Reklama

Reklama

Chlapec

  • Česko The Boy (viac)
Trailer 2

Gréta je mladá Američanka, ktorá začne po svojom príchode do Anglicka pracovať ako pestúnka v odľahlej dedine. Po nástupe na nové pracovné miesto zistí, že osemročný chlapec, o ktorého sa má starať, je porcelánová bábika v životnej veľkosti. Jeho rodičia mu venujú rovnakú starostlivosť ako ich predchádzajúcemu živému synovi, ktorý pred dvadsiatimi rokmi zomrel, a s ktorého smrťou sa stále nemôžu vyrovnať. Rodičia pre Grétu pripravia zoznam činností, podľa ktorého sa má o chlapca-bábiku starať. Gréte je list spočiatku na smiech a robí si z prísných pravidiel srandu. Až po rade rušivých a nevysvetliteľných udalostí si s hrôzou uvedomí, že práca pestúnky v tejto rodine bude asi jej najhoršou nočnou morou. Zdá sa totiž, že bábika je živá! (Continental film)

(viac)

Videá (10)

Trailer 2

Recenzie (412)

honajz 

všetky recenzie používateľa

Bez napětí, bez atmosféry. Ani ten některými ceněný zvrat mne nějak nechytil, protože jsem viděl obdobný horor tak tři roky zpět, který má podobný "zvrat". Nuda k uzoufání a závěrečný střet je tak bezduše natočený, až si člověk nudou hryže nehty. Ani panenka nepůsobí nějak tajuplně, to ta v The Game mne vyděsila víc, a herečka sice nehraje úplné trdlo, ale že bych z ní byl nějak na větvi, to ne. A mimochodem, zkuste si závěrečný twist zpětně promítnout na celý příběh, abyste zjistili, jak nelogické to po celý čas bylo. Vynoří se víc otázek, než odpovědí. ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Toto jsou horory pro mě, protože se hraje s atmosférou a ne efekty. Mám rád, když film přijde na začátku s nějakou ultimátní chujovinou a později tu chujovinu vysvětlí. To beru. Jen vůbec nerozumím tomu, proč má The Man popálený xicht a jestli by nebylo časově lepší odsedět si pár let v pasťáku a pak žít - noumálně, Úďo. Ale koukat se přes hodinu na mega pěknou herečku, to beru. ()

Reklama

lamps 

všetky recenzie používateľa

Modernistická směs hororové gotiky, duchařských klišé a tuctů žánrových odkazů, která určitě neurazí a formálně se celkem bez problémů drží ve vyšší řemeslné lize (jakkoli samotný dům vypadá spíše jako útulný pohádkový palác než strašidelné sídlo s koncovkou -ville ve svém názvu), ale co do úrovně prožitku, obsahové manipulace s divákem či atmosférické gradace je film slabý a nevýrazný. První hodinu jsme sice svědky sympatické snahy o pár neotřelých lekaček a originální příběh, který slibuje velké vypointování, strach z očekávaného se ale tvůrcům nedaří stupňovat a ona pointa, která udeří jako blesk z čistého nebe, degraduje (v očích někoho jiného ale třeba posouvá) scénář do sfér ukázkové béčkovosti a vícežánrového patlalství. Nebudu spoilerovat, ale taková charakterní proměna celé výpravy, přestože obecně nejsem odpůrcem takového postupu, sem příliš nezapadá a působí jako pěst na oko. Nejpozitivnějším prvkem tak v mých očích zůstává přítomnost fajnové šťabajzny Lauren Cohan, které to k smrti vyděšené sluší snad stejně jako po horké sprše v přiléhavém ručníku... ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Začalo to priemerne, pokračovalo to relatívne priemerne, no myslím si, že záverečných 15 - 20 minút je dôvodom, prečo si myslím nakoniec, že ide o dobrý hororový počin. Dokonca sa musím priznať, že to nepôsobí ani úplne hlúpo. Nebudem nič spoilovať, no musím povedať, že keď príde záverečný zvrat filmu, tak začína byť skutočne zaujímavý, nápaditý a veľmi dobre spracovaný. Lauren Cohan ako Greta je podľa mňa dosť dobrá a musím povedať, že jej konanie nie je vôbec mimo alebo hlúpe. Človek všetky jej reakcie chápe a všetko čo sa počas filmu deje postupne dáva zmysel. Rupert Evans je podľa mňa miestami trošku otravný, ale celkom to vo svojej role dáva. Musím povedať, že aj barák ako taký vyzerá skutočne úchvatne a má v sebe dosť miestností, ktoré môžu v správnej atmosfére pôsobiť celkom creepy. Dalo sa z toho ale vyťažiť viac? Musím povedať, že áno. Dizajn bábiky Brahmsa je podľa mňa dobrá, ale miestami film veľmi slabo využíva svoj potenciál, ktorý by z nej mohol spraviť. A asi by som chcel trošku viac od nej. Musím inak priznať, že aj rodičia Bruca sú celkom dobrí herci. Atmosféra je solídna a nie je to zle napísané. Myslím si, že to chcelo len viac hororu a menej expozície a vysvetľovania a pomalých nudnejších miest v prvých dvoch tretinách. Ale napriek tomu si myslím, že radšej si pozriem pomalý priemerný horor s výborným záverom ako je tento, než by som sa niekedy znovu vrátil k bábike Annabelle. Hodnotenie: B- ()

Xeelee 

všetky recenzie používateľa

Konec to úplně zabil. Jako kdyby scénárista nevěděl jak dál, tak v zoufalství napsal uspěchaný a odfláklý finále. Velkej zvrat byl ještě OK, ale pak následuje už jen stereotypní nuda a předvídatelnou poslední scénu si tvůrci mohli odpustit. Když se člověk zamyslí, co by tak mohlo logicky následovat, tak to nemá ten správnej efekt. Jinak je The Boy příjemně mrazivá atmosférická duchařina. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (6)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 85. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)

Reklama

Reklama