Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálny príbeh o tom najdôležitejšom v súčasnom materiálnom svete. Najlepší priatelia Toni a Paul sa na 100 dní vzdajú vďaka stávke všetkého, čo vlastnia. Každý deň dostanú jednu zo svojich vecí späť. Počas tejto výzvy si možno uvedomia, že jediné, bez čoho nejde žiť, je priateľstvo. (Magic Box)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (204)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Nemci ma neprestávajú udivovať - v poslednej dobe práve z nemeckej produkcie vzišlo mnoho výborných filmov a mám pocit, že zvyšok Európy začína akoby zaostávať. Sympatické duo Florian David Fitz a Matthias Schweighöfer sa po úspešnom Der geilste Tag objavujú spolu aj v ďalšom Fitzovom filme - a opäť s výborným námetom. Zápletka filmu je sama o sebe v podstate jednoduchá, ale príbeh so sebou prináša oveľa väčšie posolstvo ako by sa pôvodne mohlo zdať. Keby som to mal hodnotiť čisto ako komédiu, tak by to bolo azda len kdesi na hranici priemeru, ale tento film mal oveľa väčší záber ako len obyčajná komédia. A práve ten sociálno-humanistický rozmer zožal u mňa obrovský úspech. Práve takýto typ filmov donúti človeka sa podvedome zamyslieť nad zmyslom skutočného šťastia a bohatstva. Už len samotný prológ stojí za zamyslenie... Výborný film. 5* dávam veľmi zriedka, ale v tomto prípade zaslúžene! A čo vy? Ktorých 100 vecí a v akom poradí by ste si vybrali? ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Kdo by to do helmutů řekl? Po jejich bizarních komediích a ještě bizarnějším pornu přišli se záležitostí, u které jsem se nečekaně dobře bavil. Abych se přiznal, nejvíc mě dostal úvodní průvodce generacemi, ten byl dokonalý. Do příběhu sice postupně pronikala určitá předvídatelnost, přesto jsem si film slušně užil, no, a Zuckerman:-D ()

Reklama

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Už nepochybuju o tom, že Němci umí točit filmy, když chtějí. Jen škoda, že jejich komedie dopadají nevybalancovaně, což je případ i této. Dobrý nápad, divný humor, snaha o komplexnější příběh a slušná dramatická stránka. Osobně nejsem fanouškem ztřeštěných komedií, proto jsem na filmu nejvíc ocenil právě ten vážnější tón v poslední půlhodině, kde i postupně vygradovalo přátelství mezi hlavními představiteli a padalo jedno moudro za druhým. /// Viděno na Nova Cinema s českým dabingem. ()

terunka003 

všetky recenzie používateľa

Příjemné, německé, zamyšlené, koukatelné, svižné. Docela fajnová podívaná na německé kamarády, co se hecnou a vsadí se o 100 důležitých věcí. Je to celkem švanda, a trochu si uvědomíte na čem vám vlastně záleží a čím se obklopujete. Film byl svižný, sympatický a hezký. Zhruba uprostřed nastal zlom v kamarádství, ale pak se všichni usmířili, dali se zase dohromady, prostě hepijend. ..v těch bytech musela být celkem kláda, když zafoukalo..i když, kláda..no radši nic.. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Celkom príjemná komédia o tom, že konzumný štýl života na úkor vzťahov je zlý, ánó? Nie je to nejak extra vtipné, ale ani na chvíľu to nenudí. Najviac ma na tom bavili osobné roviny ústrednej dvojky. A najviac ma štvalo až príliš priamočiare tlačenie ústrednej myšlienky jak pre nejakých mentálov. Pre istotu tam sú známe pravdy zopakované niekoľkokrát, až to začalo byť otravné. Démonizovanie Zuckerberga bolo tak prehnané, že to ani nebolo vtipné. Pritom myšlienka ako prakticky vystačiť s pár vecami mohla nápaditejšie a zábavnejšie využitá. Darilo sa to hlavne na začiatku a potom sa na to postupne zabudlo. Takže celkovo to je len trochu originálnejšia jednohubka s pekným záverom. 6/10. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (6)

  • Hlavná časť natáčania sa odohrala od 27. februára do 30. apríla 2018 počas 35 natáčacích dní v strednom Nemecku, najmä v Berlíne a Brandenbursku. (Arsenal83)
  • Režisér, scenárista a hlavný herec Florian David Fitz obsadil do hlavnej ženskej úlohy Miriam Stein, pretože s ňou už nakrútil road movie Cesta tam (2014) a podľa neho ho presvedčila, že má v sebe „úprimnosť a prirodzenosť“ potrebnú pre túto rolu. (Arsenal83)
  • Tímto filmem se nechala inspirovat televize Prima při vytváření televizního pořadu Experiment 21 (od r. 2020), kdy účinkujícím sebrali všechny věci a poté si každý den směli vzít jen jednu věc. Experiment trval 21 dní. (tommahol)

Reklama

Reklama