Reklama

Reklama

Kimi wa cukijo ni hikari kagajaku

  • Japonsko 君は月夜に光り輝く (viac)
Trailer 2

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (3)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"You Shine in the Moonlight" je ďalším filmom v réžii Šó Cukikawa. A podobne ako posledný film, ktorý som od neho videl ("Let Me Eat Your Pancreas") tu máme tému umierajúceho dievčaťa a lásky medzi ňou a chalanom, ktorý ju navštívi. Veci v týchto filmoch fungujú poväčšinou podobne. Poviem rovno plusy. Herecké výkony sú dobré. Verím tomu, že Mei Nagano a Takumi Kitamura dali do svojich výkonv maximum a podarilo sa im tak postavy dosť dobre predať. Záverečný moment, kde uvidíme mnohé scénky z pohľadu Mamizu sú stvárnené veľmi silno a okrem toho uvidíme ako dokázal mať na niektoré udalosti Takuya vplyv. A funguje to veľmi dobre. Okrem toho pochválim celú časť s divadelným predstavením Romea a Júlie. Je to správna kombinácia vtipného a srdečného. A funguje to skvele. Okrem toho celkom obdivujem film, ktorý sa z veľkej časti odohráva v nemocničnej izbe, že dokáže si udržať celkom funkčné tempo a nezačne pôsobiť nudne. Problémom pre mňa ale trošku je fakt, že vzťah medzi oboma protagonistami nie je veľmi silný a sami o sebe nie sú až tak unikátne postavy. Kým v "Let Me Eat Your Pancreas" boli naši hrdinovia sami o sebe skvelí a spolu pôsobili perfektne, tu je to funkčné, ale nie výrazne silnejšie. A potom aj časti, kde Takuya plní zoznam želaní namiesto Mamizu sú okey, ale čakal som asi niečo silnejšie alebo vtipnejšie. Ideálne na porovnanie je pre mňa film "Then Came You". A hoci viem, že týmto štýlom tvorcovia ísť nemohli, tak bolo to jednoduchšie na pochopenie a v mnohých momentoch silnejšie. Viem, že nikdy nezabudnem na scénky medzi Skye a Calvinom. Tu si tým tak istý nie som. Ak máte radi tento koncept, (čo ja mám) tak si pokojne tento film pozrite a myslím si, že tých 101 minút stojí za to. Ale dúfal som, že prinesie niečo aspoň trošku výnimočnejšie. Hodnotenie: B ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Typická japonská melodráma u umierajúcom dievčati, ktoré si nikto nevšímal, a o jej spolužiakovi, ktorý sa k nej náhodou dostane a postupne si ju obľúbi - spočiatku z ľútosti a potom neskôr aj úprimne. A o tom je v podstate celý film, hoci v jednom momente sa môže zdať, že je za tým aj nejaký "plán" v pozadí, ktorý spojil tieto dve duše... no napokon sa ukázalo, že nie. Čo bolo pre mňa vcelku prekvapenie, lebo som v závere čakal nejakú waw pointu. Ale inak milé, pekné, miestami až poetické, tak aspoň za to 2*. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia romantická melodráma v ktorej jeden zo zamilovaného páru trpí smrteľnou chorobou a na konci zomrie. Kľud, nič som nevyzradil. Aj keby ste žiadny takýto film nevideli, tak tento boiler (či jak sa tomu nadáva) vybuchne hneď na začiatku. Film má pomalšie tempo a vzťah sa medzi párom buduje strašne pomaly. On je väčšinu času taký verný psíček, ktorý skáče jak ona píska, ale našťastie ona nie je taká typická panovačná mrcha, jak to je bežné v Kórejských filmoch, ale také utiahnuté dievča, ktoré sa cez jeho zážitky snaží užívať si život, kým môže. Postupne sa ukáže, že aj keď je on tichý, tak je dosť silná osobnosť. Sú tam aj vtipné chvíle, ale ten ich vzťah nepôsobil dostatočne výrazne. Až do záveru to bolo u mňa len za solídne 3*, ale posledných 10 minút sa fakt vydarilo a konečne sa naplno dostavili emócie. Takže vďaka vydarenému záveru pálim aj štvrtú hviezdu. Pekný film. 7/10. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama