Reklama

Reklama

Nechajte ho ísť

  • Česko Nechte ho jít (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pokojný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Laneová) preruší tragická smrť ich syna. Vzápätí im osud uštedrí ďalší úder. Ich nevesta sa znovu vydá a s novým partnerom odíde žiť k jeho rodine. Pochopiteľne so sebou odvezie aj svojho malého synčeka. George a Margaret by sa s tým snáď nakoniec zmierili, keby nový partner ich nevesty nemal násilnícke sklony. Aj preto sa vydajú na strastiplnú cestu polovicou krajiny do Dakoty, aby v prípade núdze zakročili a odviezli chlapčeka so sebou domov. Lenže jeho nová rodina, ktorej šéfuje svojrázna Blanche Weboyová (Lesley Manvilleová), niečo také rozhodne nedovolí. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (167)

elanius 

všetky recenzie používateľa

(14/2023) / Na rozdiel od väčšiny oceňujem civilné a (zdanlivo) nie veľmi hlboké spracovanie. Častokrát je menej viac a pre mňa je toto presne ten istý prípad. Nepotrebujem vždy do extrému vyhrotené, doslovne zobrazené emócie, aby som sa vedel vcítiť do situácie. A hlavne keď je hlavná téma tak jednoznačná. Film ma chytil od začiatku až do "Eastwoodovského" konca. A myslím, že záver bol výborný, logický a jediný možný. Komentovať Costnera moc netreba, zase raz vo svojej koži, výborný, ale Diane Lane, wow, jej postava dala celému príbehu morálnu oporu a zahrala rolu famózne. (9/10) ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Dej tohoto rodinneho dramatu je zasazeny do zacatku 60. let. Ma tichy primocary pribeh podporeny slusnym obsazenim. Costner hraje obnoseneho kovboje vyborne, ale oproti obema dracicim je trochu ve stinu. Postavy pribuzenstva jsou opravdu odpudive. Napeti je dumyslne stuonovane a skonceni mi pusobive dvojvlny zaveru zustali dlouho v hlave. Film si sve publikum urcite najde. ()

Reklama

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Místy natahané některé sekvence a dialogy, jinak extrémně nepříjemný film (jako Noční zvířata), u kterého člověk skoro od začátku ví, že nedopadne kdovíjak dobře, a na to rozuzlení se netěší, i když je mistrně zpracované jak herecky, tak scenáristicky a režijně. Takový ten moc dobrý film, který už ale člověk nechce vidět znovu. 85% ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Margaret: „Viem, čo som stratila.“ George: „Margaret. Niekedy je to všetko, čo prináša život. Zoznam toho, čo sme stratili.“ Kevin Costner točí filmy o hlbokých ľudských príbehoch. Väčšinou v kovbojskom klobúku, často rieši bytostné problémy rodiny. Akoby autor filmu nedokázal ukončiť príbeh inak, ako smrťou hlavných aktérov. Príbeh sa začne kaziť vo chvíli, keď na seba začnú vyťahovať zbrane. Koniec je prehnaný, neuveriteľný, včítane deštrukcie domu, kde na záver vidíme horieť prázdnu drevenú konštrukciu domu – bez zariadenia. Vlieklo sa to pomaly, až nudne. Ako sa píše v životopise Kevina Costnera – je autorom a aktérom mnohých béčkových filmov, snáď sa ešte dočkáme aj niečoho skvelého, ako bolo v časoch jeho najlepších úloh z 90-tych rokov. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„MUSÍŠ SE ROZHODNOUT. JÍT, NEBO ZŮSTAT…“ /// Žili, byli, děd i babka. A jediný co jim v životě zůstalo, byl vnuk. Jenže snacha je trochu píča a tak jednou… i s novým manželem… prostě zmizej. Bez rozloučení. Ho ho hó, řekne si babka. Takhle by to nešlo! Zmobilizuje dědka a jedou…Během cesty je máme šanci trochu (fakt trochu) poznat. Ale stačí to. Nejen k tomu, abych věděl, že nejsou žádní vořežpruti, ale taky, abych si je oblíbil. Takže se blížej k cíli a člověk je napnutej (lehce), protože to není žádná roadmovie, při který se vzpomíná, koho kdo sklátil za kterým keřem (vrbou). Pak jsme u cíle a ten celou dobu očekávanej konflikt přeroste v thrillerový drama a já si můžu říct – kurva, konečně zase nějakej normální film! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2013 napsal Larry Watson, neznám. 2.) Jsem ochotná vyměnit vnuka za dědka. /// Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené