávaný a dává Clearingu špetku zajímavosti.... ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (4)

  • Jedním z čísel uvedených v horní části výkupného je 814-949-9207. Jedná o číslo faxu do Lakemont parku v Altooně v Pennsylvánii. (Kritiq)
  • Film je volně inspirován skutečným únosem Gerrita Jana Heijna, který se odehrál v Nizozemsku roku 1988. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v okolí Asheville v Severní Karolíně. (Terva)

Reklama

Reklama