Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keby hľadala Bridget Jonesová väščiu smoliarku než je ona sama, s Kate (Emilia Clarke) by trafila klinec rovno po hlavičke. To dievča síce vyzerá ako roztopašný čertík, v skutočnosti však priťahuje problémy všetkého druhu – nerozumie si s vlastnou rodinou, nevyzná sa sama v sebe, nevie si nájsť normálneho chlapa a navyše pracuje v obchode s vianočnými dekoráciami. Oblieka si škriatkovský kostým, cinká rolničkou a v hlave sa jej stále točí vianočný hit Georga Michaela Last Christmas. A hoci pred rokom pri komplikovanej operácií balansovala na hrane života a smrti, druhú šancu vôbec nevyužíva tak, ako by sa očakávalo. Okázalo na všetko kašle a vyberá si v živote vždy tú najjednoduchšiu cestu. Všetko sa ale zmení, keď spozná záhadného mladíka, ktorý sa jej stále častejšie pletie nielen do cesty, ale aj do života. A hoci Kate neplánuje nič meniť, pod vplyvom tohto chlapca a magických svetiel vianočného Londýna, sa aj jej predčasne zatvrdené srdce začne pomaličky roztápať. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (274)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Milé prekvapenie, ktoré spomedzi toho obrovského spektra rôznorodých vianočných filmov, určite vyniklo. Je to jeden z tých filmov, pri ktorom očakávate, že sa na vás skôr či neskôr vyvalí obrovské klišé, a napokon sa namiesto toho zrodí skutočne pekné posolstvo. To by však na komplexný úspech filmu bolo predsa len príliš málo. Našťastie, veľkú rolu v celkovom dojme zohrala aj veľmi sympatická ústredná dvojica Kate & Tom (Emilia Clarek a Henry Golding). A mňa osobne potešil aj veľmi príjemný humor s kopou svojského dôvtipu a dvojzmyslov. Takže v rámci kategórie vianočných filmov určite nadpriemer! ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

"Normální neexistuje. Je to hloupé slovo." Už pro tu titulní píseň, kterou miluju a vlastně celý soundtrack, se tomu filmu dá hodně odpustit. Naštěstí tohle není třeba, byť je to docela podpásový emoždímač. Ale Emiliin úsměv prostě za to stojí. Vánočního gibbonka chci! "Napíchnu si tě na ptáka!" 3,5* ()

Reklama

Filmmaniak 

všetky recenzie používateľa

Pravděpodobně doposud nejpříjemnější (tj. neuřvaná, neotravná a neagresivní) komedie Paula Feiga, ale i tak to vystačí sotva na průměr. Vánoční písničkou inspirovaná romance, kterou pohání ohraný příběh-klišé o nesympatické, sobecké a nezodpovědné hrdince, která se díky lásce a radám toho pravého muže stane lepším člověkem, usmíří se s rodinou a začne mít konečně ráda i sama sebe, působí od začátku do konce jako poslepovaná z motivů a scén vypůjčených z jiných filmů, které byly podstatně lepší. Lze ocenit snaživé herce a atmosféru světélkujícího Londýna, ale celkově film shazuje nejen nedostatek neprimitivního humoru (veškerá komedie týkající se hlavní hrdinky spočívá v tom, že třeba jde a upadne do odpadků nebo že se jí pták vykadí do obličeje, přičemž opravdu vtipné je ve filmu obecně jen máloco), ale i neuvěřitelně tupý a kýčovitý (a bohužel i značně předvídatelný) závěr. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Vlastne som v skutočnosti nečakal, že Feig natočí tak pekný vianočný doják, a nečakal som to až do úplného záveru, pretože ono sa to tak ani väčšinu stopáže netvári. Blúdenie uličkami a ulicami (snáď 70 percent scén je exteriérových), oddychová zábava a jednoduchá, otvorená multikulti (resp. remain eu) agitácia, výstižne reflektujúca súčasný Londýn, taký, aký v súčastnosti je; rôznorodý, plný rôznych ľudí, plný ľudí. A potom sa to dopracuje k záveru, ktorý sa dal čakať, ale nečakáte ho, viete jak to myslím. A Emma Thompson a Emilia Clarke sú najroztomilejšia juhoslovanská prisťahovalecká rodinka ever. Určite sa k tomu ešte niektoré Vianoce vrátim, rovnako ako k Serendipity, alebo Láske cez internet. Slza na krajíčku. Vo vianočnej atmosfére za 4*. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Scenár Emmy Thompson pracuje s príliš veľa rôznymi motívmi, z ktorých v podstate žiaden nemá adekvátny priestor. Zjavne tu bola snaha vykresliť komplexný svet ako z Lásky nebeskej, chýba tomu ale ľahké čaro Richarda Curtisa z jeho vrcholného obdobia. Čo je veľká škoda, lebo námet (a teda ústredný zvrat) je úplne parádny a casting je tiež viac než dobrý (Emilia Clarke je sympaťák). Mohla to byť vianočná klasika, bohužiaľ je z toho len oddychovka s dobrou atmosférou vianočného Londýna. PS: V živote by žiaden migrant z bývalej Juhoslávie nepovedal, že je "z bývalej Juhoslávie". ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (15)

  • Hneď v úvodnej scéne je uvedené: Juhoslávia, 1999. V roku 1999 však Juhoslávia neexistovala, rozpadla sa v roku 1992. Vtedy existovala už len Juhoslovanská zväzová republika (JZR), ktorú tvorilo Srbsko (vrátane bývalých autonómnych oblastí Vojvodina a Kosovo) a Čierna Hora. (Arsenal83)

Reklama

Reklama