Reklama

Reklama

Majster Tim

(seriál)
Komédia / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrajú:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(8) / Epizódy(204)

Obsahy(1)

Poriadne strelený otec a vášnivý domáci majster Tim Taylor (TIM ALLEN), jeho žena Jill (PATRICIA RICHARDSONOVÁ) a traja navzájom sa šikanujúci synovia Brad, Randy a Mark tvoria televíznu rodinu v komediálnom televíznom sitcome, ktorý vznikol v roku 1991 a dodnes nakrútili 8 sérií (204 epizód).
Majster Tim je zamilovaný do rôzneho pracovného náradia. Jeho návštevy železiarstva sú preňho vzrušujúcim sviatkom, ktorý sa vyrovná len zážitku z najlepšieho futbalového zápasu. V lokálnej televízii má Tim dokonca aj svoj vlastný program Čas pre náradie (Tool Time). Napriek tomu, že nadovšetko chce zveľaďovať svoj domov, v zručnosti a šikovnosti nevyniká. Naopak, ak sa v domácej dielni pripravuje na väčší pracovný výkon, diváci musia byť pripravení na všetko, hoci aj ratovať vlastný život pri obrazovkách.
Timova manželka Jill sa rozhodne nastúpiť do zamestnania a zarábať vlastné peniaze. Synovia Brad (ZACHERY TY BRYAN) a Randy (JONATHAN TAYLOR THOMAS) trápia a využívajú mladšieho brata Marka (TARAN NOAH SMITH). Brada nezaujíma nič iné než dievčatá, dievčatá a dievčatá. Randy má zase plnú hlavu životného prostredia, Mark miluje hudbu a čierne oblečenie.
Al Borland (RICHARD KARN) je pomocníkom Tima Taylora v jeho televíznom seriáli a ani trocha sa nezabáva na Timových vtipoch o nadváhe Alovej matky. Naporúdzi je vždy bystrý a neomylný sused Wilson (EARL HINDMAN), ktorému nikdy poriadne neuvidíte do tváre. Jeho múdre rady do života si náš majster Tim neberie k srdcu a radšej ich sprzní, skomolí a prekrúti na úplne nezmysly...

Taký je v stručnosti populárny seriál Majster Tim, kde v hlavnej úlohe exceluje Tim Allen. Keď sa spýtate tohto komediálneho televízneho a filmového herca, kde vzal inšpiráciu na tému domáceho majstrovania, odpovie: Keď som sa jeden večer postavil na javisko v Acrone v Ohiu a začal hovoriť o svojej garáži, náradí a o všetkých tých haraburdách v nej, videl som, že to zabralo. Nuž a tak som sa rozhodol použiť to aj vo vlastnej televíznej show! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (286)

Davej 

všetky recenzie používateľa

Pohodový seriál, perfektní Tim Allen a jeho náražky na flanelovou košili Ela. No a pak samozřejmě "zdravíčko sousede" v podání pana nikdynejsemvidět Wilsona. Dobrou roli v celkovém velice pozitivním přijetí téhle show určitě sehrál i velmi povedený český dabing, kde prim hráli Postranecký, Zawadská a Saic. ()

pufina 

všetky recenzie používateľa

Kutil Tim se mrzačí na televizních obrazovkách už 20 let, seriál je o chlup mladší než já. Jako malá jsem se na to mohla dívat kdykoliv a na několik dílů za sebou. Po těch letech trošku ztratil šmrnc, ale ráda se na to podívám i dnes. Teď už to asi nepříjde moc lidem tak vtipné jako před 20 lety, lidi teď čekají zábavnou situaci v každé druhé minutě, holt seriálová konkurence je dnes veliká, Time. Oblíbené postavy: Wilson Wilson, Jill Taylor, Al ,,flanelová košile" Borland a Randy Taylor ()

Reklama

Geralt z Rivie 

všetky recenzie používateľa

Tohle je vysněný život každého chlapa milující manželka, 3 kluci, v garáži si stavíte svoje fáro, navštěvujete své oblíbené sportovní týmy, pracujete s nejlepší asistentem Alem Borlandem a za souseda máte nejchytřejšího člověka na Světě, který vždycky přispěchá s užitečnou radou, když jste v koncích. Jen těch nehod se zbavit :). Kutil Tim patří k mým nejoblíbenějším seriálům, ale nastavenou laťku Tim Allen nedokázal udržet až do konce, poslední série je trošku zklamáním. I přesto jasných 5. ()

Huntelaar 

všetky recenzie používateľa

Tim Allen (s hlasem Václava Postraneckého) na vrcholu. Jako doplňky slouží jeho rodinka, soused bez obličeje, flanelovej kolega, sekačka na trávu s motorem z tryskáče v garaži a Pamela bez "předností". I po letech je to pořád stejně zábavný. Můj nejoblíbenější vylepšovák je autodráhový autíčko s motorem z vysavače. ()

Paity 

všetky recenzie používateľa

Tim Allen už bude navždycky Kutil Tim, to mu prostě nikdo neodpáře a já myslím, že on už to dávno ví. Možná si tím vlastně zkazil život, jako spousta jiných herců (Bobby z Dallasu by mohl vyprávět). Ale my všichni, kdo tenhle seriál sledovali jsme byli rádi, že se tak stalo a dnes si neumíme představit, že by si někdo jiný přilepil hlavu ke stolu, udělal závod na sekačkách, rozvístil vánoční výzdobu na střeše a připravil o proud celou část města. Navíc jako milovníka silných aut u mě má ještě další plusový bod. ()

Galéria (259)

Zaujímavosti (32)

  • Manželka Richarda Carna, Tudi Roche se pětkrát objevila jako Jillina sestra Carrie. (Kulmon)
  • Postava Wilsona je založena na dětské vzpomínce Tima Allena, kdy byl moc malý, proto byl neschopný si souseda prohlédnout (Kulmon)
  • Některé z univerzit a vysokých škol v Michiganu poslali Timu Allenovi svetry a trička s logem školy, aby je mohl nosit během natáčení, což Tim udělal. (HellFire)

Reklama

Reklama