Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raz do roka sa americké ulice vždy na dvanásť nočných hodín premenia na peklo. Nepracuje ani jedna zo zložiek záchranného systému a všetky zločiny, vrátane tých najťažších, sú úplne legálne. Táto brutálna noc sa volá Očista. Vo chvíli, keď sa rozoznejú spásne sirény, všetky peklo razom končí, pozbierajú sa ranení a mŕtvi, opravia sa škody a ide sa ďalej. Pokiaľ sa však niekto nerozhodne pokračovať bez ohľadu na následky… Spojené štáty sa menia na peklo, v ktorom bojujú všetci proti všetkým, a kto chce prežiť, musí mať buď lepšie nabité, alebo využiť krátke okno, počas ktorého necháva dobrotivá mexická vláda otvorené hranice americkým utečencom. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (170)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Prekvapenie. "The Forever Purge" je pre mňa skutočne obrovské prekvapenie. Konečne sa James DeMonaco (po štyroch filmoch) rozhodol s týmto konceptom priniesť niečo nové. A myslím si, že v rámci toho, čo sa v USA počas posledných rokoch udialo aj celkom aktuálne. Je super vidieť, že NFFA sú likvidovaní svojim vlastným výtvorom a v podstate si pod sebou podpílili konár. V jadre sa nedá povedať, že by tento film ponúkal vizuálne niečo iné, než predchádzajúce filmy, no minimálne do toho vložil otázku, ktorú sme si asi viacerí dávali. To skutočne po siréne všetci prestanú a sme v pohode? A nenašiel by sa nikto, kto by chcel porušovať pravidlá? Že to všetko funguje? V jadre je všade vidieť ako (a nielen v Amerike) stúpa napätie. Spoločnosť sa vysoko polarizuje. Nadávame si všetkého možného. Fašistov, slniečkarov, buzerantov a podobne. A nakoniec to celé vybuchne ako obrovská sopka. Čo na filme trošku nechápem sú pre mňa dve veci. Že tu máme týpka, ktorý vníma streľbu ako úžasnú nebeskú hudbu. Toto pôsobí už trošku komicky. Celá tá scénka v policajnom voze s tým týpkom s vytetovaným hákovým krížom na tvári a tou sfetovanou magorkou je divná. A rovnako nerozumiem jednému. "Očistci" chcú "očistiť" Ameriku od imigrantov a "teroristov", no keď im iná vláda umožní ísť domov a rozhodnú sa utiecť do bezpečia a preč z "ich krajiny" tak rýchlo ich ešte ideme zabiť, aby nestihli utiect. Prečo? Keď utečú do Mexika alebo Kanady, nie sú z "vašej krajiny" preč rovnako? Ale celkovo toto je popkornový akčňak, ktorý miestami úplne nerieši logiku. Ale prvýkrát som mal pocit, že do tohto sveta aj niečo priniesli. Kým predošlé filmy ma nebavili a dokopy neurobili so svojim konceptom nič prevratné a viac-menej recyklovali čo sme videli minule, tak tentokrát to tvorcovia trošku upravili a vďaka tomu máme zaujímavejší film, než som si myslel, že bude. Takže prekvapivo som našiel prvý film z tejto série, ktorý ma fakt bavil. Hodnotenie: B ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Nemůžu říct, že by to bylo špatný. Výborná kamera, přestřelky taky dobře udělaný, ale podprahově jsem tam cítil politiku, tu na kterou jsem už úplně alergický. Mexiko forever a amíci co nechtějí migranty, zlý fašouni, násilný psychopati, atd. Jinak se zdá, že v USA, ale i Mexiku má snad každej výcvik minimálně od Ramba, zbraně tam jsou ve stejný míře jako u nás řepkový lány, takže když to amíky chytne, jedou, ale to víme i ze zpráv. Strhující národ, film už poněkud méně, ale zase dát si trocha akce mixklou politickým názorem na kterej beztak seru, není úplně zlý. Takový 2 -3 *. ()

Reklama

LND 

všetky recenzie používateľa

Film přesně dle očekávání – přeakčněná americká volovina, která vůbec nemá patu a vlastně ani hlavu. Tím nechci říct, že by mě to nebavilo, ba naopak. A když říkám americká, myslím opravdu fest americká. Zbraně ve slevě, uvědomělí vlastenci na každém rohu, střelba do vzduchu, hořící auta, Trumpova zeď… no záběry úplně jako z večerních zpráv. Docela by mě zajímalo, kolik za ten film padlo výstřelů. Opět tady máme hodné a zlé ve správném rasovém složení a neschybí ani všeliké poučky o tom, jak se k sobě mají dobří lidé správně chovat. Ale jinak jo, na vypnutí mozku super a ta písnička v závěrečných titulcích to skvěle podtrhuje. ()

JASON_X odpad!

všetky recenzie používateľa

Další pokračování téhle očistně retardované série vypráví o tom, kterak spojené síly LNA (Latinsko-Negerské Aliance), duchovně vedené moudrostí a vojensky posílené luky a šípy nativních Američanů (tedy rudochů) a podporované několika bílými pravdoláskaři, parádně zatočí se zdivočelou vraždící chátrou, sestávající z bílých rasistů, voličů Trumpa, zastánců hraničních zdí a konspiračních teorií, a jistě i odpůrců roušek a očkování. Pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí, Indián se objal s Mexičanem (Gokhlayeh Geronimo aby se v hrobě obracel) a já, poté co jsem se vyzvracel z podoby, zaslouženě solím plný počet, rozhodnut udělovat ho propříště podobně tendenčním, současným úchylným společenským trendům poplatným svinstvům, už automaticky. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Som veľkým fanúšikom očisty. Priemer troch častí je u mna na 4.3, čo nie je vobec zle. Ale táto časť ma už moc nebavila. Lebo chceli vymyslieť niečo nove, neopozerane, ale nebolo to ani zaujímavé a ani logicky aspoň trocha stráviteľné. Akčná jazda super, to som aj čakal, ale zato po obsahovej stránke, to je už i trocha prúser. Je tu veľa hlúpych náhod a tak mi je celkom jedno, či naši hrdinovia prežijú, keď vidím, že scenárista im umelo kope hrob a aj tak .... Takže očista navždy, dopadla u mna tak ako som aj čakal. A to, že žiadna slava sa nekonala. Samé klišé, fádnosť a gýčovitosť. Som z toho trocha rozladený, ale čim viac častí, tým väčšia nespokojnosť, aspoň u mna. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (4)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 18 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 44,5 milionu dolarů, celosvětové pak 77 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (viac)

Reklama

Reklama