Reklama

Reklama

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (4)

Dracula (2020) 

Ako tak nad vodou seriál udržala druhá epizóda a výkon hlavnej postavy v úvodných dvoch epizódach. Feministky všetkých krajín sa spojili a z Abrahama Van Helsinga sa stala Agatha Van Helsingová ktorá Draculovi vysvetlí ženské práva, Dracula je znechutený z pitia kresťanskej krvi a teší sa na ateistov, sestrička sa pýta Jonathana či s Draculom mali sexuálny styk. Nepochopím liberálne prázdne lebky z Netflixu, ktoré si myslia že odstráneným kresťanstva, zrušením patriarchátu a presadzovaním LGBT sa všetko vyrieši. Asi vymiznú všetky zákerne choroby, hlad, chudoba, vzájomná nenávisť medzi ľuďmi...teda aspoň podľa nich. Ale bohužiaľ to je trochu zložitejšie a bolo by to na dlhú debatu. Človek sa na nich už ani nedokáže hnevať ani sa nad nimi pousmiať, ale ľutuje ich...Seriál Batesov motel ukázal, ako aj postavu ktorá patrí do úplne inej doby možno zapracovať do súčasnosti, ale skajpukúci Dracula bol na mňa trochu silná káva. Teší ma, že sa tohto spracovania nedožil Bram Stoker (síce sa nedožil žiadneho, ale aj tak) a zároveň ma mrzí, že som niečo tak otrasné videl ja. Absolútne nechutná arogantá Van Helsingová či neskôr doktorka Zoey a nechutne zničený geniálny knižný príbeh. Svojim spôsobom odpad, ktorý ako tak zachránili veci, ktoré som spomenul v úvode svojho komentára. ()

Pravidla bestie (2020) (E01) 

Som rád, že sa Bram Stoker tohto spracovania nedožil. Nedožil sa síce žiadnej sfilmovanej verzie, avšak to čo dokázal Netflix spraviť z jeho príbehom predčilo všetky najhoršie očakávania. Feministky všetkých krajín spojili sily, v stredovekom kláštore vedie takmer inkvizičný proces žena, v kláštore sú dve či tri sestričky černošky (počas obdobia tureckých vpádov sa to len tak hemžilo v kláštoroch a celkovo v Európe mambami) rehoľná sestra najprv ponižuje Harpera, potom Draculu, Jonathana sa opýta (ako inak prirodzené pre liberálny hnoj z Netflixu či BBC) či s grófom Draculom mali homosexuálny styk aby sme sa nakoniec dozvedeli, že tou sestričkou nie je nik iný ako samotný Van Helsing, ktorý sa rozhodol pre zmenu pohlavia a stala sa z neho úžasná Agatha Van Helsing. Je úplne jedno, že predstavteľ Draculu zahral svoju úlohu nadpriemerne, že prostredie nového zámku v Banskej Štiavnici aj ďalšie zábery stoja zato, keď liberálnym hnojom pohnojíte tak dokonalý príbeh, reakciou jeho fanúšikov nebude hnev ani zúfalstvo, ale iba to, že každého svojho priateľa s liberálnymi názormi budem aj vďaka BBC či Netflixu považovať za mentálne zaostalý odpad spoločnosti. Zničiť niečo tak krásne ako je kniha Brama Stokera, ktorú písal smrteľne chorý človek môže iba táto mentálne zaostalá spodina. ()

Krvavá plavba (2020) (E02) 

Druhá epizóda bola v porovnaní s prvom predsa len o ničo lepšia, pretože v samotnej knihe sa cesta do podrobna nerozoberala a tak mali tvorcovia viac voľnosti, ktorú celkom dobre využili až do okamihu, keď sa gróf Dracula konečne tešil na to, že si dá ateistu a čo všetko zlé kresťania vo svojej histórii spravili. zaujímalo by ma, koho by liberálny odpad ľudskej spoločnosti zo svojej neschopnosti obviňoval, ak by na svete nebolo kresťanov. A koniec, v ktorom sa nad hlavou grófa objaví vrtuľník asi ani komentovať nebudem. ()

Temný kompas (2020) (E03) 

Ak chceli autori seriálu natočiť príbeh o upírovi v modernej dobe mali vytvoriť niečo nové a nepoškvrniť tak fenomálnu knihu od Brama Stokera. Niečo tak úbohé sa často nevidí, ale tak Looking for Alaska, Big Mouth či Daybreak tomuto silno konkurovali. Odpad nedám iba preto, aby sa z neho (ako to v komentároch často spomínam) nestalo pravidlo a takým spôsobom ohodnotím iba ozajstné "skvosty" kinematografie, ale toto malo k nemu veľmi blízko. Ako sa dá zapracovať známa postava ktorá žila v inom období do tej modernej predviedol seriál Batesov motel, kde Norman Bates do súčasnosti výborne zapadol. Časť, v ktorej Zoey vysvetľuje Draculovi o ženských správah ma poslala úplne do kolien. Feministky všetkých krajín spojte sa, LGBT, všetci černosi študujú na Harvarde a zo sveta zmizne hlad, chudoba, vojny a nenávisť. Liberálny Netflix vedú ľudia z tak neskutočne vykradnutými hlavami až je to na smiech každému čo i len trochu triezvo uvažujúcemu človeku. ()

Súvisiace novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (viac)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (viac)

Reklama

Reklama