Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po odvrátení jednej možnej katastrofy prichádza Valery Legasov s ďalšími zisteniami. Jadro sa prepadá a mohlo by dôjsť k zamoreniu všetkých spodných vôd. Je teda nutné prísť s nápadom, ktorý by mal prepad jadra zastaviť. Medzitým sa Ulan Khomyuk snaží prísť na to, čo sa v Černobyle skutočne stalo. (Aktuality.sk)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (114)

Nach 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, jak každá epizoda se orientuje na určité specifické téma. První díl byl o chaosu v elektrárně po výbuchu. Druhý byl o politice a uvědomění si, v jak velkém průseru jsme, a jak vůbec něco takového koordinovat. Třetí díl se zaměřuje už více na postižené z prvního dílu. Naturalisticky zobrazuje postup z ozáření a navíc do toho vstupuje linka v podobě horníků, kteří ve filmovém žánru nemají konkurenci. Jejich nahá scéna mě dostala do kolen svou ironií i depresí zároveň. Prostě se zde tvůrcům daří probouzet protichůdné emoce, které jsem u filmu dlouho nezažil. Všechno přitom nadále zůstává v kulisách věrohodnosti. Tempo je zde pomalejší, nicméně to nevidím ke škodě. Repliky postav jsou bravurně napsané a kamera je nadále pastva pro oko. Minisérie, která úspěšně pokořuje filmovou kinotvorbu o délku Černobylu. Pokud by se uděloval Oscar těmto dílům, Chernobyl by byl jediná a jasná volba v tomto roce. ()

Wiikii 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ti horníci, byli jako Horst Fuchs, něčím Vás zaujmuli, ale přesto to byla přihlouplá podívaná, ty jejich charaktery na tu dobu a na ten režim, no nevim, nevim... Tento díl se motal kolem horníků co dělali slavný tunel pod 4. reaktorem, ale většina té hodiny vůbec o této práci nebyla, režisér dal přednost houpajícím klobáskám před důležitějšími fakty... škoda, tedy alespoň pro mě. .. Jinak třetí part je stále nadprůměr, ale už né tak chytlavý jako první hodinovka... ()

Reklama

Melios 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Chernobyl mi už potretíkrát dokázal ,že takmer dokonalá epizóda nebola trojitá náhoda. Oproti minulým dielom sa tu skvôr rozoberá dopad katastrofy na občanov ako na vyriešenie problému. Dokonca nám tu ukázali dopad radiácie na ľudské telo a jeho postupný rozklad. Túto epizódu neodporúčam pre slabé povahy. 10/10 ()

Vämpiriüs 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V tomto díle se nám obsluha elektrárny v nemocnici pomalu rozkládá přičemž musím ocenit maskéry, kteří si dali záležet. K rozkládající se obsluze pošleme běloruskou vědkyni aby je vyslechla a vše dopodrobna zapsala. Musím uznat, že si velmi dobře poradili s postavou běloruské vědkyně jelikož dle historie tato osoba neexistovala a vlastně sloučili do této jedné postavy více osob, které poukazovaly na konkrétní problémy a mýlky. ()

Hookiuko

všetky recenzie používateľa

kym pri prvej casti som bol rozhodnuty dat 5*, pri druhej som bol na mensich pochybnostiach, pri tretej casti som uz na velmi vaznych pochybostiach... nejde o samotny film, ktory je mimochodom natoceny fakt skvele, o hereckych vykonoch ale aj detailoch, ako je oblecenie lekarov, ukazanie skutocnych efektov radiacie na ludske telo ani nehovorim, tie su vyslovene dokonale... ide skor o sposob, akym je film podany. O temu Cernobylskej havarie ale aj samotnej jadrovej fyziky sa zaujimam uz zhruba 8 rokov (diky Stalker...) a sceny, ako narukovanie banikov, neustale spehovanie, zatknutie doktorky (ktora mimochodom ani realne neexistovala) mi tu maximalne mozne nesedia, ba naopak, posobia mi ako utok na podvedomie divaka a ako nasilu dodane prvky, len aby sa opat mohlo poukazat na to, aki su ti komunisti vlastne zli, namysleni a neviem co vsetko... je to az prilis gycove. uz vidim, kolko sa zas najde po dopozerani serialu odbornikov na politiku v danom obdobi... Snad bude 4. cast v tomto ohlade lepsia Filmova stranka: 10/10 Pibehova stranka: 7/10 Historicka stranka: 2/10 (aj to, co bolo presne, bolo upravene aby vyhovovalo urcitej korektnosti) ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (6)

  • Epizoda názorně ukazuje působení radiace na lidské tělo (od malých příznaků, až po smrt). (Freddy22)
  • Po odvysílání této epizody se Černobyl stal historicky nejlépe hodnoceným seriálem ve filmové databázi IMDb s hodnocením 9,7 z 10, které mu udělilo přes 37 000 uživatelů. Porazil tak dosavadního držitele rekordu, Planetu Zemi II (2016). (hansel97)
  • "Open wide, O Earth" je názov modlitby pri ortodoxných pohreboch na východe. (chesterko)

Reklama

Reklama