Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (176)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Štvrtý diel s názvom Návrat Michael Myersa ma celkom prekvapil a dosť a bavil, zaver ponúkol poriadny cliffhanger a tak som bol zvedavý, čo bude ďalej. A ďalej už cesta bohužiaľ nevedie. Teda presnejšie vedie ešte slabej šestke. Neviem ako mohol tento diel dopadnúť tak zle oproti tomu predošlému. Príbeh nudný až divný, čakal som nejaké vysvetlenie ohľadom spojenia telepatického spojenia myslí, ale očividne ani samotný tvorcovia nevedeli čo s tým, tak sa na to radšej vyprdli. Akcie sú síce znova pekne krvavé, ale po sľubnom úvode (kde sa dozvieme ako Majky prežil) už nasleduje iba klasický osemdesiatkový slahsher, ktorému dochádzajú lepšie nápady. Miestami aj to prenasledovanie obetí, keď všetci pred Myersom utekajú a on sa šuchce ako slimák a aj tak ich zabije, je už celkom trápne a obzvlášť tu, divne natočené, bez atmosféry, bez ničoho. Plusom je však znova sympatický Dr. Loomis. Záver ostal znova záhadne otvorený, ale bohužiaľ ani na tento koniec sa nepodarilo kvalitne nadviazať. Jeden s najhorších Halloweenov, ak nie úplne najhorší. 45% - 2* ()

Joker Punx 

všetky recenzie používateľa

Halloween 5: Pomsta Michaela Myerse - Pátý díl navazuje na předchozí čtvrtý. Michael Myers to přežil a jde opět po svojí neteři Jamie (Danielle Harris). Donald Pleasence zase jako doktor Loomis. Michaela Myerse si tu pro změnu zase zahrál Don Shanks. Tenhle díl se mi líbil mnohem víc než čtvrtý. Konečně sem dali nějaký to gore a lepší provedení vražd, je tam víc akce a atmosféru to má taky dobrou. Co mě trochu zklamalo je maska Michaela Myerse, ta vypadala jinak a divně než v prvních dílech. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Druhý díl éry Jamie. Do odpadu má film díky závěrečnému napínavému vyústění daleko, ale důvod k radosti rozhodně není. První polovina je dokonale zmršená a z Myerse se začíná stávat trošku telepat, který vždy malou Jamie spolehlivě najde. Zkrátka není se kam schovat a kam se ukrýt. Dr. Loomis začíná být podobně nesmrtelný jako oblíbený zabiják. Takže to začíná být už trošku otrava. Mikovo skóre: 10 kousků. Ještě že zhruba o 10 let později Steve Miner natočí dokonalý comeback. Jinak by se o původní série dala shrnout asi takto: I - 80%, II - 70%, III - 0%, IV - 40%, V - 40%, VI - 20%, VII - 75%, VIII - 15%. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V poslednom čase som zhliadol zopár vyvražďovacích horrorov s ktorými som nebol moc spokojný. Tak som si skusil napraviť chuť nejakou klasikou z tohto horrorového subžánru. Pustil som si piatu časť slasher série Halloween. Bola to dobrá voľba. Temný, psychopatický zabiják Michael Myers ma nesklamal. Stále je v dobrej forme. Je predvečer pamiatky zosnulých a Michael sa znova vydáva na svoju tradičnú vražednú púť. V pätách mu je jeho odveký prenasledovateľ doktor Loomis. To zas bude v Haddonfielde parádny krvavý halloween. *** ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Po 4 časti som k tejto pristupoval trocha z odporom,lebo ta predošlá ma vôbec nebavila.Tato začala tam kde skončila 4 čast.Tu sa s príbehom tiež moc nepohrali.Z niektorých scén bolo cítiť nelogickosť a otrepanosť.Herci tiež neboli presvedčivý.Celkove prevedenie ako by som to povedal bolo veľmi tupo podane.Lebo Mayers každého zabil bez náznaku obrany.Aspoň ze policajne zložky tu boli ukázané ako inteligentne bytosti,tak to inač preháňam. ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (25)

  • Oblečení "muže v černém" je odkazem na Johnnyho Cashe. Hvězda americké country s oblibou nosila černý kabát a kovbojské boty. (Fenk)
  • Film měl původně začínat scénou, v níž muž najde tělo Michaela Myerse (Don Shanks), sundá mu masku a vyděsí se jeho vzhledem. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené