Reklama

Reklama

Komisár Montalbano

(seriál)
  • Česko Komisař Montalbano (viac)
TV spot
Krimi / Dráma / Mysteriózny
Taliansko, (1999–2021), 64 h 33 min (Minutáž: 93–120 min)

Predloha:

Andrea Camilleri (kniha)

Hrajú:

Luca Zingaretti, Peppino Mazzotta, Angelo Russo, Cesare Bocci, Davide Lo Verde, Roberto Nobile, Marcello Perracchio, Luigi Caruso, Rosario Spata (viac)
(ďalšie profesie)

Série(15) / Epizódy(37)

Obsahy(1)

Taliansky seriál Komisár Montalbano predstavuje klasické detektívne príbehy, ktoré knižne stvoril taliansky spisovateľ, scenárista a režisér Andrea Camilleri. Salvo Montabano žije a pracuje vo fiktívnom sicílskom prímorskom mestečku Vigàta. Ako policajt v štátnej službe, sa zaoberá rôznymi prípadmi, ktoré sú typické pre región Sicílie, ako mafiánske zločiny, vraždy, nekalé praktiky, únosy. Je to veľmi  nekonvenčný vyšetrovateľ, ktorý vie byť priamočiary i prudký, no zároveň vie byť aj otvorený a láskavý k ľuďom. Prípady, ktoré vyšetruje, sa snaží čo najpresnejšie zrekonštruovať tak, aby prišiel k ich úspešnému vyriešeniu. Hlavnú úlohu Montalbana stvárňuje taliansky herec Luca Zingaretti. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa Morien k tomuto seriálu (1)

Motýlie krídla (2008) (S07E02) 

Tuctová televizní detektivka, ve které se vyskytuje tolik tetovaných štětek, že pokud se na to člověk dívá jako na tuctovou televiní detektivku, tedy že u toho žehlí, umývá nádobí nebo štrikuje, tak se nemá šanci orientovat, která z těch dívek je zrovna považována za oběť. A to je docela blbé. ()

Reklama

Reklama