Reklama

Reklama

VOD (1)

Uplynulo už 21 rokov odvtedy, čo za záhadných okolností zmizla Foxova sestra Samantha. Mulder je dodnes presvedčený, že ju uniesli mimozemšťania. Jeho nadriadeným nie je veľmi pochuti zanietenosť, s akou sa tento špeciálny agent FBI zaoberá podobnými prípadmi, najmä posledným z nich, keď v Sioux City, štát Iowa, zmizla za podobných okolností Ruby Morrisová. Na mieste činu Mulder a Sculyová zisťujú, že mladší brat uneseného dievčaťa Kevin celé hodiny mlčky sedí pred čudne zrniacou televíznou obrazovkou a odpisuje z nej naoko chaoticky zoradené skupiny jednotiek a núl. V noci vtrhnú do Mulderovej izby dvaja agenti z národnej bezpečnostni a žiadajú od neho vysvetlenia, odkiaľ vzal dokument strategického významu s jednotkami a nulami. Malder na ich otázky odmietne odpovedať. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (7)

  • Nadživotní portrét Ruby (Taunya Dee) byl původně vytvořen na počítači, ale výsledek vypadal až moc věrohodně a realisticky. Členové výtvarného oddělení tedy museli ručně napsat jedničky a nuly na jednotlivé listy papíru, což si vyžádalo několik dnů. (HellFire)
  • V této epizodě Mulder (David Duchovny) poprvé pronese slavnou větu: „Chci věřit“ („I want to believe“). Vůbec poprvé také vystřelí ze své zbraně, aby odstrašil vlky. (HellFire)
  • Spis o únosu Samanty Mulderové ukazuje, že zmizela z 2790 Vine Street, Chilmarc, Massachusetts. Číslo popisné je totožné s adresou produkčních kanceláří Akt X, která byla ve Vancouveru. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama