Reklama

Reklama

Čarodejnice

(seriál)
Dráma / Fantasy / Mysteriózny / Komédia
USA, (1998–2006), 124 h 36 min (Minutáž: 42 min)

Tvorcovia:

Constance M. Burge

Hrajú:

Holly Marie Combs, Alyssa Milano, Rose McGowan, Shannen Doherty, Brian Krause, Julian McMahon, Dorian Gregory, Kaley Cuoco, Ted King, Rebecca Balding (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(178)

Obsahy(1)

Phoebe (Alyssa Milanová) prišla v New Yorku o prácu a tak sa vracia do San Francisca, aby bývala so svojimi sestrami. Jej staršia sestra Piper (Holly Marie Combsová) ju privíta s nadšením, ale najstaršia z nich Prue (Shannen Dohertyová) nie. Obviňuje Phoebe z toho, že kvôli nej sa jej rozpadol vzťah. Ešte v ten istý večer sa Phoebe a Piper hrajú so starou špiritistickou tabuľkou a odrazu jej ručička začne ukazovať sama písmená, z ktorých vznikne slovo podkrovie. Phoebe sa tam vyberie a nájde starú, rodinnú knihu kúziel. Prečíta z nej zaklínadlo a to obnoví moc všetkých sestier, ktorú ich babička uspala, keď boli ešte malé. Na druhý deň sestry zistia, že každá z nich má inú schopnosť. Prue má telekinetické schopnosti, Piper vie zmrazovať čas, Phoebe máva predtuchy budúcnosti. Brzy sa ukáže že nie je všetko také prosté ako to v prvej chvíli vyzerá. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (457)

Korbitch 

všetky recenzie používateľa

Hrůza děs!!! Tohle skýtalo tolik možností!! Např.díl co sem viděl dnes,tedy alespon jeho část. Abyste mi rozumněli, vždy, když mám ranní, přijdu ve 3 z práce, ohřeju jídlo a du si sednout k bedně. Pokaždý si pustim tv nova nebo prima a jen zírám, co nám to servírujou. Někdy to je superman, jindy čarodějky a já nestačím žasnout. Tak, ten dnešní díl:Malá holčička tvrdí, že zachránila vílu před troly a má ji zamčenou ve své skřínce. No a holčičce rodiče samozřejmě nevěří, ale o to by nešlo. Nevěří jí ani naše "milované" "čarodějky" . No twl!!! Seriál plný duchů, démonu, čarodějnic a všeljaký jiný havěti a víly a trolové, to se našim čarodějkám nezdá. No twl, já málem blil!!!Tim nevěřením pěkně zaplácli 10 minut dílu. Krutá výpln. Scénáristu bych natáhl na pranýř a zmlátil do bezvědomí. To samý bych udělal se Shanen Doherty, že se propůjčila tokovýmu humusu. Ale tu bych na to pranýři nemlátil. Možná trošičku :-) ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Seriál, ktorý som miloval a pravidelne sledoval. Už len pre herečku Holly Marie Combs to stálo za to. Výborne sa ukázala aj Alyssa Milano a tiež Julian McMahon, Drew Fuller či Brian Krause. Vždy som sa tešil na nové príbehy, na nové rozplietanie vzťahov. Veľmi ma zamrzel rozchod najmä Phoebe a Colea, keď Julian prijal ponuku na iný seriál NIP/TUCK, čo ma veľmi mrzelo a podľa mňa urobil chybu. Pod taktovkou Alyssy, Juliana, Briana, Holly či Drewa a nakoniec aj svetlému prekvapeniu Kaley Cuoco, by sa tento seriál stal legendárnym. No nanešťastie sa zaradí do histórie ako perfektná vec, ktorá však stratila svoje čaro, niekedy asi aj dej aj scenár. Ku koncu sa mi to už nepáčilo, ale ani začiatok a stred neboli niekedy svetoborné, lebo každý diel sa často podobal ako vajce vajcu, len pribudol nový démon, či zloduch a bola menšia zápletka. Ale za svojich obľúbencov a ich skvelé stvárnenie postáv si tento seriál zaslúži 60%. A na rozdiel od väčšiny som rád, že trval toľko rokov takisto ako pri Dva a pol chlapa. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Televízna klasika, kde z tých bosoriek stála za to len Alyssa Milano. Dnes už pomerne chvalabohu zabudnutá herečka, ktorá sa prezentuje len feminizmom, a to až takým, že na Medzinárodný deň žien 2019 napísala: "Som trans. Som farebný človek. Som prisťahovalec. Som lesba. Som gay. Som invalid." OK, zabudla ešte na jedno: "Som duševne chorá." Inak vo svojej dobe televízny hit, dalo sa to v nedeľu pred obedom pozerať. Lepšie ako politické debaty zlodejov. ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

zo začiatku (takých prvých desať dielov) ma to zaujalo a celkom aj bavilo, ale postupom času je z toho strašná nuda. scénaristom chýba viac invencie (skoro každý súboj medzi hlavnými hrdinkami a démonmi sa odohráva buď u nich na povale, alebo obyvačke) a nápadov, ktoré by pomohli fádnemu deju (je to ako s tymi súbojmi - stále o tom istom). celý seriál navyše pôsobí lacným dojmom. pozitivum je prítomnosť celkom pohľadných herečiek. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

O téhle hrůze radši ano nemluvit! Je vážně smutné, že naprosto příšerný kýč, jakým čarodějky jsou, si našel tolik obdivovatelů a fanoušků. Nechápu. Důkladně prostudovaný scénář Buffy se tu mísí s příšernými výkony hereček a vzniká mišmaš, na který se nevydržím dívat. Jako malý jsem to sledoval, ale hned, jakmile jsem si vytvořil vkus, jsem to zahodil. ()

Galéria (1 147)

Zaujímavosti (77)

  • Honorář Alyssy Milano za jednu epizodu činí 80 000 amerických dolarů, Holly Marie Combs dostává 60 000 amerických dolarů a Rose McGovan pak ještě o 10 tisíc méně. (Kity162)
  • Všechny čtyři sestry mají jméno začínající na "P". (Rimer545)

Reklama

Reklama