Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pani Květa Galová je staršia dáma, ktorá kedysi bola manželkou významného muža, žila v krásnom dome na Hradčanoch a priatelila sa so známymi ľuďmi. Dnes je však osamelá vdova, ktorá žije v pivničnom byte kdesi na periférii Prahy. Jediní ľudia, s ktorými sa stretáva, sú poštárka, ktorá jej nosí dôchodok a obľúbené časopisy a kňaz otec Jan, ktorému ochotne pečie i perie a žehlí. Keď otca Jana preložia do iného mesta a na jeho miesta vstupuje mladý kňaz, ktorý nemá o jej pomoc záujem, časť jej sveta sa zrúti. A práve vtedy do neho vstupuje usmievavý mladík, ktorý tvrdí, že je jej príbuzný. Až keď ho paní Galová pozve k sebe domov, zistí, že s novonájdeným príbuzným niečo nie je v poriadku. Vtedy je však už neskoro... (RTVS)

(viac)

Zaujímavosti (12)

  • Keď sa Květa Galová (Jiřina Bohdalová) prebudí v noci, lebo nemôže spať, zapne televízor a modlí sa ruženec. V TV práve vysielajú Barum Czech Rally Zlín z roku 2018, kde konkrétne môžeme vidieť Škodu Fabiu R5 s posádkou Miroslav Jakeš & Petr Machů s štartovným číslom 27. (Raccoon.city)
  • „Byla to jedna z nejtěžších rolí, jakou jsem kdy ztvárnila. V textech Marka Epsteina je vždy nejdůležitější lidský příběh. Proto jsem chtěla, aby postava Květy Galové byla věrohodná. Musela jsem zahrát opravdu starou a velmi osamělou paní. Já jsem ale stále plná života. Byl to pro mě vlastně velký protiúkol. Je to paradox, ale musela jsem se nechat ještě zestařit. Tato figura mi dala takzvaně trochu zabrat,“ uvedla o své roli Jiřina Bohdalová. (SONY_)
  • Natáčení trvalo 20 dní. (Duoscop)

Reklama

Reklama