Reklama

Reklama

Šmolkovia

(seriál)
  • Česko Šmoulové (viac)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgicko, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvorcovia:

Peyo

Predloha:

Peyo (komiks)

Hrajú:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (viac)
(ďalšie profesie)

Série(9) / Epizódy(256)

Známe veselé príbehy plné dobrodružstiev, ktoré sa odohrávajú v dedinke Šmolkov, kde sa tieto malé modré bytosti snažia žiť v harmónii a mieri. No ale nebolo by to ono, keby sa im to neustále nesnažil prekaziť zlý černokňažník Gargamel a jeho kocúr Azrael. Napriek tomu sa na čele s Tatkom Šmolkom všetkým darí dostať sa z Gargamelových pazúrov do bezpečia a kúzelníkove plány o tom, že ich všetkých uvarí v hrnci, zaručene zlyhajú. (tommmy89)

(viac)

Recenzie (319)

Kri-kri 

všetky recenzie používateľa

Nejstarší seriál mého dětství. V letech 1988-92, kdy ČST v Magionu a Studiu Kamarád odvysílala 50 vybraných dílů z prvních 5-ti řad, jsem snad do ničeho jiného nebyl tak zažraný, jako právě do Šmoulů. Měl jsem tehdy nahrané skoro všechny díly a nedělalo mi sebemenší problém je odříkávat zpaměti. Zvlášť musím pochválit vynikající český dabing v brilantním podání předních herců/dabérů. A i teď, když se mi po víc jak 15-ti letech poštěstilo všechny staré díly znovu sehnat, jsem se opět dostal do šmoulí euforie a cítím se, jako bych znovu prožíval své dětství. Ale neodpustím si ještě menší kritiku na pozdější epizody, které byly v letech 1997-98 odvysílány na Nově. Tehdy jsem se těšil, že po nějaké době znovu shlédnu ty staré kvalitní díly z ČT, ovšem jaké bylo mé zklamání, že to jsou zcela jiné díly z pozdějších řad, s novými postavami, infantilnějšími dialogy i dějovými zápletkami a i sestava dabérů byla z větší části jiná. Takže i když pozdější díly z 6. - 8. řady, vysílané na Nově, byly po všech stránkách znatelně horší, za ty vynikající staré díly z ČT nemohu jinak, než dát plný počet 5 *. 90%. ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Odjakživa jsem ty modrý sráče nesnášel, protože už třeba v šesti letech mi přišlo, že mi přitom odumírají mozkové buňky. Vždycky jsem jenom doufal, že je Gargamel konečně sežere a bude od nich pokoj. V dospělosti musím uznale říct, že už ve školce jsem měl správný úsudek. Tahle píčovina je vážně jenom pro dementy. 15% ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Otec Šmolko, šmolinka, šmolkovia a Gargamel, kocúr Azrael, to bola rozprávka ktorá mala v prvom rade skvelú zvučku, taktiež zaujímavé príbehy, výbornú kultovú jedinečnú animáciu v podobe modrých škriatkov, ale celkovo ma často nudila. Pre deti výborný program, patrí to k tomu lepšiemu. Naviac modrá farba je moja obľúbená a tiež v kombinácii s červenou a bielou sa mi páči a blonďavá šmolinka sa mi páčila tiež ako bola vykreslená, takže som si k tomu určitý vzťah vytvoril aj keď najväčší problém, ktorý som na tom videl bol dej. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Šmolkovia" boli svojho času hotový fenomén. Všade sa predávali tričká s ich podobizňou, samolepky, figúrky a všetky najrôznejšie suveníry. Decká to proste žrali. Komunita malých modrých trpaslíkov na čele so strašinom Taťkom Šmoulom a s jedinou ženskou v osade, Šmoulinkou. To by ma celkom zaujímalo ako sa rozmožovali. Svorne si nažívali vo svojich útulných domčekov z hríbov. Úhlavným nepriateľom im bol čarodej Gargamel a jeho kocúr Azreal. Ale s tými si vždy nejako poradili. *** ()

cariada 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle jsem nikdy moc nemusel. Nejvíc mě vadila asi Šmoulinka. Vždycky jsem fandil Gargamelovi a Azraelovi , ale vždy se jim nepovedlo žádnýho modrýho skřeta dostat natož sežrat. Pomatuju si jak jsem tenkrát musel s odporem poslouchat ty trapný šmoulý písně ve třídě na gramci , to bylo pro mě za trest, jak já to nesnášel. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (42)

  • Ve vesnici je celkem 5 šmoulích dětí. První je malé batole jménem Šmoulíček a čtyři další jsou už starší a jmenují se Čiloun, Šikula, Sašetka a Filuta (taky Kliďas). (LindaKola)

Súvisiace novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (viac)

Reklama

Reklama