Reklama

Reklama

La entidad

  • USA The Entity

Partia študentov si vyberie ako tému na svoj projekt skúmanie princípu reakcií. Tento princíp spočíva v tom, že sa niekoľko ľudí pozerá na video s mučením, a natáča svoje reakcie. To, na čo sa na videu pozerajú, pritom zostáva v tajnosti a oni majú uhádnuť, o čo išlo. Dievča zo skupiny spozná na videu, ktoré spoločne pozerajú, jedného chlapca, a keďže video ich všetkých veľmi vystraší, rozhodnú sa ho navštíviť. Po stretnutí s jeho rodinou zisťujú, že chlapec, ktorého hľadajú, zomrel za záhadných okolností. Brat zomrelého ich zoberie na opustený cintorín, na ktorom mal chlapec z videa zomrieť. Partia sa snaží v pátraní pokračovať stále hlbšie, až pokým neprebudí starodávnu démonickú silu, ktorá ich začne sledovať, a chce ich jedného po druhom zabiť. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (3)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Partia študentov si vyberie ako tému na svoj projekt skúmanie princípu reakcií. Tento princíp spočíva v tom, že sa niekolko ludí pozerá na video s mučením a natáča svoje reakcie, pričom to, na čo sa pozerajú, zostáva v tajnosti a ludia majú uhádnuť, na čo sa ludia na videu pozerali. Dievča zo skupiny spozná na videu, ktoré spoločne pozerajú, jedného chlapca, a keďže ich video velmi vystraší, rozhodnú sa ho navštíviť. Po stretnutí s jeho rodinou zisťujú, že chlapec, ktorého hladajú, zomrel za záhadných okolností. Brat zomrelého ich zoberie na opustený cintorín, na ktorom mal chlapec z videa zomrieť. Partia sa však snaží v pátraní pokračovať stále hlbšie, až pokým neprebudí starodávnu démonickú silu, ktorá ich začne sledovať a chce ich jedného po druhom zabiť. - Prvý horor z Peru, ktorý som videl, a musím povedať, že ma celkom príjemne prekvapil. Keďže bolo jasné, že ide o Found Footage koncept, mal som obavy z toho, že by to nemuselo dopadnúť najlepšie, ale The Entity fungoval velmi dobre aj na tomto princípe. Zábery na úplnom začiatku poskytli jemné napätie, ale vela toho neukázali. Oboznámenie s postavami bolo krátke a stručné, ale všetky mi sadli velmi dobre, a tak mohla začať tá správna akcia. Španielčina je nádherný jazyk a spojenie pomsty kvôli inkvizícii ma zaujalo, pretože sa o túto tému zaujímam už dlhšie. Myslím si, že keby tvorcovia rozpracovali túto tému ešte viac, nebolo by to vôbec na škodu. Audio pôsobilo velmi dobre, starodávne a menej používané jazyky so strašidelnými hlasmi fungovali tak ako mali, takže k nemu nemám čo viac povedať. Kamera sa počas dôležitých scén často vyhýbala, ale bolo to možno kvôli tomu, že to tvorcovia nechceli pokaziť a vedeli, že ich gore a digitálne efekty by nemuseli pôsobiť najlepšie, takže im to nemám vôbec za zlé. V deji je kopa nezmyselných rozhovorov a scén, ktoré neboli vôbec potrebné, ale pri stopáži 72 minút to všetko ubehne velmi rýchlo. Záver bol pre mňa prekvapivý, aj keď som očakával niečo na tento štýl, ale zrovna takýto som si ho nepredstavoval. Po včerajšom horore Little Dead Rotting Hood, ktorý sa stretol s pozitívnou reakciou asi len u mňa, musím znovu zopakovať, že ak sa hororový rok 2016 ponesie celý v takom duchu, v akom sa začal, budem ja osobne velmi spokojný. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

22 januára 2010 sa prostredníctvom užívateľa "Laqha_Warmi" objavilo na internete video, na ktorom sa podarilo zachytiť neznámu entitu. 72 hodín potom bolo zverejnených viac ako sto záberov, ktoré zobrazujú totožnú "bytosť". Tieto videá sa následne stali základným pilierom pre zrod jednej z najstrašidelnejších legiend. Toto sú autentické zábery, zachytávajúce osudy skupinky študentov "filmárčiny", ktorí sa rozhodli preskúmať záhadné úmrtia trojice spolužiakov. Tých totiž po zhliadnutí video pásky s množstvom násilníckych scén údajne postihlo prekliatie, na základe ktorého prišli o svoje životy. Všetko začalo na jednom z cintorínov, kde bola samotná video páska objavená a presne tam sa študenti v doprovode staršieho brata jednej z obetí, rozhodnú zájsť. Tento krok bude mať za následok, že už čoskoro všetci na vlastnej koži pocítia, čo je to hnev temných síl zo sveta mŕtvych. "Milovníci" F.F. sa môžu tomuto hororu smelo vyhnúť. Mne osobne nijak mimoriadne nevadí, ale pravdou je, že toto je veľmi slabý počin, ktorý z 3/4 neponúka nič, na čo by si divák mohol pamätať. Žiadne mimoriadne lakačky či atmosferické pasáže sa v "Entite" nenachádzajú,. Ide o podpriemernú devil ducharinu, ktorá mne i iným za pár sekúnd úplne vyfučí z hlavy. Vytvoriť snímok, ktorý si takmer celý zakladá na zvukových efektoch, ktoré sú navyše rovnako prabiedne ako tie vizuálne, nato netreba rozpočet ani mimoriadny herecký talent. "Hompalali" sa na tých lanách ako ja na ZŠ pri hodine telesnej. Jediný rozdiel medzi nami bol v tom, že kým oni boli posadnutý diablom, mňa prepadla nemohúcnosť vyšplhať sa na čokoľvek, vrátane "jonatánky". Tento film je až na záver (ktorý stojí aj tak za hovno) a pár krvavých záberov absolútnou nudou bez štipky originality. Dal som lepším pokusom horšie hodnotenie, nevidím dôvod prečo by som mal mať zľutovanie pri tomto "zázraku" - 25% ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama