Reklama

Reklama

Papa wa warumono champion

  • Japonsko パパはわるものチャンピオン (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Malý Shota (Kokoro Terada) netuší, čo robí jeho otec (Hiroshi Tanahashi). Jedného dňa sa preto schová v jeho aute a cestuje s ním do práce. Tam Shota zisťuje, že jeho otec je profesionálnym wrestlerom. Namiesto toho, aby k nemu však mohol vzhliadať ako ku svojmu vzoru, zostáva sklamaný. Shotov otec totiž vystupuje ako wrestlingový záporák, takzvaný heel. Postupne si k sebe dvojica však hľadá spoločnú cestu, na ktorej zisťujú, že dôležitejšie je to, kým človek skutočne je, nie to, koho stvárňuje vo wrestlingovom ringu. (GTS_PUNK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Režisér Kyohei Fujimura spojil sily s wrestlingovou spoločnosťou New Japan Pro-Wrestling a v roku 2018 predstavili svetu dielo, ktoré rozpráva príbeh malého Shotu (Kokoro Terada), zisťujúceho, že jeho otec (Hiroshi Tanahashi) je wrestlingový "záporák", takzvaný heel. Práve prostredníctvom profesionálneho wrestlingu si k sebe otec a syn, ktorí spolu doteraz netrávili až tak veľa času, následne hľadajú spoločnú cestu. Filmový počin režiséra Fujimuru je dramaticko-športovo-komediálne-rodinným mixom, ktorého príbeh sa síce snaží tváriť seriózne, ale v skutočnosti je odľahčenou záležitosťou. To však nie je na škodu a snímka vďaka tomu pôsobí ako príjemné oddychové dielo. Z filmu cítiť veľký vplyv spoločnosti New Japan Pro-Wrestling, čo poteší najmä wrestlingových fanúšikov. Veď samotný hlavný protagonista Hiroshi Tanahashi je jedným z najlepších japonských wrestlerov vôbec. Okrem neho je snímka samozrejme plná aj ďalších mien z New Japan Pro-Wrestling, pričom aj organizácia, v ktorej wrestleri zápasia v rámci filmu, je zrejmým odkazom práve na ňu, a to vrátane vizuálu loga. Príbeh ako taký nie je ničím zvlášť výnimočný, ale dokáže ťažiť predovšetkým z postáv, respektíve hercov, ktorí sa v ňom objavujú. Či už je to Tanahashi a ďalší wrestleri, alebo napríklad zábavná a zároveň atraktívna Riisa Naka. Detskí herci, ktorí sú v kontexte diela ako celku veľmi dôležití, však až takí výrazní nie sú. Výnimkou je snáď iba Maharu NemotoPapa wa Warumono Champion cieli predovšetkým na wrestlingových fanúšikov, hoci svojím rodinným príbehovým ladením môže zaujať aj diváka, ktorý hľadá oddychovú, ale svojskú a možno trochu netradičnú záležitosť. Od Fujimurovho filmu nemožno očakávať zázraky, pretože ich v konečnom dôsledku ani neponúka. Ak však divák dokáže prekonať jednoduchosť, miestami lacnejšie pôsobiaci vizuál, či detských hercov, ide o snímku, ktorá dokáže adekvátnym spôsobom pobaviť. ()

lioncel 

všetky recenzie používateľa

Opravdu moc hezký film o malé školákovi, který se musí vyrovnat s dosti neobvyklým zaměstnáním svého táty. Velmi pěkně podané, se sympatickým obsazením na všech postech. .. Naštěstí pracovní činnost otce filmu nevévodí, je jen doplňkem k zajímavému ději, celému tomu příběhu. ()

Reklama

Tyckin 

všetky recenzie používateľa

Tak předně snímek má trošku slabší zápletku, navíc mne ty zápasnické záležitosti zase tak moc neberou. Především mne to ale po té vztahové stránce syn - otec tolik neoslovilo, chybělo tomu více emocí a věrohodnosti. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama