Reklama

Reklama

Svědectví

(seriál)
  • Česko Poslední boj (viac)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Jeden vedecký experiment skončí katastrofou - z laboratória unikne smrteľne nebezpečný vírus, ktorý zabije niekoľko ľudí. Tisícky obyvateľov v zúfalstve volá políciu, aby im pomohli. Medzi nich patrí aj Stu Redman (Gary Sinise), Frannie (Molly Ringwald) a rocková hviezda Larry, ktorí všade okolo seba vidia mŕtvych ľudí. Postupne zistia, že patria k tým šťastlivcom, ktorí sú voči vírusu imúnni. No nie sú sami. Existujú totiž nepriatelia, ktorí chcú túto tragédiu využiť vo svoj prospech. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa majo25 k tomuto seriálu (5)

Svědectví (1994) 

Aj keď som začal pozerať Kingovo Svedectvo (mylne) ako film, snímok má plne atribút televízneho seriálu. Z jeho kladmi i zápormi. Spočiatku lacne pôsobiace post-apo sa mení na boj proti šelme, pekelnej šelme. Pochváliť možno hororové prvky i masky (vzhľadom na seriál samozrejme) a dobrý scenár. Potešilo pár známych tvárí - v čele so Sinisom, v menších úlohách basketbalista Kareem Abdul-Jabbar, Kilpatrick, Ed Harris, Frewer a tiež samotný King. Inak, šelma dobre hláškuje. ()

The Plague (1994) (E01) 

Veľmi dobrý úvod do minisérie, ktorý dýcha fajnovou mysterióznou atmosférou a sci-fi prvkom smrtiaceho víru. Basketbalista Abdul-Jabbar ako nekompromisný prorok je nepriehliadnuteľný. ()

The Dreams (1994) (E02) 

Príbeh sa naplno rozvíja - nákaza tvorí iba počiatočnú fázu, to podstatne speje k opätovnému "biblickému" súboji. Tempo čiastočne spomaluje, je tu už niekoľko dejových skrátení a nabaľovanie ľudí nie je až tak zaujímavé ako úvod miniseriálu. Napriek tomu je to ešte solídny diel, road movie naprieč takmer osamelou krajinou má čo do seba. ()

The Betrayal (1994) (E03) 

Napriek tomu, že diabol už začína ceriť zúbky a pomaličky začína súboj dobrých proti zlým, brzdí to vtieravá náboženská poloha a také to americké vlastnenectvo, ktoré sa točí okolo spievania hymny, zvolenia si zástupcov do velenia komunity. Táto pasáž je niekde na hranici nudy a trápneho patetizmu, ktorá našťastie pred záverom končí. ()

The Stand (1994) (E04) 

Aby sa diabol bál nejakej jednej atómovky? Nabudúce si musí King vymyslieť niekoho schopnejšieho. Čoraz viac hláškuje a jeho hororový nádych tým ustupuje do pozadia. Aj ten zbytočne naťahovaný záver, keď je už o všetkom rozhodnuté, tomu nepridáva. Napriek tomu ide zo všetkých častí asi o najdrsnejšiu epizódu a viacero hlavných postáv kape ako muchy. ()

Reklama

Reklama