Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Česko Dempsey a Makepeaceová (viac)
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvorcovia:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrajú:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Newyorský policajt James Dempsey má v Anglicku posilniť elitnú jednotku ako partner seržantky Harriet Makepeaceovej. Ich vyšetrovacie metódy sú veľmi odlišné, ale spolu tvoria skvelý tím. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (218)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Vcera som po dlhej dobe náhodou videl jeden diel a zhodou okolnosti prave jeden z mojich najoblubenejsich v ktorom si zaporaka zahral Nick Brimble. Ten diel si pamätam aj preto, lebo sa Nick Brimble po case objavil v tejto ulohe este raz a tentoraz ako polepseny clovek. No a aj po rokoch tento serial pôsobi celkom svizne a akcia je na TV pomery pôsobiva. Chemia medzi ustrednou dvojkou funguje perfektne a cele to podtrhuje uchvatny SK dabing. Takze za samotne kvality serialu by som dal 3* a stvrtu si u mna zasluzi z nostalgie, kedze ako maly som ho fakt zral. 8/10. ()

Pavelpi 

všetky recenzie používateľa

Seriál,který mě drží i dneska,perfektní slovenský dabing.Ještě,že se mi podařilo díly,které nebyly na DVD dotočit ze slovenské JOJ +,takže zvuk mám slovenský.Ten český to není ono.Jednotlivé epizody nejsou nic vyjímečného,ale vztah hlavních hrdinů to všecko vyvažuje.Musím hodnotit plným počtem,i když taky trochu z nostalgie ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Tak tomuto hovorím seriál a na 80.roky to bola fakt jazda z nezabudnuteľnou dvojicou policajtov a vyšetrovateľov Dempseya a Makepeacovej v podaní Michaela Brandona a Glynis Barber, plus samozrejme neopomeniem ich neústupného šéfa Gordona toho hral Ray Smith. A na Anglickú produkciu jednoznačne jeden z naj seriálov čo tam vznikli. ()

Mik_e 

všetky recenzie používateľa

Ve slovenštině ten seriál byl kouzelnej, na českej dabing se samozřejmě dá zvyknout, ale už to není zkrátka ono. Přesto to vždycky byl jeden z mých top serálů - nechyběla akce, výborný a vtipný dialog, mezi hlavními hrdiny to jiskří...a účes Glynis Barber miluju pořád.:) Všechny díly si docela držely úroveň, rozhodně zajímavý byl ten kde hrála i Suzi Quatro, na druhou stranu poslední díl opravdu slabota, prostě divný. Kdyby nebyl závěrečný šel bych na pět, ale takhle...kyselá pachuť trochu zůstala. ()

SZYslak 

všetky recenzie používateľa

Glynis? Kdo muze dat sve dceri takove jmeno. Proc ne Hildegarda nebo Eulalie? Jak ja ji miloval. Snil jsem mnoho mokrych snu a to jeste v dobe, kdyz jsem myslel, ze je to jen na curani (asi proto byly mokre ha ha ha) a pral si byt drsnym porucikem Dempseym s bratislavskym prizvukem. No zral jsem to jak Twister z KFC, decko no. A to mi pripomina, slovensky dabing 120%. Cesky 100% sracka, pan Vondra a pani Hudeckova prominou. Ceskoslovenska televizia Bratislava uvadza ... Dempsi a Mejkpisovaaa ... v slovenskom zneni Boris Farkas, Kamila Magaaalovaaa, Ivo Gogaaal ... ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (14)

  • Seriál sa pôvodne vysielal na Slovensku aj v Česku v slovenskom znení (réžia Ján Šuda, ČST/STV 1989-1992). Až v roku 2002 vznikol český dabing (réžia Jiří Kvasnička, Česká produkční 2000 a.s.) a od tohto roku sa už slovenské znenie na českých okruhoch nevysiela. (Piri)
  • Čerstvě omilostněný Keith Lymon (Nick Brimble) odmítá Dempseyho (Michael Brandon) nabídku ke svezení, protože si právě vyhlédl zaparkovaný Chevrolet Corvette Silver Anniversary C3 z roku 1978. (ČSFD)
  • Dempsey (Michael Brandon) řídil Mercedes SL a Makepeaceová (Glynis Barber) Ford Escort 1.6i Cabrio. (ČSFD)

Reklama

Reklama