Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Henry je geniálny chirurg, ktorý trpí posttraumatickou stresovou poruchou z vojny na Blízkom východe. V boji sa mu podarilo oživiť mŕtveho spolubojovníka. Po návrate domov pokračuje v experimentoch s oživovaním mŕtvol, ktorý financuje jeho bývalý spolužiak Polidori. Polidori ho zásobuje čerstvými mŕtvolami. Henry z častí tiel mŕtvol zostrojí Adama, homunkula, ktorému vdýchne život. Iba priviesť na svet „nového“ človeka však nestačí. Adam sa rýchlo vyvíja a učí. Potrebuje vzory… (MFF Cinematik Piešťany)

(viac)

Recenzie (4)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Nebudu předstírat, že nejsem z téhle moderní Fessendenovy verze známého příběhu pí Shelleyové o MUDr. Frankensteinovi a jeho výtvoru, odehrávající se v současných Spojených státech, tak trochu zklamaný. Namísto pokleslého béčkového mozkovýplachu o vraždícím bestiálním monstru, na který jsem se těšil, jsem dostal moralizující konverzačku natočenou nekonvenčním stylem poloamatérských intošů, a zároveň v mnoha ohledech i "poctu" slavné staré černobílé verzi. Sice žádná festivalovka, v první řadě je to pořád brak, ale bohužel brak poněkud suchopárný, bezkrevný, příliš užvaněný a pseudopsychologizující, a to na úkor akce a divácké atraktivity. Ale objektivně uznávám, že na nekomerční menšinovku je to natočeno dobře, několik okamžiků je zapamatováníhodných (aspoň na týden), představitel stvůry Adama svou roli zmáknul výborně, stylově krátké nohavice a rukávy a la Karloff mu sekly a namaskovaný byl docela slušně. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

V pohode sledovateľný frankensteinovský horor, v ktorom je hlavný hrdina zavraždený a nanovo vzkriesený, takže sa mu pamäť postupne vracia, čo vlastne dospeje do akčnejšieho, avšak predvídateľného finále. Problémom je aj prvá hodina, v ktorom tohto "Adama" učia, ako má fungovať. Film je v mnohých veciach až zbytočne detailný, a všetko čo sa tu dalo natiahnuť na maximum, aj natiahnuté je. Chvíľami fajn, chvíľami nuda, no priemer si to zaslúži. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Larryho Fessendena mám rád jako herce a i všechny jeho filmy který režíroval se mi zatím líbily. Těšil jsem se tudíž i na tenhle s Frankensteinovskou tématikou. A proto nebudu zastírat, že jsem z výsledku na výsost zklamanej. Tohle Larry Fessenden těžce neukočíroval. Celý to na mě působilo jako nějakej nízkorozpočtovej amatérskej počin. Za mě naprosto zbytečnej film a tím pádem i promarněnej čas u jeho sledování. Hodně slabá 1hvězda ()

Reklama

Reklama