Reklama

Reklama

Smiem prosiť?

  • Česko Smím prosit? (viac)
Trailer

Shohei Sugiyama (Kōji Yakusho) je úspěšný slušně vydělávající muž, s domem na předměstí, oddanou manželkou Masako, (Hideko Hara) a náctiletou dcerou Chikage (Ayano Nakamura). Pracuje jako účetní ve firmě v Tokyu. Přesto, že patří k úspěšným lidem, Sugiyama začíná cítit ve svém životě prázdnotu, ztrátu směru a propadá depresi. Jednoho večera, když se vrací domů tokyjským metrem, zahlédne krásnou ženu tančící v taneční škole. Je to Mai Kishikawa, (Tamiyo Kusakari), známá tanečnice v Západní taneční škole. Sugiyama je jí uchvácen a rozhodne se zapsat do tanečního kurzu, aby ji mohl lépe poznat. Sugiyamův život se okamžitě změní, jakmile začne brát lekce. Spíše než Mai, je jeho učitelem Tamako Tamura (Reiko Kusamura), který se stane jeho významným rádcem. Setká se se svými spolužáky. Tokoichi Hattori (Yu Tokui) tu je, aby okouzlil svoji manželu a Masahiro Tanaka (Hiromasa Taguchi) se zapsal, aby zhubnul. Setká se s dalším instruktorem Toyokem Takahashim (Eriko Watanabe). Zjistí také, že jeden z jeho kolegů z práce Tomio Aoki (Naoto Takenaka) chodí pravidelně do tanečního studia. Aoki, který je v práci neoblíbený pro svůj nekompromisní přístup, je odhalen při svém tajném životě dlouhovlasého (v paruce) tanečníka. Přestože je od Mai vydálen, taneční hodiny v něm probouzí bláznivou lásku k ní. Jeho tajemství tím pádem musí býd střeženo dvojnásobně. Nemusí tajit lekce pouze před svojí ženou, ale také před svými přáteli a kolegy v práci. Navštěvování kurzů Západních tanců je navíc pro tradiční japonskou kultutu nepřijatelné. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (28)

troufalka 

všetky recenzie používateľa

Jediná věc mě na tomto filmu mrzí - že jsem ho neviděla dříve než americký remake. Japonskou kulturu trochu znám (čyři roky jsem bydlela s jednou japonkou) a film bych si bezpochyby užila a vychutnala. To, co nám může připadat jako příliš toporné a strojené, je pro japonce přirozený způsob komunikace. Myslím, že českého diváka asi tento film nezaujme. Ale hodně by mě zajímala reakce japonského publika. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Gereův remake byla tragédie, to tu snad ani nemusim psát, ale asijský předlohy bývaj povětšinou kvalitativně úplně jinde, i když to je třeba o tom úplně samým, což je více méně i tady, atmosféra je báječná, postavy skvěle vykreslený i zahraný, obzvlášť začáteční nervozní neohrabanost hlavní mužský postavy je přesná, ale je to bohužel zbytečně dlouhý, trochu unylý a nedokázalo mě to nějak pobavit, prostě sem to zkouknul bez nějakýho výraznějšího dojmu ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá dráma z tanečného prostredia. Má celkom dobrý príbeh o mužovi v strednom veku, ktorý má milujúcu manželku, vzornú dcéru a dobre platenú prácu, ale napriek tomu cíti, že mu niečo chýba a jeho život sa dostal do úplného stereotypu. No keď si vo vlaku, cestou z práce všimne mladú zamyslenú ženu, ktorá pozerá z okna tanečnej školy, zaujme ho a predsa sa len časom skúsi zapojiť do tanečného krúžku, aby bol blízko nej. Ale na jeho prekvapenie tancu úplne prepadne a jeho život konečne získa potrebný náboj. So spracovaním som nadmieru spokojný, získalo si ma to už od samotného začiatku, výborný hlavný hrdina, ktorému sa nedá nefandiť a skvelo podaná tanečná tématika, pri ktorej je skutočne radosť pozerať na to, ako sa z nesmelého muža, ktorý nevie správne urobiť ani krok a tanec berie skôr len tak vlažne postupne stane jeho milovník, ktorý nemá problém sa zapojiť aj do súťaže a samozrejme ho to celé výrazne zmení, ale len k lepšiemu. K tomu plno výborných postáv, ktoré tu majú svoj význam a samostatnou kategóriou je vzťah k mladej učiteľke, ktorý bol spočiatku tým jediným, čo mi nesedelo, ale v druhej polovici ma to nielen začalo baviť, ale navyše som tento jediný počiatočný nedostatok dokonca aj spätne docenil, pričom musím pochváliť, že sa táto línia nevyberie romantickým smerom, to by celkovú atmosféru výrazne narušilo. A čiastočným prekvapením je, že rodinná línia hlavnej postavy tu má len minimum priestoru, čakal som, že to bude mať výraznejší priestor, ale to nie je žiadnym problémom. Hlavne, že sa to celé nesie vo veľmi príjemnej atmosfére a je sa na čo pozerať od začiatku až do konca. A síce sa nepovažujem za žiadneho milovníka tanca, ale musím uznať, že v tomto filme je na všetky tie tance od najmenej výrazných až po tie súťažné radosť pozerať. Herecké obsadenie je výborné, môj obľúbený Koji Yakusho v hlavnej úlohe, tradične zábavný Naoto Takenaka a nespočet veľmi dobrých vedľajších postáv, tu mi jednoducho sadli úplne všetci. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, príjemná atmosféra, k tomu nejaký ten prirodzený humor a dramatické momenty, tu nemám čo vytknúť. Remake som videl už dávnejšie a je to presne ten typ filmu, ktorý neurazí, ale po chvíli sa naň zabudne, no tento originál je očakávane úplne iná úroveň. Plné hodnotenie dať nemôžem, predsa len to nie je môj typ zápletky, ale zároveň až na nejaké detaily tu nemám najmenší problém, veľmi dobrý film. 79% ()

MM11 

všetky recenzie používateľa

Japonský megahit, který samozřejmě za velkou louží nepříliš zdatně okopírovali. Příčiny neúspěchu Americké verze jsou v násilném přenesení specifické sociální a kulturní Japonské mentality. Proto má příběh o tanci, jež prosvětlí šeď života i silný sociální náboj. Vystihuje totiž problémy současného Japonska. Ale nebojte, vypráví to poutavě a pokud Vám nevadí absence pozlátkových hvězd, užijete si i pár kvalitních tanečních čísel. Jenom ten sentiment... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pozerať tento film s dabingom bola asi chyba, pretože keď som ho videl kedysi dávno s titulkami, mal som z neho lepší pocit. Dabing musí nutne pri filmoch z exotických krajín aspoň mierne kaziť dojem. Ale k filmu. Najzaujímavejšie je na ňom sledovanie prístupu japoncov k veciam, ktorým sa venujeme aj my. Ich ostych pred ženami je väčší, respektíve sa chovajú akosi zdvorilejšie a viac upäto. V tom je kúzlo filmu a preto nemôže fungovať žiaden jeho remake (nevidel som ho a ani neuvidím). Inak sa jedná o trochu netradičnú romantickú komédiu, ktorá má inú trajektóriu, ako konkurencia, ale výsledok je nám jasný od začiatku. Záver dokáže diváka dojať, len mi tie dve hodiny prídu na žáner trochu veľa. Hlavne v prvej hodine. Pokiaľ chcete spoznať aj japonskú komerciu, Shall we dance by nemalo nikoho vyložene sklamať. 70%. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama