Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keby hľadala Bridget Jonesová väščiu smoliarku než je ona sama, s Kate (Emilia Clarke) by trafila klinec rovno po hlavičke. To dievča síce vyzerá ako roztopašný čertík, v skutočnosti však priťahuje problémy všetkého druhu – nerozumie si s vlastnou rodinou, nevyzná sa sama v sebe, nevie si nájsť normálneho chlapa a navyše pracuje v obchode s vianočnými dekoráciami. Oblieka si škriatkovský kostým, cinká rolničkou a v hlave sa jej stále točí vianočný hit Georga Michaela Last Christmas. A hoci pred rokom pri komplikovanej operácií balansovala na hrane života a smrti, druhú šancu vôbec nevyužíva tak, ako by sa očakávalo. Okázalo na všetko kašle a vyberá si v živote vždy tú najjednoduchšiu cestu. Všetko sa ale zmení, keď spozná záhadného mladíka, ktorý sa jej stále častejšie pletie nielen do cesty, ale aj do života. A hoci Kate neplánuje nič meniť, pod vplyvom tohto chlapca a magických svetiel vianočného Londýna, sa aj jej predčasne zatvrdené srdce začne pomaličky roztápať. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (274)

Filmmaniak 

všetky recenzie používateľa

Pravděpodobně doposud nejpříjemnější (tj. neuřvaná, neotravná a neagresivní) komedie Paula Feiga, ale i tak to vystačí sotva na průměr. Vánoční písničkou inspirovaná romance, kterou pohání ohraný příběh-klišé o nesympatické, sobecké a nezodpovědné hrdince, která se díky lásce a radám toho pravého muže stane lepším člověkem, usmíří se s rodinou a začne mít konečně ráda i sama sebe, působí od začátku do konce jako poslepovaná z motivů a scén vypůjčených z jiných filmů, které byly podstatně lepší. Lze ocenit snaživé herce a atmosféru světélkujícího Londýna, ale celkově film shazuje nejen nedostatek neprimitivního humoru (veškerá komedie týkající se hlavní hrdinky spočívá v tom, že třeba jde a upadne do odpadků nebo že se jí pták vykadí do obličeje, přičemž opravdu vtipné je ve filmu obecně jen máloco), ale i neuvěřitelně tupý a kýčovitý (a bohužel i značně předvídatelný) závěr. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Max na jedno zkouknutí, ale i kdybych těch zkouknutí měl 0, tak bych o nic zásadního nepřišel, ve výsledku jsem měl dojem, že to nesplnilo ani základní pravidlo pobavení. Jediný, co je na filmu trochu nadstandardní a zanechá dojem, je úsměv Emilie Clarke. Tradiční film pro Vánoční pohodu to fakt nebude. ()

Reklama

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Těšila jsem se na to od minulého roku a konečně jsem se k tomu dostala. Nicméně jsem od toho čekal asi až moc. Přeci jen scénář od Emmy Thompson, Emilia Clark v hlavní roli, vánoční atmosféra a písně od George Michaela - to přece nemohlo zklamat - bohužel trochu zklamalo. Herecky jsem naprosto spokojená, je to milý a pozitivní film, ale zápletka je strašně předvídatelná. Už ve scéně, kdy se snažila najít Toma a nemohla ho nikde najít mi bylo jasné kde je zakopaný pes a na konci se ukázalo, že jsem měla pravdu. Upřímně, raději bych, aby to bylo opravdové než tohle. To, že to bylo až tolik předvídatelné mi úplně zničilo to tajemno filmu, to napětí. A pak mi to strašně pomalu utíkalo. Čekala jsem to bohužel trochu lepší. ()

Cimr 

všetky recenzie používateľa

Když spojíte Bridget Jonesovou s Láskou nebeskou, přidáte obchůdek s vánočními předměty v zasněžené Covent Garden, hity George Michaela a jednu životní smolařku, co možná konečně našla tu pravou lásku, musí z toho vzniknout báječná britská vánoční komedie! A když k tomu ještě navíc přidáte jugoslávské uprchlíky, černošské lesby, brexit, mulaty a černochy, bezdomovce, transsexuály, transplantace srdce, dějové twisty, mystiku, primitivní "americký" humor (ptačí trus v oku, pád do odpadků), love story mezi Číňankou, co se jmenuje Santa, a podivínem s neustále otevřenou hubou, co je profesorem přes zelí, spoustu scén a nápadů vykradených z jiných filmů a přehrávající obočí Emilie Clarke, které roli trapné smolařky nevěříte ani na vteřinu..., tak to možná celé úplně poserete a zbude jen podivný ezoterický miš maš, co vánoční atmosféru nenavodí ani kdybyste si ho pustili čtyřiadvacátého večer pod stromkem. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Dám štyri kvôli Eme Clark. Ja jej úsmev zbožňujem a je tu milo naivná a má kopec vtipných momentov a unesie hlavne na svojich ramenách celý film a jej premena je krásna. Nebyť romantickej línie film by pre mňa fungoval podstatne lepšie. Jednak preto lebo som zápletku prekukol takmer okamžite a tiež preto, pretože keby sa to nesie v tradičnejšom štýle a nesnaží sa to byť silene magické, uveril by som tomu kúzlu viac. Ale je to každopádne krok dopredu pre Feiga, ktorého filmy moc nemusím. Fajn atmosféra a Emma Thompson rulez. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (15)

  • Počas otváracieho víkendu bol tento film číslo jedna v pokladniach Spojeného kráľovstva. (Arsenal83)
  • V závere filmu, počas pesničky "Last Christmas", sa v dvoch záberoch na publikum objaví aj Andrew Ridgeley - spevák skupiny Wham! (Psycho709)
  • Upútavky na tento film boli silne kritizované za to, že výslovne naznačovali dejový zvrat, čo viedlo k tomu, že väčšina divákov a kritikov uhádla celý dej tri mesiace pred pozretím filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama