Reklama

Reklama

Chlapec

  • Česko The Boy (viac)
Trailer 3

Gréta je mladá Američanka, ktorá začne po svojom príchode do Anglicka pracovať ako pestúnka v odľahlej dedine. Po nástupe na nové pracovné miesto zistí, že osemročný chlapec, o ktorého sa má starať, je porcelánová bábika v životnej veľkosti. Jeho rodičia mu venujú rovnakú starostlivosť ako ich predchádzajúcemu živému synovi, ktorý pred dvadsiatimi rokmi zomrel, a s ktorého smrťou sa stále nemôžu vyrovnať. Rodičia pre Grétu pripravia zoznam činností, podľa ktorého sa má o chlapca-bábiku starať. Gréte je list spočiatku na smiech a robí si z prísných pravidiel srandu. Až po rade rušivých a nevysvetliteľných udalostí si s hrôzou uvedomí, že práca pestúnky v tejto rodine bude asi jej najhoršou nočnou morou. Zdá sa totiž, že bábika je živá! (Continental film)

(viac)

Videá (10)

Trailer 3

Recenzie (412)

honajz 

všetky recenzie používateľa

Bez napětí, bez atmosféry. Ani ten některými ceněný zvrat mne nějak nechytil, protože jsem viděl obdobný horor tak tři roky zpět, který má podobný "zvrat". Nuda k uzoufání a závěrečný střet je tak bezduše natočený, až si člověk nudou hryže nehty. Ani panenka nepůsobí nějak tajuplně, to ta v The Game mne vyděsila víc, a herečka sice nehraje úplné trdlo, ale že bych z ní byl nějak na větvi, to ne. A mimochodem, zkuste si závěrečný twist zpětně promítnout na celý příběh, abyste zjistili, jak nelogické to po celý čas bylo. Vynoří se víc otázek, než odpovědí. ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Prvním milým zjištěním bylo, že se děj nebude odehrávat v USA, jak jsem si původně myslela, ale ve Velké Británii. Druhým milým zjištěním bylo, že Rupert Evans je "ten z "Hellboye" (tady se pak skrývalo ještě jedno milé podzjištění, a to, že "ten z "Hellboye" je Brit). K filmu: Ač se "The Boy" odvíjí zcela jiným směrem, než bych byla očekávala, není tento směr vůbec špatný. Jelikož nechci zbytečně spoilerovat, řeknu jen, že cca. v polovině se film začíná ubírat úplně jinou cestou, než jakou jsme viděli v traileru, a ve 3/4 filmu pak znovu, tentokráte hned dvakrát po sobě. Finální zvrat mi asocioval jednu epizodu "Whitechapelu", což mě velmi potěšilo, nejvíce mě však potěšila hlavní hrdinka - žádná polonahá blondýna s IQ nižším než nízké, kterou byste po několika mučivých minutách nejraději oddělali sami, ale sympatická a inteligentní holka, která se chová přesně tak, jak by v dané situaci chovala asi většina z nás... Hodnocení bylo tentokráte opravdu těžké, nakonec jsem se ale rozhodla pro 3,5*, přičemž jednu hvězdu strhávám za nízkou koncentraci hororových scén a za závěr, půl druhé hvězdy pak za takové to chybějící *něco*. Jak poznamenal kamarád: "Dobré jako film, špatné jako horor." ()

Reklama

Ruut 

všetky recenzie používateľa

Po shlédnutí traileru jsem čekal klasickou duchařinu, podpořenou lacinými lekačkami, gradovanými hudbou ohulenou na maximum. To taky přišlo :-). Jenže The Boy dokázal v průběhu ještě třikrát zajímavě změnit žánr, čímž mi mimoděk připomněl pár novějších kousků znovuzrozeného studia Hammer. A nakonec, i přes vyloženě nepovedený strašidelný dům, nabídl zajímavý zážitek se sympatickou Lauren Cohan v hlavní roli. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Nemusím mít lekačku co 5 minut, ale chci se poctivě bát. A tady jsem se více než hodinu místy opravdu bál. Samozřejmě se filmu nepodaří udržet napětí donekonečna. Hlavně tedy opadne po tom co se proflákne jak to vlastně s porcelánovým chlapcem ve skutečnosti je. Kvalitní horor je vždy nedostatkové zboží a Chlapec mé očekávání zcela určitě splnil. PS: Hlavní hrdinka je neskutečně sympatická herečka. Prosím všimnout a obsadit do dalších filmů. 70% ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Zmiešané pocity. Úvod a navodenie atmosféry je skoro ukážkové, ľahko som sa dostal do príjemného stavu očakávania niečoho desivého a záhadného. No ale čakal som čakal a... a skoro ničoho som sa nedočkal. Pár situácií s bábikou i bez nej sa síce vydarilo, ale aj tak sa v tomto smere nemôžem ubrániť pocitu premárneného potenciálu, čo do hororových prvkov sa z výborných interiérov a úvodnej atmosféry dalo vyťažiť podstatne viac. Veď už len ten pohľad na tú bábiku bol dosť nepríjemný - polovičná práca. Našťastie na hlavnú hrdinku sa dalo pozerať, keď nič iné aspoň potešila nejedno mužské oko. Potom však prišiel záver a to už išlo ale úplne všetko do čerta, nakoniec sa z toho vykľul len akýsi nepodarený trápny klon Halloweenu, čo bola podľa mňa tá najväčšia chyba. Snímok sa pomerne solídne rozohral v mysterióznej a spirituálnej rovine a autori z toho nakoniec urobia takúto nepodarenú a lacnú "slasherovú" koninu, to vie teda naštvať. 55/100 ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (6)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 85. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Přestože se film má odehrávat v Anglii, byl natáčen pouze v Kanadě. A to ve městě Victoria ve vile Craigdarroch Castle, která posloužila jako dům Heelshireových. (hansel97)

Reklama

Reklama