Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (314)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $49miliónov║ Skôr taká komornejšia krimi ale dobre herci na výsluhovom dôchodku (Costner, Harrelson) to hravo utiahnu, zapasujú, neomrzia, občas utrúsia nejaký ten hlod a bez tak je to témou zaujímavý prírastok k etape kriminálneho vyčínánia Bonnie a Clydea. /70%/ ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Hodně příjemná staromilská žánrovka - oldschoolová gansterská road-movie na vděčné téma Bonnie a Clyde, ovšem tak trochu z druhé strany ,,zákona"... Řemeslně dobře natočená, skvěle gradovaná a závěr byl opravdu dost silný - fenomén celebritizace psanců z éry Divokého západu postupně nabyl tehdy na prahu 30. let 20. století téměř dnešní podoby... ()

Reklama

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Skvělý předpoklady (stará Amerika, snová dvojka v obsazení starých Texas rangerů, naháňka legendárních psanců), bohužel vlažnější v obsahu a provedení. Přesto je hned několik důvodů proč film vidět, pro mě především retro stránka a tuna pěkných záběrů slavných Fordů na cestě chudinskou krajinou za časů Velké hospodářské deprese, dějinný kontext soumraku ostrostřelců při nástupu naleštěných "G-menů" v éře J.E. Hoovera. Poloprázdný děj do jisté míry kompenzuje i Newmanova muzika, uspokojí závěrečný řešeto, i tak mi ale zklamání (přece z Costnera & Woodyho chceš dostat víc) brání oznámkovat výš. ♪♫ ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý krásne mystifikuje skutočnú udalosť a robí históriu trošku zaujímavejšou. Takých filmov máme mnoho a vždy som k nim iklinoval trošku viac ako k priamočiarej histórií, hoci nie vždy dosiahli potrebného efektu. The Highwaymen z toho vychádzajú dobre. Hancock síce neprináša nič osobité - ale vie zachytiť krajinu a atmosféru. Pri tých malých momentoch - rozhovor s Clydovým otcom/príbeh o zabíjaní pri kartách - dokonca naznačuje hĺbku a presah a pri týchto scénach som trošku zacítil závan Krajiny, ktorá nie je pre starých. Všetko to leží na bedrách Kevina Costnera a Woody Harrelsona. Ich duo a chémia medzi nimi pre mňa fungujú a tým pádom sú pre mňa obrazom normálnych hrdinov, ktorý vedeli robiť svoju prácu v dobe, ktorá im nepriala. Thomas Newman sa znova miluje s klavírom takým spôsobom, že si to zapamätáte a celkovo z toho zostal dobrý pocit. Stojí určite za pozretie. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Solídny prenasledovací western, akurát banditi a muži zákona presedlali do fordov a Divoký západ nahradil stredozápad zmietaný hospodárskou krízou. Výborná dobová atmosféra, výborné ústredné duo (najmä Woody) a síce nie strhujúco, ale poctivo rozpovedaný príbeh so záverom, ktorý vyznie ešte silnejšie ako v slávnom Pennovom filme. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (13)

  • Benjamin Maney Gaull (Woody Harrelson) se po dopadení Bonnie a Clydea vrátil k práci Texas Ranger. Setrval u nich až do své smrti 14. prosince 1947. Francis Augustus Hamer (Kevin Costner) se ke své práci již nikdy nevrátil a je právem považován za nejslavnějšího Texaského Rangera. Zemřel 10. července 1955. (MATADOR)
  • Během pronásledování v prachu si Frank (Kevin Costner) utírá přední sklo kapesníkem. Ve všech záběrech má ale zavřené okýnko, takže si ho nemohl utřít. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené