Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thom (Freddie Highmore) je nadaný študent inžinierstva na Cambridgeskej univerzite, o ktorého sa uchádza niekoľko veľkých ropných spoločností, ktoré mu sľubujú stále vyššie platy a pracovné výhody, pokiaľ pre nich bude pracovať. Thom ponuky odmieta a neskôr pri večeri svojmu otcovi, riaditeľovi ropného koncernu, vysvetľuje, že nechce žiť život v ropnom koncerne. Počas tohto rozhovoru dostane anonymnú textovú správu od niekoho, kto ho v reštaurácii pozoruje a kto mu povie, aby sa s ním zišiel v klube. Vydá sa na miesto, kam bol inštruovaný, a stretne sa so ženou menom Lorraine (Astrid Bergès-Frisbey), ktorá ho následne zoznámi s Walterom (Liam Cunningham), ktorý vedie záchranársku spoločnosť, ktorá zo dna oceánu vylovila cenný poklad známy ako "poklad z Guadalupe", ten bol však zabavený španielskou vládou, pretože Walterova spoločnosť vykonávala záchranné práce nelegálne. Walter zostavil tím zložený z členov s rôznymi schopnosťami, medzi ktorých patrí Lorraine, podvodníčka a zlodejka, Simon (Luis Tosar), expert na logistiku, Klaus (Axel Stein), počítačový hacker, a James (Sam Riley), Walterov dlhoročný partner pri hľadaní pokladu. Walter potrebuje Thomovho inžinierskeho génia, aby im pomohol dostať sa do trezoru vo vnútri Španielskej banky, kde je zhabaný poklad uložený. Thom s pomocou súhlasí a pripojí sa k nim v Madride počas majstrovstiev sveta vo futbale 2010, kde Španielsko bojuje o titul majstra sveta. Ako svoje krytie využívajú hluk davu mnohých fanúšikov, ktorí sa v meste zhromaždili, aby sledovali zápasy, a oni tak mohli nerušene preskúmať banku. Vďaka tomu zistia, že trezor sa nachádza na obrovskej váhe pod veľkou vodnou nádržou. Pokiaľ sa hmotnosť na váhe len trochu pohne, trezor bude zaplavený vodou a utopia sa v ňom všetci, čo sa ho pokúsili ukradnúť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (83)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Ďalší z množstva heist filmov, ktorý je ale v rámci tejto subkategórie len obyčajný priemer. Zabezpečenie trezoru je síce originálne, také som asi ešte nevidel a plánovanie lúpeže je fajn, no akonáhle sa začne lúpež, stáva sa z filmu banálna a predvídateľná blbosť. Ani ústrednú mladá dvojka mi akosi neštimovala. 50% ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Balagueró si dal prestávku od hororov a trilerov a vracia sa s pokusom o akčný heist triler. Film skutočne až nápadne pripomína príbehy Dannyho 11ky, ktorú sami postavy v úvodnej scéne spomínajú. Máme tu skupinku sebavedomých ľudí, z ktorých je každý špecialista na niečo iné a len spoluprácou sa im môže podariť splniť ich cieľ, typické reči o priateľstve a rodine na prvom mieste, zdanlivo nemožnú lúpež, zradu, štipku romantiky a klasický koniec. Akurát chýba nabušené hollywoodske obsadenie, ktoré nahradil mix španielsko-francúzsko-britských hercov, ktorých tváre ste už zrejme v nejakom tom filme videli, no na meno si už nespomeniete. (Famke Janssen,Cunningham,Highmore,Riley,Ástrid Frisbey atď). Vo výsledku to u mňa dopadlo podobne ako u Soderberghových filmoch s Georgeom Clooneym. Na jedno pozretie fajn, ale znova by som sa k tomu nevracal. Možno to bude tým, že podobné filmy o lúpežiach nevyhľadávam a prídu mi všetky na jedno kopyto, možno prehnanou dĺžkou 2 hodín. Neviem. Každopádne chýbal tomu väčší spád, napätie, prekvapenie a HLAVNE charizmatickejší hlavný hrdina, keďže Freddie Highmore bol absolútne o ničom. Po technickej stránke je film natočený v pohode a kto tématicky podobné filmy môže pôjde s hodnotením možno aj vyššie ako ja. U mňa za 3* a dúfam, že Balagueró sa vráti k hororom, ktoré mu idú predsa len o niečo lepšie.55% ()

Reklama

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Španělsko-Hollywoodský money heist s kvalitním hereckým obsazením, pěkně budovaným napětím a slušným vizuálem, ale (ne)uvěřitelnost táhne film trochu dolů. Autenticita je na hraně Lovců Pokladů a všem všechno záhadně vychází, všechno znají a všechno umí. Když tohle ale přehlédneme, jde o povedenou, chytrou, celkem nápaditou a napínavou vykrádačku. ()

TheSpearCZ 

všetky recenzie používateľa

Jaume Balagueró, kterého jsem si oblíbil především prvními dvěma díly REC natočil svůj první akční film a opravdu se mi trefil do vkusu, protože přesně takhle si představuji od Španělů akční thriller, který má všechno od humoru, akce až po napínavý závěr a sympatické herecké výkony. Rád bych viděl pokračování. Čisté 4* ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Priemerný heist film o vykradnutí jedného trezoru v super duper zabezpečenej banke. Postavy dvakrát nezaujmú a ich motivácia je tiež slabá, takže mi bolo viacmenej jedno, či sa im to podarí. Je to naviac celkom banda tupcov, ktorú pán vševedko - mladý hlavný hrdina poučuje o absolútnych samozrejmostiach. Spôsob lúpeže je pre zmenu prekombinovaný, ale aspoň bola celkom zábava sledovať aké šialenosti si scenáristi vymyslia a bol som v napätí jak to vlastne dopadne. Záver ponúkne otvorené dvere pre pokračovanie alebo nejaké seriálové pokračovanie, ktoré nemám najmenšiu chuť začať sledovať. Ale kto má rád heist filmy, tak mu táto jednohubka bude celkom chutiť. 6/10. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (4)

  • 500 litrů kapalného dusíku by mělo za následek asi 350 000 litrů plynného dusíku. To by zaplnilo celou komoru a způsobilo by udušení v důsledku ředění vzduchu a tím by se snížila koncentrace kyslíku. (sator)
  • Datum zápasu finále je zmíněno jako 10. července 2010 místo 12. července 2010. (Piercee)
  • Potápěči na začátku filmu používají standardní potápěčské regulátory a potápěcí ventily, které sedí v ústech. S takovým náustkem je téměř nemožné mluvit s jiným potápěčem a pokud nemáte celoobličejovou masku, tak nelze komunikovat. (Piercee)

Reklama

Reklama