Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (177)

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

V předešlé části udělali policisté z Michaela cedník, ale to mu nebrání nic v tom, aby se po nutné resuscitaci vrátil o rok později a další halloweenský svátek oslavil v kruhu rodinném. Mezi ním a Jamie navíc vzniká telepatické pouto, čehož využívá starý známý, ale už hodně poblázněný, doktor Loomis. Pětka je vůbec nějaká zvláštní: Michael se tu často prohání autem a do toho se tu nepochopitelně objevuje postava Muže v černém, který v závěru vystřílí celou policejní stanici. Ale i přesto je to pořád zábava. Myers tu vykuchá 10 lidí plus jednoho psa, a ve dvou momentech divákovi hodně zatápí: samozřejmě mám na mysli číhanou ve stodole a útěk Jamie před strýčkem skrz šachtu. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Piata cast Halloweenu sa dockala roku vzniku 1989. Reziser stvorky Dwight H. Little bol opat vymeneny /ach, ako tie caste vymeny reziserov skodia hororovym seriam : Friday 13th je krasny dokaz/ za Dominique Othenin-Girarda. Ten sa vsak chvalabohu rezii rozumel, a tak aspon ta strasidelna atmosfera tu je, Michael Myers tiez, akurat tie dristy okolo telepatie ma viac srali nez zaujali. Donald Pleasence na urovni. 70 % ()

Reklama

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Jestli jsem u předchozího dílu napsal, že mé hodnocení bylo mezi třemi a čtyřmi hvězdami a že mi ten díl nepřišel vyloženě špatný, tady musím napsat, že jsem měl poměrně jednoduché rozhodování. Halloween 5 je totiž nudný díl, který dokazuje, jak tvůrci chtěli mermomocí udržet tuto sérii "na živu" a tak zapojili telekinezi, která ale staví Michaela do úplně nové roviny, která se mi moc nelíbí. Navíc se zde nachází docela laciný cliffhanger s mužem v černém, jehož identita se odhalí až v dalším díle. Zkrátka a dobře, jenom proto, že už jsem viděl i pokračování dávám mírnější hodnocení. 40 %. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Štvrtý diel s názvom Návrat Michael Myersa ma celkom prekvapil a dosť a bavil, zaver ponúkol poriadny cliffhanger a tak som bol zvedavý, čo bude ďalej. A ďalej už cesta bohužiaľ nevedie. Teda presnejšie vedie ešte slabej šestke. Neviem ako mohol tento diel dopadnúť tak zle oproti tomu predošlému. Príbeh nudný až divný, čakal som nejaké vysvetlenie ohľadom spojenia telepatického spojenia myslí, ale očividne ani samotný tvorcovia nevedeli čo s tým, tak sa na to radšej vyprdli. Akcie sú síce znova pekne krvavé, ale po sľubnom úvode (kde sa dozvieme ako Majky prežil) už nasleduje iba klasický osemdesiatkový slahsher, ktorému dochádzajú lepšie nápady. Miestami aj to prenasledovanie obetí, keď všetci pred Myersom utekajú a on sa šuchce ako slimák a aj tak ich zabije, je už celkom trápne a obzvlášť tu, divne natočené, bez atmosféry, bez ničoho. Plusom je však znova sympatický Dr. Loomis. Záver ostal znova záhadne otvorený, ale bohužiaľ ani na tento koniec sa nepodarilo kvalitne nadviazať. Jeden s najhorších Halloweenov, ak nie úplne najhorší. 45% - 2* ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to úplne priemerný horor, ktorý je priamym pokračovaním predchádzajúceho dielu. Má pomerne slabý príbeh o Michaelovi Myersovi, ktorý sa po roku od svojho rozstrieľania vracia do Haddonfieldu, aby dostal svoju neter, ktorá je kvôli prežitej traume stále v nemocnici, kde má samé nočné mory a zistí, že je s Michaelom spojená telekineticky. Spracovanie ma tiež sklamalo, film má príliš pomalé tempo, hlavne celá prvá hodina je dejovo zaujímavá len minimálne, je tu plno slabých miest, mnohé scény sú zbytočne naťahované, až potom sa to už trochu rozbehne, ale ani tak to nie je moc ideálne. A navyše ten celý nápad s telekinetickým spojením je nanajvýš hlúpy, filmu to len prekáža a nanešťastie tu má tento prvok dosť priestoru. Po stránke vrážd som tiež sklamaný, nie je ich až tak moc a ani z nich väčšinu nie je vidieť, ale pár ich predsa len poteší, obzvlášť likvidácie v stodole. A prekvapí, no nanešťastie len negatívne, že tu Michael až moc často používa automobil a to dokonca aj pri naháňačkách. Hororová atmosféra a napätie tu vôbec nie sú, čo je škoda. Herecké obsadenie je celkom slušné, už klasik Donald Pleasence, Danielle Harris, len teraz jej postava bola zle vymyslená a prekvapia aj niektoré dobré teenagerské postavy. Réžia je slabá, tu toho pokazila pomerne dosť, no aspoň technická stránka dopadla dobre. A klasická halloweenska hudba až na niekoľko miest je väčšinou upravená dosť mizerne. Musím povedať, že som dosť sklamaný, tento piaty diel sklamal takmer po všetkých stránkach, ale aj tak to na ten úplný priemer stačí, čomu výrazne napomohla atmosféra osemdesiatych rokov, niekoľko slušných okamžikov a môj kladný vzťah k tejto sérii. Inak by som s hodnotením musel ísť výrazne nižšie. Objektívna kvalita filmu- 45%, film sa páči mne na 51% ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (25)

  • Když Mikey (Jonathan Chapin) leští své auto, je v čase 34:29 vidět v jeho zrcátku kameraman. (Amras)

Reklama

Reklama