Reklama

Reklama

Star Trek - Série 3 (1968) (séria)


Platónovy nevlastní děti (S03E12)

(epizóda)
  • USA Plato's Stepchildren

Obsahy(1)

McCoy pomáhá vůdci planety, na které žijí lidé s mocnými psionickými schopnostmi. (SkyShowtime)

Zaujímavosti (5)

  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "Plato's Stepchildren" bola vysielaná ako desiata, preto je niekedy označená ako S03E10. (koba)
  • Produkcia mala pôvodne v pláne nakrútiť inkriminovanú scénu s prvým medzirasovým bozkom viackrát a aj bez neho, aby si v televízii vyberali, čo odvysielajú. Obaja herci však zámerne "pokazili" každý jeden záber tým, že bozk dokonali. Reakcie na seba nedali dlho čakať. Televíziu zaplavili vrecia plné diváckych listov a 99% z nich bolo ladených pozitívne. (Raccoon.city)
  • Oproti všeobecnému přesvědčení nebyl polibek Kirka (William Shatner) a Uhury (Nichelle Nichols) prvním mezirasovým polibkem v historii amerického televizního vysílání. Zpěvačka Nancy Sinatra a zpěvák Sammy Davis Jr. se políbili v jedné estrádě již rok předtím, toto byl však první mezirasový polibek mezi fiktivními postavami. Podle Nichelle Nichols měl Uhuru také původně líbat Spock (Leonard Nimoy), ale William Shatner si vymohl, že to musí být on coby kapitán. (mirliflore)

Reklama

Reklama