Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volanie divočiny rozpráva príbeh Bucka, psa hýčkaného svojim pánom i jeho rodinou. Jeho život sa však celkom zmení vo chvíli, keď je zo svojho domova v Kalifornii unesený obchodníkmi so psami, ktorí ho predajú do mrazivej divočiny kanadského Yukonu počas vrcholiacej zlatej horúčky na Klondiku. Tu je svojimi novými pánmi nútený v psom záprahu ťahať hlbokým snehom ťažké sane. Vďaka svojej nezlomnej vôli dokáže Buck v týchto drsných podmienkach prežiť. Našťastie sa mu nakoniec podarí ujsť a nájsť nového priateľa, samotárskeho dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zistí, že vďaka svojim prirodzeným inštinktom dokáže v nehostinnej divočine nielen prežiť, ale dokonca v tomto novom a slobodnom živote nachádza aj potešenie. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (291)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě příjemný kousek, u kterého jsem se zpočátku ošíval, že se přece nebudu koukat na nějakého digitálního psa. Jakmile se ovšem dostaneme na drsný sever a Buck jde do psího spřežení, okamžitě jsem začal hlavnímu hrdinovi nepokrytě fandit. Občas je to ten správný doják, natočený navíc v krásné přírodě a když dojdou nápady, tak je tady ještě starý dobrý Harrison, který zase o kus posunul svůj odchod do důchodu. 70% ()

dom156 

všetky recenzie používateľa

Spisovatele Jack London mám velmi rád a spolu s kombinací s obsazením v čele s Ford a Sy jsem musel na tento film zajít do kina. Mě jsem možnost shlédnout zajímavý příběh, kterým neurazí ani pořádně nenadchne. Digitální souputník vypadá dobře, ale o proti Lvímu královi, bylo vidět, že rozpočet je menší a není ta SGI tak dokonalá. Jako film k večernímu flákání, či v době karantény se hodí. ()

Reklama

k4n9ur 

všetky recenzie používateľa

70% Hezky se na to koukalo. Film dobře utekl. Omar Sy byl sympatický a Harrison taky. Samozřejmě animovaní psi nejsou tak přirození, ale to mi nevadí, když si uvědomím, že aspoň nebyl žádný živý tvor zneužitý, teda maximálně mohl být nějaký člověk ale to asi ne a to by bylo o něčem jiném. Šmejd filmu byl jaksepatří skutečně šmejd až jsem si na něj pomalu brousil kudlu. Film byl takový putovní, takže se podle toho scénář odvíjel a já jsem čekal že se třeba Buck zase shledá se svojí smečkou nebo se vrátí do svýho domova, kde si ho snad začnou víc vážit, ale asi to takhle bylo lepší. On už si nějak poradí když už se ujmul svýho postavení a vyzkoušel si život v divočině. I když takový pes potřebuje spíš pána než psí smečku. Ale přece jenom z vlka toho má v sobě pořád dost. Film měl krásnou atmosféru a krásnou zimní krajinu. O dojetí taky nebyla velká nouze. Jen zřídka jsem něco nepochopil nebo mi něco nesedlo. Dalo by se něco vytknout, ale tak už to asi chodívalo a nejspíš to tak bylo i v knížce. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Filmy o psoch vo mne väčšinou dokážu evokovať veľmi pozitívne pocity a v nejednom prípade dojať, avšak tento prípad je akousi výnimkou. Pár príležitosti ma dojať tu síce bolo, avšak scény vždycky skončili skôr, než sa vôbec k niečomu dobrému priblížili. Je to škoda, keďže z vizuálneho hľadiska je film naozaj nádherný (krásna príroda, fajn kamera, dobré efekty), má pekný soundtrack a fajn Harrisona Forda. Vo filme však bohužiaľ chýba to najpodstatnejšie - psy. Digitálni psi síce sú spracovaní naozaj dobre, avšak sú strašne neprirodzení (prudké pohyby, neprimeraná výška, nie veľmi dobrý kontrast medzi tieňom a svetlom) a skutočného psa nikdy nenahradia. Naviac, príbeh som si vedel predstaviť aj omnoho lepší a dobrodružnejší, antagonista je totálne hrozný a film sa mi začal páčiť až po príchode poštára, pričom po jeho odchode sa málinko zhoršil. A ani keď si Buck nájde svoje miesto a zažíva pekné chvíle so svorkou ma nijak emocionálne nenadchli a nevytiahli zo mňa ani radosť, ani smútok. Rád by som dal tretiu hviezdu, no nemám inú možnosť než nechať tie dve. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

V kinech se hraje prd, tak musím z nouze chodit i na filmy, které nejsou má cílová skupina a ve výsledku jsem byl vlastně překvapen jak slušná rodinná dobrodružná zábava nakonec film je. Digitální pejsek Bucky je perfektní a první polovina, kdy je pes unesen a vyslán do Kanadské divočiny, aby se začlenil do smečky a táhl těžké sáně má nejen fajn spád, ale i slušnou dávku emocí. Druhá půlka mě bavila o něco méně, ale pořád v rámci žánru se jedná o slušný nadstandard, kde potěší hezká příroda i zarostlý Harrison Ford. Dojemné, milé, hezké a místy i napínavé. Zábavnější než Togo. 6.5/10. ()

Galéria (144)

Zaujímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v kanadských provinciách Yukon a Britská Kolumbia, a taktiež v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy od Jacka Londona, která vyšla v roce 1903. (SONY_)
  • V knize Bucka koupili dva muži, Perrault a Francois. Ve filmu se z Francois stává Francoise, žena. (MTHRFCKR)

Súvisiace novinky

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (viac)

Reklama

Reklama