Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Brian s dobře našlápnutou kariérou hráče amerického fotbalu je obviněn a nakonec i odsouzen, paradoxně na dohodu, jež mu měla zajistit pouze podmínku, k trestu vězení, následné podmínce a k zápisu do seznamu sexuálních delikventů. Příčinou byl údajný únos a znásilnění, které nikdo nedokazoval ani nevyvracel. Jaký je vůbec soudní systém státu Kalifornie? Má křivě obviněný vůbec šanci uspět? Dostane Brian Banks svůj život zpět a očištěný? Natočeno podle skutečných událostí. (PP66)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (14)

Pajky3 

všetky recenzie používateľa

Povedený film o nespravedlnosti v americkém soudním systému. Tady jde hlavně o očištění svého jména potom, co se dostanete z vězení, i když se samozřejmě dočkáme i nahlédnutí za mříže a toho, jak to ve vězení funguje.Jediné, co bych vytknul je, že Aldis Hodge vypadá na 35 (i víc) a mám problém věřit že mu je 27 let a už vůbec mu nevěřím scény, kdy mu má být 16. ()

Stillborn83 

všetky recenzie používateľa

Filmy podľa skutočnosti mám zrejme najradšej a nestačím sa diviť, čo všetko sa dokáže vo svete diať. Za mňa je tento film milým prekvapením. Nevedel som nič o tomto prípade Briana Banksa. Film rozpráva príbeh nádejného hráča amerického futbalu, ktorého jedna trubka falošne obviní zo znásilnenia a zničí mu 10 rokov života. Snímka je dobre natočená, poukazuje na nefunkčnosť právneho systému v štáte Kalifornia, solídne odsýpa a aj keď sa nevyhne pár klišé, diváka udržiava po celý film v napätí. Veľmi dobré výkony podali Aldis Hodge a Greg Kinnear. Jediné, čo ma mierne vyrušovalo, boli zábery na 16-ročného Briana, pretože bolo vidieť, že v tom čase tridsiatnik Hodge má oveľa viac rokov než 16. Tých nespravodlivo odsúdených je v USA naozaj mnoho a klobúk dole pred skutočným Justinom Brooksom a jeho ľuďmi, že sa snažia nespravodlivo odsúdeným takto pomáhať. ()

Reklama

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Dalsi z rady pribehov natocenych podla skutocnych udalosti,ktore pise sam zivot,tentoraz sa jedna o chalana,ktoreho krivo obvini dievca zo znasilnenia a unosu,vynikajuca drama,ktora poukazuje aj na nefungujuci americky sudny system a nespravodlivost v nom,este chcem pochvalit herecke vykony,hlavne Aldisa Hodgeho,ktory bol skvely...:⁠-⁠) ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Velmi dobré Drámo dle skutečných událostí, kde 16 letý afroamerický mladík s nadějnou kariérou v americkém fotbalu je křivě odsouzen z únosu a znásilnění a dostane 6 let natvrdo,dalších 6 let podmínky a zápis k sexuálním delikventům. Příběh se převážně zaměřuje na hlavního hrdinu, který je už na svobodě v podmínce a snaží se očistit své jméno, jenže to nebude bez přímých důkazů jednoduché. Hlavní hrdina je neskutečný sympaťák, kterému divák drží ruce v pěst celý film a divák nestačí kroutit hlavou nad dalším nespravedlivým justičným omylem. Příjemné pokoukání pro fanoušky podobných filmů, tenhle není moc známý a zaslouží si větší pozornost. Fungují i emoce, takže slečny kapesníky sebou. 8/10. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Ach, tak toto bolo naozaj smutné. A viete čo je najsmutnejšie? Že takých Brianov Banksov, ktorí sa za mreže dostali bez toho aby spáchali trestný čin, sú tisíce a tisíce! Samozrejme, niektorí ľudia nie sú žiadne neviniatka a na súde im akosi spočítali aj ich celkový morálny kredit... No bohužiaľ sú tu aj takí ako Brian. Jediné svedectvo, žiadne dôkazy, a napriek tomu sa človek ocitne v base. Film bol výborný - najmä vďaka scenáru, ktorý zobrazoval skutočný príbeh sympatického chlapa, ktorý sníval o športovej kariére, a namiesto toho sa s ním "osud" kruto zahral. Ale zároveň tento príbeh v sebe niesol pekné posolstvo - nikdy sa nevzdať a bojovať za svoju česť, napriek všetkej nepriazni osudu a okolností. Aldis Hodge zahral hlavnú úlohu v tejto biografickej dráme na úrovni, a aj vďaka nemu mám celkovo dobrý dojem z celého filmu. Čo dodať? #KeepFighting ()

Zaujímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. září 2018 na filmovém festivalu v Los Angeles. (BMW12)

Reklama

Reklama