Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keby hľadala Bridget Jonesová väščiu smoliarku než je ona sama, s Kate (Emilia Clarke) by trafila klinec rovno po hlavičke. To dievča síce vyzerá ako roztopašný čertík, v skutočnosti však priťahuje problémy všetkého druhu – nerozumie si s vlastnou rodinou, nevyzná sa sama v sebe, nevie si nájsť normálneho chlapa a navyše pracuje v obchode s vianočnými dekoráciami. Oblieka si škriatkovský kostým, cinká rolničkou a v hlave sa jej stále točí vianočný hit Georga Michaela Last Christmas. A hoci pred rokom pri komplikovanej operácií balansovala na hrane života a smrti, druhú šancu vôbec nevyužíva tak, ako by sa očakávalo. Okázalo na všetko kašle a vyberá si v živote vždy tú najjednoduchšiu cestu. Všetko sa ale zmení, keď spozná záhadného mladíka, ktorý sa jej stále častejšie pletie nielen do cesty, ale aj do života. A hoci Kate neplánuje nič meniť, pod vplyvom tohto chlapca a magických svetiel vianočného Londýna, sa aj jej predčasne zatvrdené srdce začne pomaličky roztápať. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (274)

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Last Christmas, I gave you my heart ... můj nejoblíbenější Christmas song, čí ne, že ?(George Michael ❤ Forever) Pěkná, trošku jiná vánoční slaďárna, která mě v závěru přinutila otevřít balíček kapesníků (za to ta 4*). Emilia Clarke, je neskutečně slaďoučká. Ale nechybí zde i několik dost trapňoučkých scén. ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

Last Christmas je film, který bych naprosto bez problému doporučila komukoliv, kdo má už plné zuby vánočních nákupů a chce si jen odpočinout a podívat se na film, který navodí tu správnou atmosféru a u kterého mu bude prostě dobře. Po většinu času je Last Christmas na solidní 4* a vůbec nepřeháním. Celé je to odvyprávěné s lehkostí a film působí velice opravdově a přirozené. Já jsem byla vážně překvapená, jak moc si film užívám. Jenže on pak přijde jeden zvrat, který je taaak zbytečný. Věřím, že na papíře to mohlo vypadat dobře a jsem přesvědčená, že tvůrci si mysleli, že to filmu dodá wow efekt, ale ve skutečnosti to sráží celý film lehce dolů. Tento zvrat je tak strašně nepasující k celé atmosféře filmu, kterou si tvůrci tak poctivě budovali po celou dobu, že jsem v kině mela chuť nahlas zakřičet "proč?". Ale jak jsem již psala na začátku, do kina bych na Last Christmas poslala bez výčitek svědomí naprosto kohokoliv. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Ďalší nie príliš zvládnutý film od packala Feigeho. Film má dve roviny. Tá romantická funguje veľmi dobre a preto je škoda, že vďaka viacmenej predvídateľnej pointe musí vyšumieť do stratena. Snáď prvýkrát mužská postava v jeho filme nie je žiadny podpapučový chudák. Asi to bude tým, že tentokrát je hlavná hrdinka taká trápnejšia verzia nešikovnej Bridget Jonesovej. Takže dvaja lúzri v jedno páry by bolo už príliš. Bohužiaľ tá druhá rovina, ktorá sa nakoniec ukáže byť tou podstatnejšou, v ktorej si hlavná hrdinka buduje sebaistotu a sebaúctu je podaná slabšie, pretože všetky tie vedľajšie línie pri ktorých sledujeme jak sa postupne mení, sú skôr otravné vďaka otrasným postavám. Hlavne jej matka v podaní Emmy Thompsonovej je neznesiteľná. Takže celkovo to je len priemer a tretiu hviezdičku dávam za to pekné posolstvo filmu. Ale škoda, že to nenatočil niekto schopný a Emma si tiež vybrala slabšiu chvíľku pri písaní scenára. 5/10. ()

Pajky3 

všetky recenzie používateľa

Žádný vánoční zázrak se nekonal, byla to taková obyčejná romantika. Fanoušci Emilie Clarke si to nejspíš užijou, ale pochybuju o tom, že by se z toho měla stát další britská vánoční klasika. Uznávám, že závěrečný twist mě nenapadl, ale pak mi přišel naprosto logický. Navíc mě iritovala postava Emmy Thompson a její snaha o východní přízvuk. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Fajn prijemna oddychovka urcena pre zenske srdcia. Bola by som dala 3*, ale kvoli prekvapujucemu a necakanemu twistu na zaver, ktory mi sposobil az zimomriavky, davam 4*!!! Emilia Clarke mi je sympaticka, pre mna je to zatial druhy film s nou (GoT nesledujem). Emma Thompson je nieco ako britska Meryl Streep. Co mi trosku na filme prekazalo, je az prehnana politicka korektnost. Viem, ze Londyn je multi-kulti, ale pripadalo mi to take nasilu, "len aby sa nikto necitil ukrivdeny, dajme tam vsetky rasy, kultury a sexualne orientacie" a miesanie ras tak to bolo uz uplne prehnane, ved sa tam nenasla ani jedna dvojica rovnakej rasy. 70% ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (15)

  • V závěru filmu, během písně „Last Christmas“, se v davu objeví Greg Wise, spoluautor námětu filmu a také manžel herečky a scenáristky Emmy Thompson, která ve filmu ztvárnila matku hlavní postavy. (makimarketa)
  • Počas otváracieho víkendu bol tento film číslo jedna v pokladniach Spojeného kráľovstva. (Arsenal83)

Reklama

Reklama